Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو تحریم های یکجانبه را جنایت علیه بشریت عنوان کرد و گفت: رویکرد انفعالی اروپا در برابر تحریم های ثانویه مردود است.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، اسماعیل بقایی هامانه در نشست شورای حقوق‌بشرسازمان‌ملل با یادآوری اینکه تحریم های یکجانبه، اقدام متخلفانه بین المللی بوده و مسئولیت بین المللی واضعان و مجریان آنها را در پی دارد، این تحریم ها را به سبب تبعات حقوق بشری آن بر شهروندان ایرانی جنایت علیه بشریت دانست و خواستار وحدت نظر جامعه بین المللی در برابر این بی‌عدالتی آشکار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفیر کشورمان که در جریان گفت و گوی همکاری با خانم آلنا دوهان گزارشگر ویژه موضوع “آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره مندی از حقوق بشر” سخن می‌گفت، ضمن اشاره به بی توجهی آمریکا به درخواست های متعدد دبیرکل سازمان ملل، کمیسر عالی حقوق بشر و همچنین سازوکارهای حقوق بشری برای لغوتحریم‌ها، این رویکرد رژیم آمریکا را زنگ‌خطری جدی برای جامعه بین المللی دانست و خواستار مقابله با آن شد.

بقایی هامانه ادعای اخیر آمریکا مبنی بر بازگرداندن یکجانبه قطعنامه های لغوشده شورای امنیت، به رغم مخالفت قاطع اعضای شورای امنیت با آن را نشانه دیگری از قلدرمآبی آمریکا و بی اعتنایی هیات حاکمه این کشور به حقوق بین الملل و منشور ملل متحد عنوان کرد و افزود که حتی نهادهای قضایی بین المللی مثل دیوان بین المللی کیفری نیز از شر اعتیاد ایالات متحده به ابزار تحریم و ارعاب مصون نمانده است. وزیر خارجه آمریکا به تازگی دادستان و چند نفر از قضات دیوان بین المللی کیفری را به دلیل پیگیری پرونده اتهامی علیه ارتش آمریکا در افغانستان، تحریم نمود.

نماینده ایران با تاکید بر مسئولیت کشورهای تحریم‌کننده، به بقیه کشورها نیز یادآورشد که طبق حقوق بین الملل نباید اقدامات متخلفانه کشورهای دیگر را مورد شناسایی قرار داده و یا اجرا نمایند زیرا بر خلاف حق حاکمیتی و تعهدات بین المللی آنها در زمینه حقوق بشر است .

بقایی هامانه با بیان اینکه در عمل‌ هیچ استثنای بشردوستانه ای وجود نداشته و این‌ادعاها کاملا فریب و ریاکاری است، ادامه داد که ایران به سیاست مقاومت حداکثری خود در برابر فشار غیر قانونی و ناعادلانه آمریکا ادامه خواهد داد.
در جریان جلسه بررسی موصوع اقدامات قهرآمیز یکجانبه، تعداد زبادی از کشورهای در حال توسعه با اشاره به آثار و تبعات تحریم های یکجانبه بر حقوق بشر، از ادامه کار گزارشگر ویژه سازمان ملل در این زمینه حمایت کردند. کشورهای اروپایی به همراه ژاپن، کانادا، استرالیا و کره جنوبی در یک اقدامی که به نظر می رسد از قبل هماهنگ شده بود از هرگونه مشارکت و اعلام موضع در رابطه با موضوع تحریم های یکجانبه خودداری کردند.

بنا به پیشنهاد سفیر کشورمان، شورای حقوق بشر به احترام مرحوم ادریس جزایری گزارشگر قبلی سازمان ملل در حوزه تحریم های یکجانبه، با یک دقیقه سکوت ادای احترام کرد. جزایری به عنوان نخستین گزارشگر ویژه بررسی تبعات حقوق بشری تحریم های یکجانبه، با تهیه گزارش ها و بیانیه های متعدد در مورد آثار متفی تحریم های یکجانبه آمریکا، خدمات ماندگاری در عرصه حقوق بشر و تبیین ماهیت غیرقانونی و ضدبشری تحریم های یکجانبه داشت. وی چندماه قبل درگذشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تحریم جنایت علیه بشریت اسنپ بک تحریم های یکجانبه بین المللی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصاب غزه در ایستگاه پایانی

چند ماه قبل دولت آفریقای جنوبی از رژیم اشغالگر صهیونیستی به‌دلیل ارتکاب نسل‌کشی و پاکسازی قومیتی در جنگ غزه به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت و دادگاه لاهه نیز احکام موقتی در رابطه با این شکایت صادر کرده است. با وجود این، منابع آگاه صهیونیست اعلام کرده‌اند نتانیاهو به‌شدت از احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی خود هراس دارد و از متحدان بین‌المللی خود خواسته است برای جلوگیری از تحقق عملی آن اقدامی انجام دهند.

دست‌کم به سه دلیل عمده و محوری باید صدور حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو را رویدادی قریب‌الوقوع دانست:

نخست این‌که ابعاد و گستره جنایت‌های رژیم اشغالگر اسرائیل در جنگ غزه بیش از هر زمان دیگری هدف افشاگری قرار گرفته و صهیونیست‌ها رارسواکرده‌اند. به‌طورخاص به‌تازگی دوگوردسته‌جمعی ازغیرنظامیان ومجروحان فلسطینی درمحوطه بیمارستان‌های ناصر و شفا در نوار غزه یافت شده است. پیشتر نیز در چندین نوبت گور‌های دسته‌جمعی مردم غزه با دست و چشم‌های بسته در مناطق مختلف نوار غزه کشف شده بود. جدای از همه این موارد، آمار‌های مرتبط با ویرانی و کشتار در جنگ غزه تکان دهنده است. تاکنون بیش از ۱۰۰هزار فلسطینی ساکن نوار غزه بر اثر جنگ افروزی صهیونیست‌ها کشته، مجروح و مفقود شده‌اند. در عین حال، بیش از ۴۰درصد ساختمان‌های نوار غزه آسیب‌های جدی یا جزئی دیده‌اند و البته تا ۶۵ درصد زیرساخت‌های مدنی نوار غزه نظیر مساجد، بیمارستان‌ها و مدارس آسیب‌های سنگینی متحمل شده است. از هر ۱۰فلسطینی ۹نفر با بحران سوءتغذیه مواجه است و بسیاری از شانس بالای شیوع بیماری‌های واگیردار میان مردم غزه به‌دلیل کمبود امکانات بهداشتی و دارو خبر می‌دهند. موضوعات این‌چنینی سبب شده جنگ غزه به مرگبارترین جنگ قرن از منظر تعداد کشتار غیرنظامیان تبدیل شود. شواهدی از این دست کافی است تا بتوان از وقوع جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت دربحبوحه جنگ غزه از سوی صهیونیست‌ها سخن گفت.

دوم این‌که در روز‌های اخیر که خبر احتمال صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو منتشر شده، بسیاری محافل سیاسی و رسانه‌ای غربی به‌نوعی بر آن صحه گذاشته‌اند. به بیان ساده‌تر، حتی متحدان رژیم اشغالگر صهیونیستی و شخص نتانیاهو تأیید کرده‌اند شانس صدور چنین حکمی علیه نخست وزیر این رژیم بسیار بالاست (به‌طور خاص نشریه نیویورک تایمز در این باره گزارشی مبسوط به رشته تحریر درآورد). به همین دلیل است شاهدیم دولت آمریکا به‌صراحت سعی می‌کند از نتانیاهو فاصله بگیرد و به‌وسیله رایزنی با یائیرلاپید، سرکرده مخالفان در اراضی اشغالی قصد دارد هزینه‌های همراهی با جنایتکار جنگی را نپردازد. معادله‌ای که نشان می‌دهد نتانیاهو عملا به مهره‌ای سوخته تبدیل شده است. 

سوم، این‌که در حکم موقت دیوان بین‌المللی دادگستری در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اشغالگر صهیونیستی بر این نکته تأکید شده که صهیونیست‌ها باید در مدت یک ماه همه اقداماتی را که برای مقابله با پدیده نسل‌کشی و جنایت در نوار غزه انجام داده‌اند به نهاد مذکور گزارش کنند. این در حالی است که در همین بازه زمانی، جلوه‌های جدید و تکان‌دهنده‌ای از جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه آشکار شده و عمق این موضوع به قدری جدی بوده که حتی دولت آمریکا به‌طور نمایشی قصد داشت شماری از یگان‌های ارتش اسرائیل را به‌دلیل نقض فاحش حقوق بشر تحریم کند. شواهد مختلف در زمینه جنایتکار بودن برخی یگان‌های ارتش صهیونیستی به قدری آشکار و صریح بوده که حتی دولت آمریکا نتوانسته آنها را انکار کند. از این رو، صدور حکم بازداشت بین‌المللی نخست وزیر رژیم صهیونیستی رویدادی کاملا محتمل و نزدیک به واقعیت است و می‌توان در روز‌های آتی انتظار آن را داشت. معادله‌ای که به‌طور خاص می‌تواند تا حد زیادی هزینه‌های حمله قریب‌الوقوع صهیونیست‌ها به شهر رفح را نیز افزایش دهد.

منبع: جام جم آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • قصاب غزه در ایستگاه پایانی
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا