Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@23:50:27 GMT

هر علامت تنفسی، حتما نشانه کرونا است!

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۴۵۸۷

هر علامت تنفسی، حتما نشانه کرونا است!

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز حساسیت‌های تنفسی در فصل پاییز، گفت: در این شرایط، هرگونه علائم تنفسی نشانگر کرونا است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دکتر سیدمحمد علوی در جمع خبرنگاران با اشاره به بروز آنفلوآنزا در فصل پاییز، اظهار کرد: مشاهده کرده‌ایم افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند پس از بهبود، مجددا به این عفونت مبتلا می‌شوند بنابراین کسانی که به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند، در برابر این بیماری مصون نمی‌شوند و خطر ابتلای مجدد به عفونت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمورد کرونا نیز شاید واکسنی که اکنون این همه آن را تبلیغ می‌کنند، واکسن بسیار موثری نباشد و تنها مقداری تاثیرگذار باشد.

وی افزود: بنابراین زمانی که با نوعی بیماری مواجه هستیم که واکسن و یا داروی موثری ندارد، تنها باید دستورالعمل‌های بهداشتی را برای پیشگیری از ابتلا رعایت کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز حساسیت‌های تنفسی در فصل پاییز، بیان کرد: نباید خودمان را بی‌جهت گول بزنیم؛ به دلیل بروز حساسیت‌ها در فصل پاییز، برخی از مردم بیماری‌شان را به چیز دیگری نسبت می‌دهند در حالی که اکنون زمان پاندمی کرونا است بنابراین هرگونه علائم تنفسی باید به کرونا نسبت داده شود، نه حساسیت. در این شرایط، هرگونه علائم تنفسی نشانگر کرونا است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی افزود: به محض اینکه کسی دچار علائم تنفسی شد، دیگر نباید سر کار حاضر شود و در صورتی که دانش‌آموزی نیز علائم خفیفی داشته باشد، نباید به مدرسه برود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مردم باید علائم بیماری را جدی بگیرند و به محض اینکه کوچک‌ترین علامت بیماری را مشاهده کردند، خودشان را مبتلا به کرونا فرض کنند و سر کار حاضر نشوند و به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند تا اقدامات مورد نیاز برای آن‌ها انجام شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه پس از هر بار خروج از منزل، قبل از دست زدن به T صورت (چشم‌ها، بینی و دهان) و قبل از غذا خوردن بسیار مهم است زیرا احتمال آلودگی دست بر اثر برخورد با سطوح وجود دارد و در صورتی که دست آلوده به T صورت برخورد کند، آلودگی رخ می‌دهد.

وی افزود: باید حداقل فاصله دو متر از یکدیگر را رعایت کنیم و بدون ضرورت به بازار، بازارچه‌ها، پاساژها و اماکن شلوغ و پرتردد نرویم. متاسفانه مردم از هر فرصتی برای مسافرت استفاده می‌کنند و در تعطیلی‌هایی که برای کنترل بیماری اعمال می‌شود و حتی در ایام تاسوعا و عاشورا نیز به مسافرت رفتند.

علوی  گفت: باید ظرفیت بیمارستان‌ها بالا برود و آماده برخورد با بیماری باشیم اما باید در نظر بگیریم که هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند به تعداد جمعیت، تخت بیمارستانی داشته باشد بنابراین باید با پیشگیری از ابتلا، مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها کاهش یابد. با فعالیت بهداشتی بود که بیمارستان‌ها خلوت شدند؛ اگر کارهای بهداشت و پیشگیری انجام نشود، بیمارستان‌ها شلوغ می‌شوند و در این شرایط، دیگر تاب‌آوری وجود ندارد.

وی افزود: باید مراجعه به بیمارستان‌ها در حد تاب و توان بیمارستان‌ها باشد. باید تخت‌های عادی و ICU‌ بیمارستان‌ها نیز افزایش یابد که خوشبختانه این کار در خوزستان انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در موج قبلی کرونا هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند اما مردم باید بدانند که کادر بهداشت و درمان که از این بیماران مراقبت می‌کنند، توان محدودی دارند و از آهن نیستند و احتمال ابتلای آن‌ها نیز وجود دارد. در موج قبلی شاهد ابتلا و حتی فوت برخی از کادر درمانی بودیم بنابراین اگر بخواهیم جلوی مرگ و میر را بگیریم، باید مراجعه به بیمارستان‌ها کاهش یابد و این نیروها را خسته و فرسوده نکنیم.

وی گفت: تعداد برخی متخصصان محدود است که اگر این پزشکان بیمار شوند، از مدار خدمت خارج می‌شوند و در این شرایط چه کسی باید بیماران را درمان کند؟ بنابراین مردم برای سلامتی خودشان باید به گونه‌ای عمل کنند که باعث فرسودگی بیشتر این پزشکان نشوند.

علوی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در کنترل بیماری، بیان کرد: مشارکت عمومی، هماهنگی بین بخشی، عدالت اجتماعی و استفاده از تکنولوژی مناسب، چهار اصل بهداشت هستند. استفاده از تکنولوژی مناسب به معنی این است که از آداب و رسوم مردم به نفع بهداشت استفاده کنیم. برای مشارکت نیز باید کار با مردم، برای مردم و توسط مردم انجام شود. اگر مشارکت مردم را نداشته باشیم، نمی‌توانیم کاری کنیم. در پیشگیری از بیماری شاید ما ۱۰ درصد نقش داشته باشیم و ۹۰ درصد کار به رفتار مردم برمی‌گردد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آنفولانزا کرونا ویروس کرونا کرونا در ایران کرونا در خوزستان کرونا در استانها علایم تنفسی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیمارستان ها فصل پاییز علائم تنفسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۴۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد