Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان یک دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و شیوع احتمالی آنفلوآنزا، مشکلات قطعا دو برابر خواهد بود و احتمال می رود وضع از این نیز بدتر شود و تاکید می‌کنم که اگر مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت از این نیز وخیم‌تر خواهد شد.

دکتر "حمید شریفی" در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اینکه چرا استان کرمان مدت هاست که در وضعیت قرمز کرونایی باقی مانده و ازاین وضعیت خارج نمی شود؟ گفت: خارج شدن از وضعیت قرمزی کرونایی فقط به رفتار مردم بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه ما شاهد هستیم همچنان برخی از مردم پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و به نوعی نسبت به کرونا بی خیال شده اند و تا زمانی که برگزاری مهمانی ها و تجمعات ادامه داشته باشند و مردم بی جهت در بازار و تجمعات ناشی از آن حضور پیدا کنند، وضعیت همین گونه خواهد بود.

وی اظهار کرد: حدود ۲ هفته ای روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در استان کرمان کاهشی شده بود اما اکنون متاسفانه دوباره کرونا در استان کرمان روند افزایشی پیدا است و اگر مردم رعایت نکنند، وضعیت از این نیز بدتر خواهد شد.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به فرا رسیدن فصل آنفلوآنزا اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و شیوع احتمالی آنفلوآنزا، مشکلات قطعا دو برابر خواهد بود و احتمال می رود وضع از این نیز بدتر شود و باز هم تاکید می‌کنم که اگر مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت از این نیز وخیم‌تر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است این دو ویروس با یکدیگر ادغام شده و بیماری جدیدی را بوجود بیاورند؟ گفت: احتمال اینکه بیماری جدیدی ناشی از تلفیق دو ویروس کرونا ۲۰۲۰ و آنفلوآنزا به وجود آید، خیلی خیلی بعید است زیرا این دو ویروس هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند اما بحث این است که شیوع این دو ویروس با هم ممکن است کشندگی را بیشتر کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بین علایم آنفلوآنزا و کرونا تفکیک زیادی نمی‌توان گذاشت اظهار کرد: مردم در این فصل احتمال دارد به آنفلوآنزا دچار شوند اما تصور کنند که کرونا گرفته اند و همین امر سبب خواهد شد بار بیمارستان‌ها زیاد ‌شود و این احتمال می رود که کادر درمان توان پاسخگوی این همه مراجعه کننده را نداشته باشد.

شریفی ادامه داد: کنترل دو بیماری کروناویروس و آنفلوآنزا همانند هم است و اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت کرده و در مجامع عمومی از ماسک استفاده کنند قطعا روند شیوع بیماری کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با طرح این سوال که چند درصد مردم ماسک نمی‌زنند؟ بیان کرد: به نظر بنده نصف شهر ماسک نمی‌زنند و اگر به سمت میدان مشتاق و خیابان سلسبیل در شهر کرمان بروید مشاهده می‌کنید که مردم این مناطق کمتر از ماسک استفاده می کنند و به طور کلی براساس گزارش اخیر منتشر شده، تنها ۵۲ درصد مردم ایران ماسک می‌زنند ضمن آنکه مردم در مهمانی‌ها نیز به هیچ عنوان از ماسک استفاده نمی کنند که همه این عوامل باعث بروز نگرانی هایی درباره شیوع بالای این بیماری در روزهای آینده شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بازگشایی مدارس و تاثیر آن بر شیوع کرونا در کشور و استان کرمان نیز به ایسنا گفت: هنوز مطمئنا بازگشایی مدارس اثری بر روند این بیماری نگذاشته است و اثر بازگشایی مدارس را باید در روزهای آینده ببینیم و هنوز قضاوت درباره بازگشایی مدارس زود است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد وضعیت استان کرمان فوق قرمز شود؟ اظهار کرد: شیوع بیماری به رفتار مردم بستگی دارد لذا اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان نزولی خواهد داشت و اگر همچنان رعایت نکنند، روند افزایشی ادامه خواهد داشت و هیچ کس نمی‌تواند رفتار مردم را پیش‌بینی کند بنابراین آینده شیوع بیماری را نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم.

شریفی درباره عوارض بعد از بهبودی کرونا نیز به ایسنا گفت: هنوز زود است که بخواهیم درباره عوارض این بیماری مباحثی را مطرح کنیم، زیرا تنها ۷ ماه است که از شیوع بیماری در ایران می‌گذرد و عوارض بیماری کرونا ممکن است پس از ۵ یا ۱۰ سال مشخص شود اما از عوارض کوتاه مدت کرونا می توان به مشکلات ریوی و تنفسی اشاره کرد و اینکه فرد مبتلا به راحتی به زندگی عادی خود باز نمی‌گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست تا که فقط نکات بهداشتی را رعایت کنند، تصریح کرد: برخی از مردم از بنده می‌پرسند که منشاء این بیماری از کجا بوده است؟ آیا کرونا از حیوان به انسان انتقال پیدا کرده است؟ آیا یک حمله بیوتروریستی بوده است؟ مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند که در حال حاضر منشاء این ویروس خیلی مهم نیست. وضعیت کنونی ما مثل میدان جنگ است و دشمن به ما حمله کرده و هم اکنون وقت دفاع است و اینکه چرا حمله کرده و مرتبا ما را هدف قرار می دهد را باید به وقت دیگری سپرد و اکنون ما باید فقط مراقب باشیم که از این ویروس و مهاج، ضربه نخوریم.

این استاد اپیدمیولوژیست خطاب به مردم گفت: همچنان رعایت نکات بهداشتی اولویت اول مبارزه با این بیماری است. مردم حتما در مجامع عمومی از ماسک استفاده کرده و دورهمی‌ها و مهمانی‌ها را کم کنند. متاسفانه در شرایطی هستیم که ترس مردم نسبت به کروتا کم و تا حدودی تمام شده است و اگر این بی‌خیالی‌ها افزایش پیدا کند ما روزهای سخت‌تری را قطعا تجربه خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بهداشتی را رعایت ماسک استفاده بازگشایی مدارس شیوع بیماری رعایت نکنند استان کرمان دو ویروس اگر مردم خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

طبق آمار اداره ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (OSHA) حدود ۲۵٪ از حوادث ساختمانی به لیفتراک‌ها اختصاص دارد و هرسال، حدود ۳۵ هزار نفر از کارگران ناشی از حوادث لیفتراک، دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند. به همین دلیل در این مطلب، به نکات ایمنی حین، پیش و بعد از کار با لیفتراک اشاره خواهیم کرد تا کارفرمایان با رعایت این موارد، گام موثری در کاهش آمار حوادث و آسیب‌ها در محیط‌های کارگاهی بردارند. همچنین در مورد اهمیت رعایت نکات ایمنی لیفتراک توضیحاتی ارائه می‌دهیم تا کارفرمایان باتوجه‌به آن‌ها محیط کاری پویا و ایمنی برای کارگران ایجاد کنند.

انجام بازرسی روزانه؛ نکته ایمنی مهم پیش از کار با لیفتراک

لیفتراک‌ها مانند بسیاری از ماشین‌آلات محیط‌های کارگاهی، به بررسی روزانه نیاز دارند. همچنین این قبیل تجهیزات پیوسته در معرض گرد و غبار قرار دارند که وجود این ذرات خارجی روی لیفتراک‌ها، در بلندمدت به قطعات آن‌ها آسیب وارد می‌کند. به‌علاوه، هنگام بازرسی روزانه وضعیت شاخک‌ها و اجزای نگهدارنده لیفتراک‌ها موردبررسی قرار می‌گیرند تا احتمال بروز حوادث مختلف حین جابه‌جایی اجسام به کمک این مدل ماشین‌آلات کاهش پیدا کنند. حتما در بازرسی روزانه چک کردن ترمزها، فرمان، سیستم‌های هشدار را نیز مدنظر قرار دهید و با مشاهده هرگونه نقص فنی مانند نشت روغن، مورد را به کارفرمایان و سرپرستان پروژه گزارش دهید.

با گزارش این موارد به کارفرمایان، آن‌ها اقدامات لازم به‌منظور تعویض یا تعمیر قطعات آسیب‌دیده را انجام می‌دهند. ضمنا همیشه پیش از شروع کار با لیفتراک، کلیه تجهیزات ایمنی اعم از لباس کار، کفش و کلاه ایمنی را همراه داشته باشید. رعایت این موضوع به جلوگیری از بروز برخی حوادث بسیار کمک می‌کند. برای خرید لباس کار نیز دقت داشته باشید که قیمت لباس کار براساس عوامل مختلفی متفاوت خواهد بود؛ بنابراین هنگام خرید باتوجه‌به این مورد، مناسب‌ترین محصول را تهیه کنید.

پیش از کار با لیفتراک حتما وضعیت سلامت اجزای مختلف آن را ارزیابی کنید

نکته مهم دیگری که در افزایش ایمنی لیفتراک باید به آن توجه داشته باشید، بررسی وضعیت سلامت اجزای مختلف آن پیش از شروع کار است. برای شناسایی وجود نقص فنی از اپراتور‌های این مدل ماشین‌آلات کارگاهی کمک بگیرید؛ چراکه این افراد به‌خوبی با مشکلات ابزار کار روزانه خود آشنا هستند. حتما در ارزیابی وضعیت سلامت اجزای مختلف لیفتراک، بررسی وضعیت قطعات زیر را نیز در نظر داشته باشید تا دستگاه برای کار و جابه‌جایی اجسام کاملا آماده باشد:

بررسی عملکرد سیستم‌های ترمز و فرمان

بررسی وضعیت گارد بالایی اتاق لیفتراک

ارزیابی وضعیت لاستیک‌ها و بررسی سطح مایعات داخل خودرو (روغن ترمز، موتور و سوخت)

نگاه به وضعیت رادیاتور و بررسی آن از نظر نشتی آب

اطمینان از سلامت شاخک‌ها

البته جلوگیری از آسیب‌دیدن افراد ناشی از حوادث لیفتراک، مستلزم رعایت کلیه نکات ایمنی مانند خرید کفش کار، دستکش و کلاه ایمنی مناسب است. در شرایطی حتی باوجود انجام همه بازرسی‌ها، افراد ممکن است ناشی از برخی حوادث ناگهانی آسیب ببینند؛ بنابراین برای پیشگیری از این آسیب‌ها، استفاده از تجهیزات ایمنی ضروری فردی را باید جدی بگیرید.

همراه داشتن کلیه تجهیزات ایمنی به‌منظور کاهش آسیب‌های حین کار با لیفتراک

چه با ماشین‌آلاتی مانند لیفتراک کار می‌کنید یا در محیط‌های کارگاهی روزانه با تجهیزات بزرگ و قدرتمندی سروکار دارید، استفاده از کلیه تجهیزات ایمنی ضروری فردی اصلی مهم برای جلوگیری از انواع آسیب‌دیدگی‌ها است. همچنین حوادث مختلفی پیوسته سلامتی کلیه کارکنان حاضر در محیط‌های کارگاهی را تهدید می‌کنند؛ بنابراین علاوه‌بر اپراتور‌های ماشین‌آلات، کلیه افراد نیز باید کلیه تجهیزات ایمنی فردی ضروری را همراه داشته باشند.

علاوه‌بر همراه داشتن کلیه تجهیزات ایمنی، کارفرمایان باید آموزش‌های لازم برای استفاده از صحیح تجهیزات را به کارگران ارائه دهند تا در زمان وقوع حوادث با کمک تجهیزات ایمنی به‌خوبی از آسیب‌دیدگی جلوگیری کنند.

اهمیت جابه‌جایی اصولی؛ از جمله نکات ایمنی مهم حین کار با لیفتراک

منظور از اهمیت جابه‌جایی اصولی اجسام با لیفتراک، توجه به ظرفیت بار مجاز این مدل خودروی صنعتی قدرتمند است. حتی با وجود انجام کلیه بازرسی‌ها و ارزیابی‌ها برای اطمینان از سلامت اجزای مختلف لیفتراک، اگر کارگران و اپراتور لیفتراک، میزان ظرفیت بار مجاز آن را نادیده بگیرند، احتمال فراوانی وجود دارد که اجسام از روی خودرو به پایین سقوط کنند. به‌علاوه، هنگام بارگیری باید اجسام را به‌طور‌متعادل روی شاخک‌های لیفتراک قرار دهید تا حین جابه‌جایی آن‌ها، احتمال بروز حادثه را به حداقل برسانید.

برای افزایش ایمنی لیفتراک حین کار نیز به این نکته توجه داشته باشید که اجسام لغزنده یا ناپایدار را حتما با استفاده از تجهیزات کمکی مانند سبد یا چنگک جابه‌جا کنید. برای جابه‌جایی اجسام و مهارکردن اجسامی که طول آن‌ها بیشتر است، از طناب و زنجیر استفاده کنید تا با این کار از سقوط اجسام حین جابه‌جایی جلوگیری کنید.

رعایت نکات ایمنی رانندگی از جمله موارد ضروری حین کار با لیفتراک است

از جمله نکات ایمنی مهم حین رانندگی با لیفتراک که در جلوگیری از بروز حوادث مختلف نقش مهمی ایفا می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

استفاده از تجهیزاتی ایمنی مناسب مانند دستکش و عینک حین رانندگی با لیفتراک

رانندگی با سرعت مطمئن و پرهیز از ترمز ناگهانی

توجه به برخورد نکردن به موانع و افراد حین دورزدن با لیفتراک

رانندگی در مسیر‌های باریک و شیب‌دار با احتیاط بیشتر

پیاده نشدن از لیفتراک هنگام تخلیه بار و بارگیری

حتما پیش از رانندگی با لیفتراک به‌طور‌منظم وضعیت سلامت سیستم فنی این ماشین را بررسی کنید. همچنین برای افزایش تمرکز حین کار با لیفتراک، از صحبت کردن با تلفن همراه خودداری و از لیفتراک فقط در محیط‌های مجاز استفاده کنید.

ایجاد محیط کاری پویا و ایمن با استفاده از بهترین تجهیزات ایمنی

لیفتراک از جمله تجهیزات قدرتمندی است که در بسیاری از محیط‌های کارگاهی و صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ اما درصورت رعایت نکردن نکات ایمنی ضروری، بروز حوادث مختلف به سلامتی افراد و کارگران در محیط‌های کارگاهی آسیب جدی وارد خواهد کرد. البته در مقایسه با سایر نکات ایمنی، همراه داشتن کلیه تجهیزات ایمنی، راهکار مناسبی برای کاهش آسیب‌دیدگی ناشی از حوادث لیفتراک محسوب می‌شود. باتوجه به این موضوع، اگر قصد خرید بهترین تجهیزات ایمنی را دارید، از طریق فروشگاهی معتبر برای تهیه محصول مناسب و موردنظر اقدام کنید.

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد