Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@19:09:51 GMT

جریمه سنگین برای ورود غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۳۹۶۲

به گزارش فارس، ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در گفت‌وگویی مجازی به تصمیم دولت عراق در عدم صدور مجوز برای سفر به عراق در ایام اربعین اشاره کرد.

*تصمیم دولت عراق؛ عدم پذیرش زائر از دیگر کشورها

وی درباره امکان اخذ ویزا برای حضور در عراق از طریق کشورهای ثالث گفت: در ایام اربعین دولت عراق به هیچ کشوری اجازه حضور نخواهد داد و این تصمیم دولت این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر ایران به آخرین تصمیم دولت عراق در این زمینه اشاره کرد و افزود: این موضوع فقط مختص ایرانی‌ها نیست و برای همه کشورهاست. جلسه رسمی هیأت دولت عراق با ریاست نخست‌وزیر عراق در این زمینه برگزار شد و به ما نیز اعلام کرده‌اند که تصمیم دولت مبنی بر عدم پذیرش زائر از دیگر کشورهاست و به ما هم گفتند به دوستان همجوار در شرق جمهوری اسلامی ایران مثل پاکستان و افغانستان اعلام کنید که از طریق ایران وارد عراق نشوند.

*جریمه سنگین برای ورود غیرمجاز به عراق/یک یا دو سال زندانی و شش میلیون دلار جریمه

وی درباره ورود غیرمجاز به عراق هم تصریح کرد: به هیچ وجه مجوز ورود به عراق داده نمی‌شود و اگر خدای نکرده کسی قاچاقچی و غیرمجاز وارد این کشور شود از نظر قانون عراق جرم است و محاکمه سنگینی هم دارد و حداقل یک یا دو سال زندانی شده و شش میلیون دینار هم جریمه می‌شود.

سفیر ایران بیان کرد: هنوز افرادی در زندان هستند که در سال‌های قبل که راه اربعین باز بوده، به صورت غیرمجاز و بدون ویزا وارد این کشور شده‌اند و الان در بازداشت به سر می‌برد. اگر کسی ورود غیرمجاز داشته باشد حتما دچار مشکل می‌شود، حتی اگر وارد عراق شود موقع برگشت با مشکل مواجه خواهد شد.

وی گفت: خواهش من این است که هیچ اقدامی خارج از مقررات و قانون انجام نشود.

* دولت عراق هنوز برای حضور مواکب درمانی و بهداشتی ایران پاسخی نداده است

این دیپلمات ایرانی درباره حضور مواکب درمانی و بهداشتی در عراق هم بیان کرد: از دولت عراق درخواست کرده‌ایم که امسال که زوار ما نیستند یک تعداد از مواکب بهداشتی و درمانی و حتی پشتیبانی ما بیایند و کمک کنند، ولی تا این لحظه به ما جواب مثبت داده نشده و موافقت نشده است.

وی درباره اینکه ممکن است در آینده نزدیک و یا حتی یک هفته مانده به اربعین دولت عراق با این قضیه موافقت کند، عنوان کرد: کسی نمی‌تواند بگوید چه احتمالی ممکن است رخ دهد. یک احتمال هست که قبول نکنند. ما روی احتمالات نمی‌توانیم صحبت کنیم. آنچه به صورت قطعی می‌توانم بگویم این است که تا الان جواب همین است و تاکنون پاسخ مثبتی درباره ورود مواکب ما داده نشده و اگر احیانا تصمیمی گرفته شد و موافقتی شد، بلافاصله اعلام می‌کنیم.

سفیر ایران بیان کرد: ما پیگیر هستیم. این موضوع روزانه و به طور جد در حال پیگیری است و تاکنون پاسخ مثبتی داده نشده است.

مسجدی درباره امکان ارسال اقلام برای زوار اربعین گفت: اگر امکاناتی جمع آوری شده در داخل ایران مصرف شود. زائر امام حسین هر جا باشد زائر است و الزام نیست اینجا ارسال شود و می‌تواند در مراسم‌های مختلف در داخل کشور استفاده شود.

*وضعیت بد کرونا در عراق

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد درباره وضعیت کرونا در عراق نیز بیان کرد: یک آمار رسمی داریم که نماینده بهداشت جهانی مستقر در بغداد اعلام می‌کند و منبع خبر آنها هم وزارت بهداشت و درمان عراق است و اینها آمار رسمی است، ولی واقعیت قضیه چیز دیگری است. یک بیمارستانی که کلا امکان پذیرش ۲۰۰ نفر را دارد زمانی هزار نفر مراجعه کنند امکانات ندارد و به همین خاطر مردم مراجعه نمی‌کنند چون می‌دانند شرایط فراهم نیست. 

مسجدی خاطرنشان کرد: کرونا در عراق شرایط خوبی ندارد. برخی می‌گویند در ایام تاسوعا و عاشورا اتفاقی رخ نداده است، از کجا می‌دانند؟ مگر آمارگیری کرده‌اند و مردم را دیده‌اند؟ بنده با اطلاعات موثق می‌گویم که چنین نیست.

این دیپلمات ایرانی بیان کرد:‌ارادت و عشق و اعتقادات ما به دستگاه امام حسین (ع) جای خودش را دارد ولی اینگونه نیست خدای نکرده سلامت مردم را تهدید کنیم. الان شرایط کرونادر عراق خوب نیست و آمار مبتلایان و متوفیان بالاست و به همین علت دولت عراق مانع شده است. ما هم نمی‌خواهیم بیشتر از این اصرار کنیم.

به گفته مسجدی در اربعین بحث صد نفر و هزار نفر نیست و جمعیت میلیونی با هم گره می‌خورد و ممکن است خدای نکرده یک بحران انسانی و اجتماعی برای شیعیان به وجود بیاورد.

منبع: الف

کلیدواژه: ورود غیرمجاز تصمیم دولت دولت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

به گزارش خبرنگار مهر با شکل‌گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به‌خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت‌های ارتباطی مناسب به‌خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه‌های نقل‌وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می‌تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد. در میان مسیرهای ریلی که می‌تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل‌گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین‌روبی دارد.

توافق‌های پی‌درپی و بی‌نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم‌نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم‌نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاه و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم‌نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید. بااین‌حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال‌های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم‌نامه‌هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ‌کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه‌اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی‌ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف‌کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین‌مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت. وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال‌ها تفاهم‌نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان‌بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه‌آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می‌کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.» در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ایران و شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد. مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که عملیات‌های عمرانی از جمله مین‌روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است. حال باید دید آیا دولت سیزدهم می‌تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره‌برداری از آن را بشکند؟

کد خبر 6093884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمزارز
  • میزبانی آبی‌ها از 7 بازی، قبل از جریمه سنگین (عکس)
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • آخرین وضعیت ورود واگن های جدید مترو به کشور
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • محرومیت سنگین در انتظار ستاره اینتر
  • ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان