Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:55:43 GMT

غارها گنجینه‌های طبیعی زیستگاه‌ها هستند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۱۴۷۷

غارها گنجینه‌های طبیعی زیستگاه‌ها هستند

به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، کیومرث کلانتری در پیامی به مناسبت فرارسیدن دوم مهر ماه روز ملی «غار پاک» در پیامی اعلام کرد: حفاظت از تنوع زیستی در سطوح سه گانه زیستگاه، گونه و ژن، ضامن بقای حیات و سلامت در کره زمین می باشد. غارها از جمله زیستگاههای منحصر به فردی هستند که زیستمندان آن با شرایط خاص زیستگاه سازگار شده و به تبع آن از ارزش اکولوژیکی بالایی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع زیستی غارها بخشی از زنجیره به هم پیوسته اکوسیستم است که ارتباط تنگاتنگی با جهان بیرون از غار و فرایندهای زیستی آن دارد و آسیب و نابودی غارزیان منجر به تهدید زیست کره و نقص بسیار واضحی در زنجیره اکوسیستم طبیعی می شود.

دوم مهر ماه ۹۹ مقارن با یازدهمین سالگرد روز ملی غار پاک، با شعار «حفاظت از تنوع زیستی غارها» توجه ویژه به تنوع زیستی غارها  را به همگان گوشزد می کند، اگرچه اهمیت تنوع زیستی غارها در ارائه خدمات اکوسیستمی ارزشمند، بر متخصصان امر روشن است ولیکن لازم است در چنین مناسبت هایی با تبیین این ارزش ها به عموم مردم، سطح آگاهی آنها در لزوم حفاظت از این زیستمندان حساس و زیستگاه ایمن آنها، یعنی غارها افزایش داده شود. 

وجود گونه های منحصر به فرد و حساسی مانند «ماهی کور» در بعضی از غارها که گاه در اثر بی اطلاعی، مورد تهدید قرار می گیرند، سمندرهای غارزی و یا جمعیت خفاش ها که به خصوص در تعدیل جمعیت حشرات، دفع آفات گیاهی و کمک به  گرده افشانی گیاهان و پویا نگه داشتن اکوسیستم اهمیتی بسزا داشته از جمله مواردی است که لزوم آگاهی بخشی عمومی را در خصوص حفاظت از جانداران غارزی  روشن می کند.

از طرفی رویکرد جذاب گردشگری غارها که در سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته و ایجاد تغییرات ساختاری غارها در این خصوص و در صورت عدم رعایت موازین زیست محیطی موجب تخریب غارها و  تهدید جمعیت گونه های ساکن غار می شود و یا فعالیت معادن در محدوده  غارها که آسیب های موازی غیر قابل جبران برای غار و غارزیان را موجب می شود، لزوم آگاهی سازی عمومی را در شناخت حساسیت و اهمیت تنوع زیستی غارها بر ملا می کند.

در کنار این آموزش ها باید با رعایت دستورالعمل ها و استانداردهای مربوط، به حفاظت غارها به عنوان گنجینه های طبیعی زیستگاه، اهتمام داشت، پر واضح است که سازمان حفاظت محیط زیست به رغم تلاش ها و مساعدت ها به تنهایی قادر به حفاظت از این میراث کهن و گنجینه ارزشمند نبوده و همیاری سایر نهادهای آموزشی، پژوهشی و نظارتی در کنار مشارکت غارنوردان و غارشناسان در قالب سمن ها و  انجمن ها، در شناسایی، حفاظت و آموزش امری موثر و پر بازده است. 
 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب روز ملی غار پاک روز غار پاک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست روز غار پاک سازمان حفاظت محیط زیست روز غار پاک اخبار کنکور غار پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در نشست هم اندیشی دبیران محیط زیست مناطق ۲۲ گانه که با حضور رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت بررسی ابعاد زیست محیطی و جایگاه محیط زیست شهری در زندگی روزمره شهروندان گفت: امروزه توجه به مسائل زیست محیطی در برنامه ریزی‌ها، فعالیت‌ها و اقدامات توسعه در شهرها می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت محیط زیست و در نتیجه ارتقا سطح کیفیت زندگی شهروندان باشد.

حسینی از دبیران خانه‌ها و کانون‌های محیط زیست مناطق به عنوان رابطین بین مجموعه مدیریت شهری و شهروندان یاد کرد.

وی در ادامه خطاب به دبیران محیط زیست مناطق ۲۲ گانه با بیان اینکه فعالیت دبیران محیط زیست به عنوان سفیران محیط زیستی در سطح مناطق می‌تواند با شناسایی چالش‌ها و معضلات محیط زیستی در سطح منطقه بسیار راهگشا باشد گفت: شما می‌توانید با تعیین راهکار مؤثر در جهت مدیریت، زمینه ساز ارتقای کیفیت محیط زیست شهری شد.

کد خبر 6090290 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟