Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@05:56:33 GMT

دو روی سکه پیوند نفت و دانشگاه

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۶۴۱۰

دو روی سکه پیوند نفت و دانشگاه

شرکت ملی نفت ایران روز گذشته ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی با دانشگاه‌ها و مرکز تحقیقاتی کشور امضا کرد که ارزش کل آن ۳۵ میلیون یورو به صورت ارزی و ۷۱۶ میلیارد تومان به صورت ریالی، عنوان می‌شود. هدف این قراردادها افزایش ضریب بازیافت مخازن و ازدیاد برداشت نفت و گاز است و البته این اولین قراردادهای صنعت نفت با دانشگاه و مراکز تحقیقاتی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط از سال 93 تاکنون صنعت نفت 22 قرارداد با دانشگاه‌ها امضا کرده که بر مبنای آن مطالعه نیمی از ذخایر نفتی و گازی کشور به این مراکز و دانشگاه‌ها سپرده شده است.
از ازدیاد برداشت می‌توان به عنوان مهمترین مسأله بالادست صنعت نفت یاد کرد که اگر از مسیر دانشگاه‌ها به نتیجه برسد اتفاق مهمی در کشور ما رقم خواهد خورد. در حال حاضر میانگین ضریب بازیافت موجود هم حدود 25 درصد است و در برخی از میادین این رقم تا 5 درصد نیز تقلیل می‌یابد.
درحالی که در کشورهای منطقه نظیر عربستان این رقم تا 50 درصد نیز می‌رسد که به واسطه بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا این موضوع میسر شده است. به عبارت دیگر به ازای هر 100 بشکه نفت درجا، در میادین نفتی این کشورها 50 بشکه و در ایران فقط 25 بشکه قابل برداشت است.
اما هر یک درصد افزایش ضریب بازیافت برای کشور ما که نفت درجای آن بین ۷۵۰ میلیارد تا 800 میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود می‌تواند حدود ۷.۵ میلیارد بشکه ازدیاد برداشت به همراه داشته باشد و با قیمت‌های فعلی نفت بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار نصیب کشور کند.
مقایسه میان 300 میلیارد  دلار حاصل از افزایش ضریب بازیافت نفت و هزینه پژوهشی دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که تحقیقات در این زمینه چقدر سودآور خواهد بود. اما یک مسأله را باید مدنظر قرار داد. اینکه دانشگاه‌های داخلی چقدر توان اجرای این کار را دارند و آیا موفق خواهند شد؟ ازدیاد برداشت از میادین نفتی و گازی به هیچ‌وجه کار آسانی نیست. چراکه به تکنولوژی‌های روز و دانش فنی در این زمینه نیاز دارد و این دانش و تکنولوژی در جهان به انحصار شرکت‌های محدودی درآمده است.
در پایان لازم است که توجه کنیم اگر دانشگاه و مراکز تحقیقاتی به درستی نتوانند تشخیص دهند که کدام روش ازدیاد برداشت برای کدام مخزن مناسب و کاربردی است، ممکن است که به میدان صدمه زده شود. به عبارتی، همانقدر که پروژه‌های ازدیاد برداشت نفت و گاز سودآور است، می‌تواند مخرب و خطرناک باشد و تا مرز نابودی یک مخزن نیز پیش برود. لذا تجربه فنی و تکنولوژی حرف اول را در این زمینه می‌زند و امیدواریم که دانشگاه‌های ایران بتوانند با شرکت‌های پیشرو همکاری کنند و دانش فنی و تکنولوژیکی را در این خصوص اخذ و بر اساس آن حرکت کنند. در آن صورت نه تنها برای صنعت نفت کشورمان، بلکه کشورهای نفتی منطقه شاید اولین مشتریان دانشگاه‌های ایران در زمینه ازدیاد برداشت باشند و از این طریق نیز سود سرشاری نصیب کشور شود.


 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ

کریمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زارچ گفت: با توجه به اینکه سطح زیرکشت درختان گردو در روستای دربید قابل توجه می‌باشد و برخی از درختان منطقه از ارقام کم محصول و کم کیفیت می‌باشد بحث اصلاح درختان گردو در این منطقه در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفت و بحث پیوند این درختان با ارقام پرمحصول مطرح شد.

وی افزود: امیدواریم با اجرای این طرح افزایش سودآوری و بهره وری در منطقه را شاهد باشیم.

طرح سرشاخه کاری درختان گردو با همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی و مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاروزی در روستای دربید که از روستا‌های ییلاقی شهرستان می‌باشد و سطح زیرکشت گردو قابل توجهی دارد اجرا شد.

پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن به فعالیتی گفته می‌شود که با پیوند نوع رقم تاج درخت را تغییر داده و با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت را افزایش داد، در این کار پس از پیوند درخت به هر روشی باید تا یک سال از درخت مراقبت کرد؛ و از لحاظ چیدن و برداشت محصول بسیار راحتر می‌باشد؛ و باعث تولید یکدست و بالا رفتن بازار پسندی محصول خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • استخراج ۱۸۳ هزار بشکه نفت در بهمئی/ سد آبریز آرزویی بر دل مردم
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد