Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@19:41:50 GMT

گردشگری در آستانه مرگ

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۴۶۲۱

گردشگری در آستانه مرگ

ساعت 24 - سجاد محسنی یکی از فعالان حوزه گردشگری هم درتازه کمیسیون گردشگری اتاق تهران گفت : وقت آن رسیده که فعالان گردشگری روی یک یا دو موضوع خاص مثل همین ویزا تمرکز کرده و آن را با جدیت از دولت مطالبه کنند. دولت در حال از دست دادن فرصت احیای گردشگری است و با این وضعیت به مرگ گردشگری نزدیک می‌شویم.

دولت در حال از دست دادن فرصت احیای گردشگری است و با این وضعیت به مرگ گردشگری نزدیک می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید بنشینیم تا زمانی که کرونا ریشه‌کن شد بیاییم برای احیای گردشگری جلسه و همایش بگذاریم. کرونا تا سال‌ها خواهد بود اما گردشگری توان و طاقت تعطیلی در بلندمدت را ندارد. دراین نشست نمایندگان بخش خصوصی و فعالان حوزه گردشگری از تداوم منع صدور ویزا برای گردشگران خارجی و انفعال مسئولان حوزه گردشگری انتقاد کردند. به زعم آنها دولت در حال از دست دادن فرصت احیای گردشگری است.

تعطیلی کسب و کارهای حوزه گردشگری

در ابتدای این جلسه، رضا جمیلی، کارشناس کمیسیون گردشگری اتاق تهران، با اشاره به چالش عدم صدور ویزا برای گردشگان ورودی که همچنان ادامه دارد، گفت: اگر مشکل ویزا در یکی دو ماه آینده حل نشود، کسب‌وکارهای گردشگری که روی گردشگران ورودی کار می‌کنند همه تعطیل خواهند شد. درخواست‌های سفر به ایران آغاز شده و درباره گردشگران ورودی هر چه زودتر باید تصمیم‌گیری شود.او افزود: پیگیری‌های ما از شرکت‌های مختلف نشان می‌دهد یک سردرگمی میان وزارت گردشگری و وزارت امور خارجه وجود دارد و این دستگاه‌ها تنها با گفتاردرمانی در حال اتلاف وقت و به عبارتی از بین بردن سرمایه بخش خصوصی در حوزه گردشگری هستند.

‌هادی شجری، یکی از فعالان حوزه گردشگری، نیز به ین نکته اشاره کرد که نشانه‌های زیادی برای امیدواری و برای رونق گردشگری وجود دارد اما باید بدانیم که حمایتی از سوی دستگاه‌های متولی صورت نخواهد گرفت و شرکت‌ها باید دست یکدیگر را بگیرند و در کنار هم بمانند تا بتوانند این روزها را بگذرانند.

تکلیف صدور ویزا نامعلوم است

شجری سپس توضیحاتی در مورد وضعیت گردشگری درمانی ارائه کرد و گفت: تعداد درخواست‌ها برای سفر درمانی در ایران از دوران قبل از کرونا هم بیشتر شده اما مشکلات زیادی برای سفر به ایران وجود دارد. تکلیف ویزا نامشخص است و گردشگران اروپایی نمی‌دانند آیا می‌توانند به ایران سفر کنند یا نه. فقط معدودی گردشگران درمانی عراقی آن‌هم با نامه‌نگاری زیاد توانسته‌اند به ایران سفر کنند. به نظر می‌رسد باید در بحث ویزا از ظرفیت‌های اتاق بازرگانی به درستی استفاده شود تا برای پاسخ به درخواست‌هایی که وجود دارد، یک راهکار منطقی پیدا کنیم.

در ادامه، امین کریمی با بیان اینکه گردشگری در وضعیتی بغرنج به سر می‌برد، توضیح داد: نه فریادرسی است و نه کسی که موانع را از سر راه بردارد. با این وضعیت، نمی‌توان کسب و کار را ادامه داد. مساله این است که برای گردشگران خارجی که متقاضی سفر به ایران هستند و با ورودشان به کشور دلار و یورو خرج خواهند کرد، ویزا صادر نمی‌شود.

 او افزود: بخشی از کم‌کاری‌ها هم از سمت خود فعالان گردشگری است که زودتر دست به کار نمی‌شوند و پروتکل‌های موجود را متناسب با شرایط کرونا اجرایی نمی‌کنند. باید بپذیریم که هنوز در بسیاری از مراکز گردشگری، استانداردهای بهداشتی درستی رعایت نمی‌شود و این روی گردشگری به ویژه در بحث گردشگر ورودی تاثیر منفی می‌گذارد.عرفان صالحی یکی دیگر از فعالان حوزه گردشگری نیز در این رابطه گفت: دردناک است که در بدترین شرایط کرونا هم یک استارت‌آپ گردشگری از سوی مشتریان‌اش درخواست داشته باشد اما به دلیل صادر نشدن ویزا و تعطیل شدن زیرساخت‌های گردشگری نتواند درآمدزایی کند.صالحی افزود: بدترین شرایط، شرایطی است که در آن هیچ کس تصمیم نگیرد. ما درست در این شرایط به سر می‌بریم. شرایطی که مسئولان دولتی همه چیز را گردن کرونا می‌اندازند تا از زیر بار مسئولیت‌هایشان شانه خالی کنند.

مهرداد ناطقی نیز از قید برخورداری از مجوز برای استفاده از تسهیلات انتقاد کرد و گفت: وزارت گردشگری هیچ راهکاری برای تعامل با استارت‌آپ‌های این حوزه ندارد. یک استارت‌آپ گردشگری باید درست مثل یک آژانس سنتی در صف دریافت مجوز قرار گیرد تا آن را به رسمیت بشناسند. نکته عجیب و تلخ ماجرا این است که اگر این روزها به دنبال گرفتن مجوز بند ب بروید پاسخی که می‌گیرید این است که وقتی آژانس‌ها در حال تعطیل شدن هستند، شما چرا به دنبال گرفتن مجوز هستید.او سپس با اشاره به فرایند طولانی دریافت مجوز گفت: ما به عنوان یک کسب‌وکار آنلاین گردشگری که در حوزه برنامه‌ریزی سفر فعالیت می‌کند، تنها توانسته‌ایم عضو یک بخشی از وزارتخانه به نام پژوهشگاه میراث فرهنگی شویم. این پژوهشگاه هم جز برگزاری سمینار و کارگاه کار دیگری ندارد.

بابک سهرابی، از دیگر فعالان حوزه گردشگری نیز از افزایش درخواست‌ها و تقاضا برای استفاده از اقامتگاه‌های سنتی و بوم‌گردی خبر داد وگفت: باید گفت که درخواست‌ها و سفرها در این بخش افزایش داشته و اوضاع در حال بازگشت به یک وضعیت خوبی است. اما در کل وضعیت گردشگری چندان خوب نیست و هنوز تا رسیدن به وضعیت عادی فاصله بسیار زیادی داریم.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: فعالان حوزه گردشگری احیای گردشگری درخواست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در استان همدان
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان