Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

شرکت آمریکایی هایکو از نور ماورا بنفش UV برای از بین بردن عوامل بیماری‌زا هنگام گردش هوا استفاده می‌کند.

اکنون، دانشمندان متخصص ایمنی می‌گویند که این ماده علیه ویروس کرونا موثر است. اواخر پارسال و اندکی پس از شروع بیماری همه گیر ویروس کرونا، تولیدکنندگان مستقر در کنتاکی آمریکا در شرکت هایکو، یک پنکه سقفی هوشمند با ضدعفونی کننده اشعه ماوراء بنفش اختراع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که پنکه سقفی هوا را در فضای اتاق پخش می‌کند، این نور‌های ماورا بنفش UV عوامل بیماری‌زای موجود در هوا را که از مسیر آن‌ها عبور می‌کنند، از بین می‌برند.

حالا، پس از چندین آزمایش مستقل در آزمایشگاه‌های معتبر، شرکت هایکو می‌گوید که این پنکه سقفی می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد. مشاهده شد که این پنکه سقفی در ۵ دقیقه حدود ۴۸ درصد ویروس کرونا را کاهش دهد و اگر حدود ۱۰ دقیقه فعالیت کند ۸۶ درصد در کاهش ویروس موثر است.

کوین نوبل، مدیر یکی از آزمایشگاه‌ها در کالیفرنیا که این پنکه سقفی در آنجا آزمایش شد، گفت: می‌توان نتیجه گرفت که بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به طور کلی می‌توانیم ۹۹.۹۹ ٪ یا بیشتر کاهش ویروس را شاهد باشیم.

در حال حاضر شرکت هایکو آمادگی خود را برای عرضه این پنکه سقفی اعلام کرده است.

مدیرعامل شرکت هایکو، لنی روآدز، می‌گوید: این نتایج به مشتریان ما اطمینان می‌دهد که سیستم هوای پاک مردم و مشاغل آن‌ها را ایمن‌تر خواهد کرد.

ایمنی یکی از نگرانی‌های اصلی نور ماورا بنفش است. نور ماورا بنفش در سه نوع وجود دارد: UVA، UVB و UVC. دو مورد اول آنقدر قوی هستند پوست شما را بسوزانند، اما UVC قوی‌ترین است و توانایی سوزاندن چشم و پوست را در عرض چند ثانیه دارد. همچنین یک ماده سرطان زا شناخته شده است.

خوشبختانه، نور UVC تولید شده توسط خورشید تقریباً به طور کامل توسط جو زمین جذب می‌شود، اما علاقه جدید به قابلیت‌های UVC به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده منجر به سیل محصولات جدید شده است که می‌خواهند نور نامرئی را به خانه‌ها و مشاغل وارد کنند. همین امر دانشمندان ایمنی را بر آن داشت تا به مصرف کنندگان از خطرات خصوصاً استفاده از UVC هشدار دهند.

تاد استراکا، مدیر صنعت جهانی روشنایی در یکی آزمایشگاه جهان جایی که محصولات UVC وجود دارد، می‌گوید: با توجه به همه‌گیری کرونا، تمایل ما به استفاده از دستگاه‌های نوع میکروب کش UV افزایش یافته است. برای این پنکه سقفی گواهینامه ایمنی صادر شده است اما با این حال، اگر از آن‌ها به درستی استفاده نشود، می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

پاملا گوین، مهندس علوم زندگی و بهداشت مربوط به تجهیزات پزشکی می‌گوید: نگرانی‌هایی که هنوز باید کاهش یابد درباره اطمینان از نصب صحیح آن است.

این شرکت اضافه می‌کند که چراغ‌های UV می‌توانند به طور مستقل از پنکه سقفی خاموش شوند و هر زمان پنکه سقفی خاموش شود به طور خودکار چراغ‌ها خاموش می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا تعمیر و نگهداری و تمیز کردن ایمن انجام شود.

یک آزمایش، که میزان کارآیی دو پنکه سقفی در حال چرخش در یک محیط کلاس آلوده به ویروس کووید را اندازه گیری می‌کند، نشان داد که پنکه سقفی‌های UVC خطر قرار گرفتن در معرض کرونا برای دانش آموز در یک کلاس ۶۰ دقیقه‌ای را از ۳۹ درصد به ۵ درصد کاهش می‌دهد و همچین برای معلمی که ۷ ساعت را در طول روز در کلاس می‌گذراند، خطر را از ۹۷ درصد به ۳۰درصد کاهش می‌دهد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا شرکت هایکو ویروس ویروس کرونا کرونا اشعه ماوراء بنفش پنکه سقفی پنکه سقفی ویروس کرونا ماورا بنفش شرکت هایکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۸۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟