Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@15:15:39 GMT

توصیه های رفتاری به زوجین در شروع زندگی مشترک

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۰۷۶۳

توصیه های رفتاری به زوجین در شروع زندگی مشترک

جمال فیض آبادی روانشناس بالینی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بزرگ ترین خطا در شروع زندگی مشترک، داشتن نگاه فانتزی، عشق محور و رویایی است، اگر چه برای مقوله ازدواج، عشق لازم است ولی کافی نیست و زندگی جدی تر از آن چیزی است که دختر و پسرها تصور می کنند.

وی تصریح کرد: بیشتر زوج های جوان بعد از ازدواج تازه متوجه می شوند که تفاوت ها و تعارضاتی که در بینش، جهان بینی و سلایق وجود دارد ممکن است ارتباط آنها را به سمت گسسته شدن سوق دهد و حتی زندگی مشترک را در معرض خطر جدایی قرار دهد چون عشق به تنهایی ضعیف تر از آن است که بتواند از رابطه و زندگی آنها در برابر این تفاوتها و تعارضات و نیروی مخرب اختلافات حل نشده که جز رنجش، خشم، نفرت و سردی نتیجه و حاصلی ندارد محافظت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیض آبادی، درک افراد از صمیمیت را متفاوت و ناشی از دوران کودکی دانست و افزود: صمیمیت در ازدواج امری مهم، کاربردی و با ارزش است و صمیمیت حاصل تجربه روابط ابتدایی هر فردی با والدین خود است که در روانشناسی این الگوی ارتباطی با والد را دلبستگی می گوید، درواقع دلبستگی هر فرد به صورت کلی و همیشگی در چگونگی روابطش تأثیرگذار است و اگر دلبستگی در فردی نا ایمن باشد موجب بروز تعارضات و عدم رضایت در روابط عاطفی خواهد شد.

این روانشناس بالینی ادامه داد: صمیمیت در روابط زوجین باعث افزایش تعهد و مسئولیت پذیری در رابطه خواهد شد و بطور مثبتی با سازگاری و رضایت زناشویی همراه است، مشکلات مربوط به صمیمیت اغلب دلیلی برای روابط شکست خورده به شمار میرود ولی در بسیاری از موارد آنچه مراجعین به عنوان مشکل اصلی خود در رابطه با همسر عنوان می کنند وجود فاصله، سردی، عدم درک متقابل، تعارضات، سلیقه و حتی نوع نگاه متفاوت به مقوله دوست داشتن و عشق است.

وی با بیان اینکه کنترل هیجان طرف مقابل مهم تر از عشق اوست، افزود: بی شک همه می دانند که در حل تعارضات زوجین پرخاشگری، توهین، تحقیر و یا سردی، قهر و فاصله گرفتن نه تنها کارآمد نیست بلکه مخرب و آسیب زاست ولی باوجود این آگاهی همچنان برخی همچنان همین رفتار را از خود نشان می دهند چون رفتار آدمی پیش از اینکه تحت تأثیر افکار و باورهایش باشد از الگوی هیجانی او نشأت می گیرد و هرچه مدیریت هیجانی در فردی ضعیف تر باشد رفتار و تصمیم گیری های تکانشی و لحظه ای بیشتر به چشم می خورد.

فیض آبادی اضافه کرد: زیربنای رفتاری که ما انجام می دهیم بر مبنای هیجانات و عواطف است و زمانی که این هیجانات تحریک شوند دیگر تفکر و منطق مانند حالت عادی توانایی کنترل رفتار را ندارد به عبارتی وقتی فردی در اختلاف با همسر خود دچار خشم می شود عدم ظرفیت و ناتوانی در مدیریت هیجان است که باعث می شود با تمام علاقه ای که به همسر خود دارد رفتارهایی از قبیل پرخاشگری، لجبازی، قهر و... داشته باشد.

وی گفت: آنچه باعث حل نشدن اختلافات و تداوم تعارضات زوجین می شود بیشتر از آنکه ناشی از رابطه معیوب و الگوی ناکارآمد ارتباطی باشد به دلیل آسیب های درون فردی و شخصیتی فرد است که منجر به عدم شناسایی و مدیریت هیجانات است.

فیض آبادی با بیان اینکه چرخه معیوب روابط زوجین باید از بین برود، افزود: آنها باید دریابند که با دقت به تعاملات خود بنگرند تا متوجه شوند که در این چرخه معیوب چگونه از صمیمیت اجتناب می کنند زوجین می بایست قادر باشند که عواطف خود را بشناسند تا بتوانند آنرا اصلاح و مدیریت کنند توانایی بیشتر در مدیریت هیجانات پیامدهای زیادی در رابطه و خلق فردی دارد مانند کاهش اضطراب، افسردگی؛ تکانشگری و...، که هرکدام می تواند نحوه درک و همدلی فرد را در رابطه تحت تاثیر قرار دهد و منجر به فاصله عاطفی زوجین شود و در نتیجه در کیفیت روابط زوجین تاثیر بگذارد.

وی خاطر نشان کرد: زوجین لازم است به این بینش برسند که چه عواملی باعث شده رابطه عاطفی و هیجانی آنها کم شود و یا حتی از بین برود تا بتوانند تغییر الگوی رفتاری و پاسخ دهی در هنگام تعارضات و فاصله عاطفی که ایجاد شده است را کاهش دهند و مشکلات را نه تنها تشدید نکنند و یا بلاتکلیف نگذارند بلکه آنها را حل کنند و این مستلزم این است که در ابتدا خلقی متعادل داشته باشند تا نظام فکری و الگوی رفتاریشان تحت تاثیر هیجانات به رفتار و گفتاری آسیب زننده مبدل نشود.

کد خبر 5030100

منبع: مهر

کلیدواژه: طلاق روانشناسی ازدواج شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش پلیس راهور قوه قضاییه ترافیک وضعیت راهها کمیته امداد امام خمینی ویروس کرونا هفته دفاع مقدس پیش بینی وضعیت هوا سازمان تامین اجتماعی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اربعین حسینی فیض آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۰۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی، در آئین اختتامیه سومین دوره ملی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.

معاون رئیس‌جمهور افزود: این دوره‌های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان‌ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.

وی گفت: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجرا است که یکی از آنها خانواده و فرهنگ عامه است که با محورهای خانواده، رسانه مد و لباس، فرهنگ ناملموس، تربیت و موفقیت طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی در خانواده‌ها احیا شود.

خزعلی بیان کرد: طرح پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش‌های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.

به گفته وی، والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، بر این اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

کد خبر 6088871

دیگر خبرها

  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • درس‌هایی از فوتبال اروپا؛ تبریک به قهرمان