Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@14:22:07 GMT

آلرژی پاییزی را چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۰۵۶۰

آلرژی پاییزی را چه کنیم؟

صدای ایران- با شروع فصل زیباى پاییز، به تدریج واکنش هاى آلرژیکى نیز آغاز مى شوند، بر خلاف باور عده اى که گمان مى کنند این گونه حساسیت ها فقط مختص فصل بهار است، پاییز نیز داراى آلرژى براى افراد حساس مى باشد. شدت بروز آلرژى در افراد مختلف، متفاوت است و درجه آن از خفیف تا شدید مى باشد. اما جاى نگرانى نیست، چرا که این آلرژى ها موقتى هستند و علائم حاد به ندرت در افراد ایجاد مى شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه با علائم، درمان ها و علل متعدد این واکنش هاى آلرژیکى بیشتر آشنا خواهیم شد.

دلیل ایجاد آلرژى در پاییز چیست؟
در اواخر ماه شهریور که شب ها به تدریج خنک و روز‌ها گرم‌تر مى شوند، گیاهان شروع به آزاد سازى گرده مى کنند. این فعال سازى مى تواند تا مهر و آبان نیز ادامه یابد. حدود ٧٥٪‏ از افرادى که در فصل بهار به گرده گیاهان آلرژى داشتند، دوباره در پاییز آلرژى آن ها برمى گردد. حتى اگر در اطراف محل زندگى شما، گیاهان زیادى وجود نداشته باشد، گرده گل ها مى توانند تا کیلومتر‌ها سفر کرده و به شما برسند. حتى جالب است بدانید که افرادى که این گونه آلرژى ها را دارند، ممکن است به میوه و سبزیجاتى مانند موز، خربزه و کدوسبز نیز واکنش نشان بدهند.

نقاط مرطوب خانه مانند حمام و یا زیر زمین امکان رشد و زندگى را براى کپک فراهم مى کند، که این موضوع هم مى تواند یکى از علل ایجاد کننده حساسیت براى افراد باشد. همچنین ریزگردهاى موجود در هوا نیز مسبب عطسه، خس خس سینه و آبریزش بینى مى شوند. با آغاز ماه مهر و شروع مدارس، این حساسیت در کودکان نیز افزایش مى یابد.

علائم آلرژى پاییزى را بشناسید:
۱. آبریزش مکرر بینى
۲. آب آوردن چشم ها
۳. عطسه کردن
۴. سرفه کردن
۵. خارش چشم و بینى
۶. سیاهى زیر چشم
پاییز و آلرژى، مهمان های تازه از راه رسیده!

تشخیص آلرژى پاییزى چگونه انجام مى شود؟
با بیان کردن دقیق علائم خود به پزشک، او قادر است تشخیص دهد که علت علائمى مانند آبریزش، خارش چشم و یا بینى به آلرژى پاییزى مربوط مى شود یا عوامل دیگر مسبب این حالات هستند. پزشک ممکن است آزمایش پوست را پیشنهاد دهد که در این صورت، مقدارى از یک ماده حساسیت زا را روى پوستى که کمى از قبل خراش ایجاد کرده، قرار مى دهد، در صورتى که قرمزی و تورم در آن محل ایجاد شود، نشان مى دهد که فرد آلرژى پاییزى دارد. گاهى امکان دارد که پزشک براى تشخیص، آزمایش خون را نیز درخواست کند.
 
آلرژی فصلی را چگونه کنترل و درمان کنیم؟

درمان آلرژى پاییزى چیست؟
براى بهبود حساسیت ها داروهاى زیادى وجود دارد. با مصرف این دارو‌ها مى توان شدت آبریزش بینى، سرفه کردن و دیگر علائم را تا حدى کاهش داد. براى مثال، آنتى هیستامین‌ها بسیار موثر عمل مى کنند و باعث جلوگیرى از عطسه و خارش بینى مى شوند. ضد احتقان ها نیزکمک به رفع گرفتگى بینى و از بین بردن خشکى مخاط بینى را سبب مى شوند.
 
براى خرید بسیارى از این دارو‌ها نیاز به نسخه پزشکى نیست، اما براى اطمینان خاطر مى توان با پزشک خود مشورت کرد. براى مثال از اسپرى هاى ضد احتقان بینى باید فقط ٣ روز استفاده شود و مصرف طولانى تر از آن سبب گرفتگى بیشتر بینى خواهد شد. همچنین افرادى که بیمارى هاى زمینه اى نیز دارند باید براى مصرف هر نوع دارو با پزشک خود صحبت کنند.

معمولا هنگام ظهر، گرده ها بیش از هر زمان دیگرى در هوا پراکنده اند، در این ساعات بهتر است در‌ها و پنجره هاى خانه را بسته نگه داشته و قبل از استفاده از سیستم هاى گرمایشى مانند شومینه، دریچه هاى آن ها را تمیز و فیلتر آن ها را نیز تعویض کنید.



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آلرژی فصلی پاییز درمان آلرژی مى شوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • دخترى كه با طلا و ركورد شكنى به قولش عمل كرد
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی