Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس پژوهشکده استراتژیک امنیت ملی کشور با بیان ایکه پشت صحنه جنگ تحمیلی آمریکا و سایر کشور‌ها بودند، گفت: ناگفته نماند در سال‌های پایانی جنگ خود آمریکا مستقیما از طریق عرصه دریایی وارد جنگ شدند. - اخبار استانها -

به گزارش تسنیم از بندرماهشهر، نشست باز خوانی و مرور خاطرات رزمندگان و گنجینه 8 سال دفاع مقدس با حضور جمعی از رزمندگان و ایثارگران و اصحاب رسانه شهرستان بندرماهشهر در مسجد شهدا این شهرستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست امیر حیات‌مقدم رئیس پژوهشکده استراتژیک امنیت ملی کشور با اشاره به نقش فرماندهی کل قوا امام خمینی(ره) اظهار داشت: یکی از مولفه‌های مهم قدرت و پیروزی ایران در جنگ تحمیلی فرماندهی امام راحل بودند. این فرماندهی با رزمندگان مانند عشق و عاشقی بوده و ایثاگران با دل و جان خود فرامین امام راحل را اجرا می‌کردند.

نقش امام خمینی (ره)در خنثی جنگ روانی دشمن

وی با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در خنثی کردن جنگ روانی دشمن گفت: امام با شخصیت محبوبی که داشتند، با چند جمله تمامی نقشه‌های آمریکا و حزب بعث را برملا می‌کردند، ایران در 8 سال دفاع مقدس با وجود آغاز تحریم‌ها، مشکل نیروی انسانی و امکانات نداشته که این نشان از تدبیر فرماندهی کل قوا در این موضوع بود.

رئیس پژوهشکده استراتژیک امنیت ملی کشور بیان کرد: بنده در دوران جنگ نماینده سپاه در قرارگاه اروند بودم که محل این قرارگاه در ناحیه صنعتی بندرماهشهر بود. در این قرارگاه لشکر 77 و تیپ 37 زرهی شیراز حضور داشتند و سپاه بندرماهشهر تحت امر این قرارگاه بود.

اصفهان| در معرفی اسوه‌های دفاع مقدس کوتاهی کرده‌ایممدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران: ملت با بصیرت پای نظام جمهوری اسلامی ایستادندمحصولات فرهنگی ویژه هفته دفاع مقدس از سوی آستان قدس رضوی تولید می‌شود

وی با اشاره به حضور امام خامنه‌ای با لباس نظامی در جبهه‌های جنگ گفت: خاطره من از حضور مقام معظم رهبری این است که ایشان دو سفر به بندرماهشهر داشتند، امام خامنه‌ای یک هفته قبل از پایان جنگ به خوزستان سفر کردند و مدیریت و برنامه‌ریزی سفر ایشان با بنده بود؛ ایشان اصرار جدی داشتند که غذا همان غذای رزمندگان باشد و اصلا نمی‌پذیرفتند که مهمان ما هستند و باید غذای دیگری بخورند.

حیات مقدم عنوان کرد:مقام معظم رهبری همواره با لباس سپاه در مناطق جنگی حضور داشتند و تعامل و برخورد گرمی با مردم و رزمندگان داشتند این عادت حتی بعد از پایان جنگ نیز ادامه داشت و در تمام جلسات غیررسمی برخورد گرم و صمیمی با دیگران داشتند.

انقلاب ما، علیه طاغوت و استکبار جهانی بود

وی ادامه داد: ما فقط علیه شاه انقلاب نکردیم بلکه علیه طاغوت و استکبار انقلاب کردیم. در وهله اول به دنبال انقلاب جهانی بودیم که مستکبران جهانی در مقابل ما ایستادند؛ پشت صحنه جنگ تحمیلی آمریکا و سایر کشور‌ها بودند که با حمایت از حزب بعث به دنبال خاموش کردن چراغ انقلاب اسلامی بودند. ناگفته نماند در سال‌های پایانی جنگ خود آمریکا مستقیما از طریق عرصه دریایی وارد جنگ شدند.

این فرمانده دوران جنگ تحمیلی در پایان خاطرنشان کرد: پیروزی ایران در جنگ تحمیلی 3 عامل داشت، عامل اصلی و مهم داشتن پشتوانه الهی، قدرت و ایمان رزمندگان به خداوند بود؛ عامل دوم مدیریت امام و رهبری ایشان در دوران جنگ بود، عامل سوم و مهم وجود مردم انقلابی و متعصب بود که پای کار انقلاب و امام ماندند.

یدالله بادین نیز در این مراسم اظهار کرد: بنده از روزهای اول در جبهه‌های جنگ حضور داشتم.در ابتدا من یک دوره یک ماهه در اهواز بودم و پس از آن به مرز رفتیم و در پایگاه مرزی مستقر شدیم.وظیفه ما در این پایگاه حفاظت از مرز شلمچه بوده که با تمام وجود ایستادگی کردیم.

زمان جنگ،تنها 6 شناور داشتیم که کاربری تفریحی داشتند و ما آن را به جنگی تبدیل کردیم

وی افزود: جوانان آن روز همان جوانان کنونی هستند که با پای جان برای دفاع از مرزها می‌ایستند. حزب بعث با تمام تجهیزات و تدارکات خود و با تمام سرعت به سمت مرزهای ایران در حال حرکت بود و با تانک و خمپاره تمامی پایگاه‌های مرزی را مورد هدف قرار داد. ما نیز به سمت اهواز برگشتیم و با جهان آرا جلسه گرفتیم و با ساماندهی به سمت آبادان برگشتیم.

فرمانده سابق منطقه سوم نیروی دریایی سپاه بیان کرد: در دوران دفاع مقدس در کشور 3 منطقه دریایی وجود داشت که در جنگ درگیر بودند، اول بندرماهشهر، دوم بوشهر و سوم بندرعباس بود. بندرماهشهر به دلیل نزدیکی به کشور عراق درگیری بیشتری در دوران جنگ داشت. ما در این منطقه تنها 6 شناور داشتیم که کاربری تفریحی داشتند و ما آن را به جنگی تبدیل کردیم.

وی گفت: در وهله اول نیروهای ما توانستند با کار اطلاعاتی افراد زیادی را شناسایی و دستگیر کنند. در وهله دوم از کشتی‌های باری تجاری که به سمت بندرامام خمینی در حال حرکت بودند حفاظت و حراست می‌کردیم. سیستم موشکی عراق در جزیره فاو مستقر بود و کشتی ‌های ما را مورد هدف قرار می‌داد و ما با آر پی چی و تیربار موشک‌های عراقی را مورد هدف قرار می‌دادیم.

انتهای پیام/333/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جنگ تحمیلی امام خمینی دوران جنگ دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت، واشنگتن حاضر نیست خطر تضعیف امنیت خود را به جان بخرد، اما به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کند تا اتحادیه اروپا، ناتو و سایر شرکای خود را تحت فشار قرار دهد تا توانمندی‌های دفاع هوایی خود را با کی‌یف به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی در نشست مجازی موسوم به گروه تماس دفاعی اوکراین درخواست دست‌کم هفت آتشبار پاتریوت را از اهداکنندگان مطرح کرد، اما گفته می‌شود که حامی اصلی کی‌یف که همان آمریکا باشد، هیچ پاتریوتی به اوکراین نمی‌دهد.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کاخ سفید گفته بود ممکن است سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهد، آن هم در صورتی که آنها از سایت‌های استقرار فعلی خود از جمله در غرب آسیا به دست آمریکا برسند و در آن وضعیت، به اوکراین ارسال می‌شوند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در واکنش به این درخواست از سوی زلنسکی گفت: «سیستم‌های پاتریوت آمریکا اکنون در سراسر جهان مستقر هستند که شامل خاورمیانه می‌شود و این‌ها با هدف دفاع و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی استقرار یافته‌اند.»

وی به شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: « اگر بتوانیم آتشبارهای آمریکایی پاتریوت بیشتری را برای آنها می‌فرستیم. اما آتشبارهای ما در سراسر جهان مستقر هستند. تلاش می‌کنیم تا با شرکای اروپایی و متحدانمان در بخش‌های دیگر جهان به تامین این ظرفیت‌های دفاع هوایی برای اوکراین بپردازیم.»

پنتاگون در واقع متعهد شده که مهمات پاتریوت بیشتری را به عنوان بخشی از بسته کمکی ۶ میلیارد دلاری که به‌تازگی اعلام شد، برای اوکراین تامین کند. با این حال، تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد، چون این پاتریوت‌ها از زرادخانه موجود پنتاگون به اوکراین ارسال نمی‌شوند و این اعلامیه «بازگوکننده آغاز فرآیند قرارداد» با صنایع دفاعی ایالات متحده به شمار می‌رود.

یک آتشبار MIM-۱۰۴ پاتریوت که توسط کمپانی تسلیحاتی آمریکایی ریتون ساخته شده، بیش از یک میلیارد دلار قیمت دارد و از چندین واحد نصب شده روی کامیون تشکیل شده است.

ایالات متحده بیش از ۱۱۰۰ پرتابگر پاتریوت را در طول سال‌ها تولید کرده و تخمین زده می‌شود که صدها پرتابگر پاتریوت فعال و ذخیره‌سازی شده باشد اما تنها یک آتشبار را به اوکراین فرستاده است. دو آتشبار کامل دیگر توسط آلمان اهدا شده، در حالی که هلند دو پرتابگر جداگانه را به اوکراین ارسال کرده است.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست دیگری در گروه تماس دفاعی اوکراین گفت که غرب تلاش خواهد کرد تا سامانه‌های پاتریوت بیشتری را به اوکراین بفرستد، اما این موضوع باید مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران