Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۷ ماه از شیوع از بیماری کرونا در ایران می‌گذرد و تا به امروز بیش از ۴۰۰ هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا و نزدیک ۲۳ هزار نفر نیز در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.

اسفند ماه ۹۸ که خبر ورودش به ایران به صورت رسمی اعلام شد، کمتر کسی باور می‌کرد که ویروس کرونا بتواند کل زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار دهد تا آنجا که از جان تا مال شهروندان، هر روز با شدت بیشتری نسبت به ماه‌ها و روز‌های گذشته تحت تاثیر این دشمن نامرئی قرار گرفته و فقط کمی سهل انگاری کافی است تا در معرض تهاجم ویروس کرونا قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروسی که در حمله به بدن، بر خلاف دیگر ویروس‌ها و باکتری ها، در بیماران رفتار‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهد و همین رفتار بر پیچیدگی این ویروس می‌افزاید.

مهدی یکی از صد‌ها بیمار اردبیلی است که تجربه درگیر شدن با ویروس کرونا را دارد می‌گوید: حدود یک ماه پیش بود که ابتدا یک دردی را در پاهایم احساس کردم؛ ابتدا فکر کردم شاید از خستگی کار روزانه است، اما فردای همان روز یک سردردی عجیب و غیر قابل تحمل به سراغم آمد؛ ناچار به پزشک مراجعه کردم و با ارجاع من به یکی از مراکز بهداشتی اردبیل و انجام تست مربوط به کرونا، متوجه شدم به کرونا مبتلا شده ام.

او، ۱۴ روز به توصیه پزشکان در قرنطینه خانگی ماند و هرچند پزشکان توصیه کرده بودند در صورت شدت گرفتن بیماری جهت بستری شدن به بیمارستان مراجعه کند، اما خوشبختانه کارش به بستری شدن نکشید، اما از همان اول درد‌ها شروع شده بود و تمامی نداشت.

کم کم یک کوفتگی شدید تمام بدنش را فرا گرفت و از روز سوم و چهارم با مشکل تنفسی مواجه شد، اما خوشبختانه از روز پنجم به بعد کم کم از شدت درد‌ها کاسته شد و بعداز ۱۴ روز قرنطینه توانست بر این ویروس غلبه کند و خوشبختانه این بیماری فعلا هیچ عوارضی بر بدن او نگذاشته است.

این شهروند اردبیلی درباره نوع تغذیه اش در ایام بیماری خاطرنشان می‌کند: با توصیه پزشکان از مایعات گرم و غذا‌های مقوی استفاده می‌کردم و این شانس را داشتم که کرونا باعث بی اشتهایی ام نشده بود و میل به تغذیه ام خوب بود.

بیشتر بخوانید

تاثیر آنتی اکسیدان ها بر مقاومت بدن ورزشکاران

بهپور، دیگر شهروند اردبیلی، این بار با تشدید گلو درد به یکی از مراکز بهداشتی مراجعه کرد و با گرفتن تست کرونا، مشخص شد به این بیماری مبتلا شده است؛ طبق دستور العمل‌های پزشکان به قرنطینه خانگی رفت و خوشبختانه بیماری کرونا در او تقریبا خفیف بود. در این مدت از مایعات استفاده کرد و البته همین حالا هم که بهبود یافته همچنان بیشتر از مایعات استفاده می‌کند و سعی می‌کند به دستورات تغذیه‌ای متخصصان در خصوص کرونا عمل کند.

وی با اشاره به عوارض کرونا در بدنش اضافه می‌کند: بعد از اتمام دوران قرنطینه ام که تست بیماریم منفی شده بود، به مدت حدود ۵ روز حس بویایی خودم را از دست داده بودم، اما خوشبختانه هم اکنون هیچ عوارضی ندارم.

دکتر داورنیا، استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل معتقد است، ویروس کرونا در خیلی از افراد هیچ نشانه‌ای بروز نمی‌دهد، در حالیکه عده‌ای از مبتلایان حتی هفته‌ها بستری می‌شوند.

وی تصریح می‌کند: این ویروس از طریق دهان و بینی یا چشم وارد بدن شده و عمدتا گلو و سیستم تنفسی و حتی گوارش را هدف قرار می‌دهد و در آنجا تکثیر می‌یابد و با علایمی مثل تب و سرفه و تنگی نفس و یا اسهال و علایم گوارشی خود را نشان می‌دهد.

در موارد شدید، ویروس به مویرگ‌های خونی قسمت انتهایی ریه می‌رسد و با فرآیند‌هایی باعث لخته شدن خون شده و اکسیژن رسانی را مختل می‌کند بنابراین میزان اشباع آن نیز کاهش یافته و بیمار به اکسیژن رسانی کافی در مدت بستری نیاز پیدا می‌کند.

داورنیا اضافه می‌کند: غیر از دستگاه تنفسی، از جمله مهمترین اهداف ویروس، سیستم ایمنی بدن است. سیستم ایمنی، در واقع بدن را در مقابل عفونت‌ها محافظت می‌کند، منتها وقتی که سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا بیشتر از میزان لازم واکنش نشان می‌دهد، پروتئین‌هایی با نام سیتوکاین افزایش بحرانی یافته و پدیده‌ای بنام" طوفان سیتوکاینی" را در بیماران ایجاد می‌کند. این واقعه منجر به ایجاد لخته خونی در مغز و عوارض جدی مثل تشنج و کما و حتی تورم و التهاب و نهایتا سکته مغزی می‌شود.

به گفته این این متخصص ژنتیک پزشکی، در بعضی از بیماران روان پریشی و فراموشی هم جزو تظاهرات بالینی بوده است و در بسیاری ازموارد علایم به مدت معینی، محدود می‌شوند، ولی گا‌ها بعضی علایم و عوارض از قبیل ضعف عضلانی و خستگی و تنگی نفس تا ماه‌ها در بدن باقی می‌مانند؛ مدت بیماری بطور معمول ۱۴ روز است، ولی تظاهرات بیماری در بین افراد متفاوت بوده و واقعا هنوز علت آن دقیقا مشخص نیست.

داورنیا تاکید دارد که آنچه مشخص است بیماران با مشکلات زمینه‌ای بیشتر در معرض خطرند.

حال پرسش دیگر بیشتر مخاطبان این است که آیا پادتن کرونا در بدن بیماران چند ماه می‌تواند باقی بماند و اینکه بدن بیماران کرونایی که نسبتا ضعیف‌تر شده است چقدر مستعد ابتلای دوباره به کرونا هستند و درصورت ابتلا آیا نسبت به بار اول ضعیف‌تر مبتلا می‌شوند یا شدیدتر؟

مسؤل فنی آزمایشگاه ویروس کرونا و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اردبیل توضیح داد: دو نوع پادتن در بدن در مقابل ویروس کرونا مثل اکثر بیماری‌های عفونی ایجاد می‌شود. پادتن IgM که در مراحل حاد بیماری ظاهر می‌شود و پادتن IgG که در ادامه برای ایمنی بیماران از انتهای هفته دوم بالاتر می‌رود.

وی ادامه می‌دهد: میزان پایداری آنتی بادی IgG برخلاف انتظار زمان زیادی نیست و بر اساس مشاهدات ما در آزمایشگاه ها، در عمده افراد حداکثر تا چند ماه بیشتر در سطح موثری باقی نمی‌مانند. مطالعات اخیر نشان داده افرادی که بار اول مبتلا به کووید ۱۹ شده اند، احتمال ابتلا مجدد و تشدید علایم، پایین‌تر است، ولی موارد درگیری مجدد با این ویروس با فرض محافظت ناکافی آنتی بادی‌ها وجود دارد، بنابراین اقدامات محافظتی و بهداشتی در زمان شیوع بیماری برای همه حتی افرادی که قبلا مبتلا شده اند هم ضروری است.

وی با مؤثر خواندن تغذیه مناسب در روند درمانی بیماران کرونایی افزود: برای کمک به روند درمانی و بهبودی بیماری کرونا مثل بسیاری از بیماری‌های ویروسی استفاده از مایعات فراوان و غذا‌های مغذی لازم است؛ همچنین استفاده از بعضی مکمل‌ها از جمله ویتامین c و زینک در مدت ابتلا به نظر مفیدتر تلقی می‌شوند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا بیماری کرونا درمان کرونا پیشگیری از کرونا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ

آفتاب‌‌نیوز :

«ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد. وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد. وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم‌های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می‌کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع‌ترین خبر‌های امسال دارفانی را وداع گفت.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس