Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-رییس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی به آسیب‌شناسی کاهش نرخ فرزندآوری و مشکلاتی که با کرونا تشدید شده است، پرداخت.

محمدجواد محمودی در گفت‌وگو با میزان به تشریح تاثیرات کرونا در کاهش رشد جمعیت کشور طی سال‌های آینده با توجه به استمرار این بیماری و شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی منبعث از آن پرداخت و گفت: هنوز مطالعه پژوهشی خاصی راجع به این مساله صورت نگرفته، اما شاید از جمله مشهودترین تاثیرات کرونا این مساله باشد که افراد به خاطر شرایط خاص ایجاد شده ناشی از شیوع کرونا ازدواج خود را به تاخیر بیندازند و متاهلین هم احتمالا فرزندآوری خود را به تاخیر می‌اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اینکه چه اقدامی برای رفع این مساله باید انجام داد، هنوز کار جدی انجام نشده است.

محمودی با اشاره به مشوق‌های مختلف برای زوج‌های جوان در طرح جامع جمعیت خاطرنشان کرد: پیش از شیوع کرونا در طرح جمعیت و تعالی خانواده یک سری مشوق‌ها و حمایت‌ها برای تشویق افراد به فرزنددار شدن در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در یکی از مواد طرحاینگونه آمده است که به جای اینکه از افراد مالیات گرفته شود، خانواده مبنا قرار می‌گیرد و مالیات بر اساس تعداد افراد خانواده محاسبه می‌شود؛ این از جمله اقدام‌هایی است که دربرخی از کشور‌های دنیا که با کاهش باروری مواجه شده اند، در حال اجرایی شدن است.

رییس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: موارد مختلفی در طرح جامع جمعیت برای خانواده‌ها برنامه‌ریزی شده است که بیشتر آن نیز را مشوق‌های مادی شامل می‌شوند.

وی ادامه داد: هرچند باید به این مساله نیز اشاره کرد که کاهش فرزندآوری تنها به مسائل اقتصادی مرتبط نیست و بخش عمده‌ای آن به تغییر نگرش‌ها و تغییر ساختار‌ها برمی‌گردد.

محمودی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که باید در این حوزه صورت بگیرد، آگاه‌سازی است که مردم بدانند فرزندآوری در شرایط کرونایی با رعایت اصول بهداشتی خطرناک نیست، در نتیجه از منظر روانی باید این آماده‌سازی برای خانواده‌ها عملیاتی شود و این نیاز به یک برنامه‌ریزی جدی دارد.

وی ادامه داد: ما پیش از کرونا هم در کاهش فرزندآوری مشکل داشتیم و شیوع کرونا به این مساله دامن زده است در نتیجه امیدواریم که هرچه زودتر این بیماری برطرف شود، اما با برطرف شدن آن هم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که این موضوع عادی شده و مردم به راحتی و بدون تغییر بنیادی سیاست‌های جمعیتی به سمت افزایش فرزندآوری بروند.

محمودی خاطرنشان کرد: تسهیل در امر ازدواج و حمایت از فرزندآوری از جمله اموری است که باید به آن توجه کنند و نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد.

رییس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به نگرانی والدین از فرزندآوری با توجه به کاهش کیفیت آموزشی با توجه به شیوع کرونا تصریح کرد: این از جمله مسائلی است که باید جدی بگیریم و دولت باید در این زمینه به صورت جدی برنامه‌ریزی کند.

وی ادامه داد: اگر جمعیت کشور بدون توجه به کیفیت آموزشی افزایش پیدا کند، عملا خودش با آسیب‌های دیگری روبه‌رو می‌شود چراکه در آن صورت جمعیت داریم، اما با جمعیت بی سواد، بدون مهارت و با بازدهیکم روبه‌رو می‌شویم که از عهده امورات خود برنمی‌آید.

محمودی با اشاره به کیفیت آموزش در مدارس خاطرنشان کرد: از جمله مسائلی که باید برای آن فکر انجام شود افزایش کیفیت آموزشی است چراکه بسیاری از والدین دانش آموزان در جایابی فرزندان خود در مدارس خوب با مشکل مواجه هستند و این از جمله وظایف دولت‌هاست که باید به آن توجه کنند.

وی با اشاره به آسیب‌های فضای مجازی برای خانواده‌ها و دانش آموزان تصریح کرد: فضای نابسامان فضای مجازی جدا از بحث کرونا باید ساماندهی شود و ما عملا مدیریت مناسبی در فضای مجازی نداریم.

وی ادامه داد: کشور‌های غربی با وجود اینکه اینترنت را خودشان به وجود آوردند، مقررات خودشان را به صورت مشخص دارند و ما به سمتی باید برویم که فضای مجازی کشورمان ساماندهی شود.

محمودی خاطرنشان کرد: طبیعی است که در چنین شرایطی خانواده‌ها از دادن گوشی به دست فرزندانشان نگران باشند و اصلا به صلاح نیست و آسیب‌های خاصی را با خود به همراه دارد.

رییس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: فضای مجازی باید برای کودکان امن باشد، اما در شرایط فعلی فضای مجازی برای بزرگسالان هم امن نیست.

بیشتر بخوانید: تاثیر شیوع کرونا بر کاهش نرخ ازدواج از زبان معاون وزارت ورزش و جوانان

وی ادامه داد: مدیریت فضای مجازی به معنای سانسور کردن یا فیلترینگ نیست، اما در حوزه کودکان باید به این جایی برسیم که خانواده‌ها از حضور فرزندانشان در این فضا مطمئن باشند.

محمودی خاطرنشان کرد: قبلا گوشی بردن به مدرسه ممنوع بود، اما اکنون تمام مدرسه در فضای مجازی و گوشی خلاصه شده است و باید برای این مساله فکر اساسی انجام شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: جمعیت آمار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا جمعیت آمار خانواده ها فضای مجازی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۴۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم