Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:37:29 GMT

پای صحبت فرمانده محور ایستگاه ۱۲ شکست حصر آبادان

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۶۳۶۱

پای صحبت فرمانده محور ایستگاه ۱۲ شکست حصر آبادان

ایسنا/خوزستان ۳۱ شهریور ماه سالروز آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است؛ روزی که با حمله هوایی ارتش بعثی به چند فرودگاه و تعرض زمینی همزمان به شهرهای غرب و جنوب، جنگ هشت ساله حکومت صدام حسین علیه ایران آغاز شد. جنگ تحمیلی عراق با ایران طولانی‌ترین جنگ متعارف کلاسیک در قرن بیستم بود که خسارت‌های زیادی بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله عراق به مناطق مسکونی و غیرنظامی از روز سوم جنگ شروع شد. اهواز اولین هدف غیرنظامی در جنگ بود که دوم مهر ۱۳۵۹ توسط نیروی هوایی عراق بمباران شد. در طول جنگ، دزفول و آبادان هم مورد بمباران و موشک باران دشمن قرار گرفتند.

به گزارش ایسنا، در ۱۸ مهر ۱۳۶۰ نیروهای ارتش عراق به خاک ایران هجوم آوردند و با هدف محاصره آبادان، اقدام به استقرار نیروهای خود در منطقه شرق کارون و قطع جاده ارتباطی آبادان به اهواز کردند و مردمی را که در حال خروج از آبادان بودند را نیز به اسارت خود درآوردند.

در این شرایط که مردم عادی برای خروج از شهر دچار مشکلات فراوانی شده بودند، تعدادی از مردم آبادان برای مقاومت در مقابل نیروهای مسلح عراقی در شهر ماندند و حماسه‌آفرینی کردند. جوانان این منطقه پلاک‌هایی که نام‌شان بر آن حک شده بود را به گردن انداختند؛ پلاک‌هایی که نمادی از ورود به بهشت بود.

دفاع مقدس یکی از درخشان‌ترین صحنه‌های حماسه‌آفرینی ملت ایران است و هنوز رزمندگان ناگفته‌های زیادی دارند و باید فداکاری‌های رزمندگان دفاع مقدس به نسل‌های آینده منتقل شوند. به این بهانه پای صحبت قربانعلی لاردور نشستیم؛ رزمنده و جانباز آبادانی که هشت سال در  جبهه‌های جنگ حضور داشته است.

وی یکی از پاسداران سپاه آبادان بود که از ابتدای جنگ تحمیلی تا پایان جنگ در جبهه حضور داشت.

این رزمنده آبادانی با اشاره به تحرکات دشمنان قبل از آغاز جنگ عراق برای ایجاد ناامنی و جنگ در ایران می‌گوید: در سال ۵۸ یک افسر گارد شاهنشاهی از عراق خط می‌گرفت و می‌خواست قدرت خود را نشان دهد و مردم را مطیع خود کند. او جوانان آبادان و خرمشهر را به عراق می‌برد و آموزش‌های نظامی را به این جوانان می‌داد تا علیه ایران بجنگند و آبادان و خرمشهر را تصرف کنند. در اصل هدف آنها وقوع جنگ در سال ۵۸ بود که نتوانستند این خواسته خود را عملی کنند.

لاردور ادامه می‌دهد: با تلاش و تبلیغاتی که انجام دادیم این جوانان پرشور را آگاه و همه نقشه‌های شوم وی را خنثی کردیم. همه این جوانان به ما پیوستند و از وقوع جنگ جلوگیری کردیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های ایران برای آمادگی در صورت وقوع جنگ احتمالی بیان می‌کند: در این مدت همه آموزش‌های نظامی به دانش‌آموزان ارایه شد.

مسئول وقت عملیات سپاه آبادان می‌افزاید: از ابتدای جنگ مسئولیت امنیت شهر و مقابله با قاچاق را داشتم. فرمانده گردان عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس بودم و به دهلران، مهران و ایلام اعزام شدم.

فرمانده محور ایستگاه ۱۲ شکست حصر آبادان می‌گوید: به دلیل این که خودم داوطلب حضور در جبهه بودم، خاطره تلخی نداشتم اما با توجه به این که مردم جنگ‌زده بودند و بسیاری از خانواده‌ها به شهرهای دیگر پناه برده بودند، وقتی به جبهه می‌رفتیم کسی ما را بدرقه نمی‌کرد و زمانی که از جبهه برمی‌گشتیم کسی پیشوازمان نمی‌آمد.

وی ادامه می‌دهد: خرداد سال ۶۰ ازدواج کردم و در حال حاضر یک پسر و سه دختر دارم. در طول جنگ در آبادان زندگی می‌کردیم اما به هر خانه‌ای که می‌رفتیم مورد بمباران دشمن قرار می‌گرفت. در طول جنگ با وجود این که ازدواج کرده بودم و تشکیل خانواده داده بودم اما حتی یک لحظه فکر رفتن به جای دیگر و عدم حضور در جبهه به ذهنم نرسید.

این رزمنده آبادانی بیان می‌کند: در طول جنگ چهار بار مجروح شدم و اکنون جانباز ۲۴.۴ درصد هستم. همچنین یک بار به عنوان مدافع حرم راهی سوریه شدم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی شکست حصر آبادان جانباز چهلمین سالگرد دفاع مقدس طول جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال

آفتاب‌‌نیوز :

دیدار دو تیم روز جمعه، ۷ اردیبهشت، در تایلند برگزار شد.

نیمه نخست این دیدار ملی‌پوشان افغانستان موفق شدند که چهار بار دروازه حریف‌شان را باز کنند و در سوی دیگر بازیکنان عراق تنها دو گل خورده را جبران کردند

در این نیمه، اکبر کاظمی و فرزاد محمودی هرکدام یک بار و مهران غلامی دوبار برای افغانستان گل‌زنی کردند.

در نیمه دوم بازی، عراق هرچند یک گل خورده دیگر را نیز جبران کرد، اما جواد صفری برای پنجمین بار دروازه این تیم را باز کرد و نتیجه بازی پنج بر سه به نفع ملی‌پوشان کشور شد.

با این نتیجه افغانستان فرصت دارد تا با پیروزی در برابر برنده دیدار قرقیزستان و ویتنام، به جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ صعود کند.

دیدار تیم‌های ویتنام و قرقیزستان قرار است امروز برگزار شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تیم هاکی روی یخ جوانان ایران از سد مالزی گذشت
  • کشف سکه های دوره اشکانی از مسافر قطار در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • بازداشت پنج سارق حرفه ای در خرمشهر
  • هوای خرمشهر در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال
  • کشف ۴۲ فقره سرقت در آبادان
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد