Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری فارس موفق به ارائه فناوری اندازه‌گیری زاویه تماس و کشش بین سطحی به روش قطره آویزان شده است که برای ازدیاد برداشت نفت قابل استفاده است و می‌تواند به برداشت بیشتر نفت باقیمانده در مخازن کمک کند.

به گزارش ایسنا، دستگاه اندازه‌گیری زاویه تماس و کشش این شرکت با اندازه‌گیری کشش بین سطحی در حد فاصل دو سیال غیرقابل امتزاج و همچنین اندازه‌گیری زاویه تماس به ازدیاد برداشت نفت کمک می‌کند؛ چرا که در صنایع نفت به‌طور کلی از این دستگاه به منظور بررسی اثر افزودن نانوذرات بر میزان کشش سطحی، زاویه تماس و در نهایت افزایش برداشت نفت استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشش بین سطحی (Interfacial Tension, IFT) به‌عنوان انرژی در حد فاصل دو سیال غیرقابل امتزاج شناخته می‌شود و این پارامتر یکی از عوامل مهم برای هر فرآیند ازدیاد برداشت است. مواد مورد استفاده در فرآیندهای ازدیاد برداشت همچون سورفکتانت‌ها، آلکالاین‌ها و پلیمرها تمایل دارند که کشش بین سطحی نفت و آب را کاهش دهند و این کار موجی می‌شود که نیروهای موئینگی کاهش یافته و نفت باقیمانده بیشتری تولید شود.

تجزیه و تحلیل شکل قطره (روش قطره آویزان) یک روش مناسب برای اندازه‌گیری کشش سطحی است. کشش سطحی قطره آویزان، توسط تجزیه و تحلیل تصویری، به‌عنوان یک روش بسیار دقیق برای اندازه‌گیری IFT برای طیف گسترده‌ای از مقادیر در نظر گرفته شده است.

در این روش، تصاویر ویدئویی قطره‌های آویزان آنالیز شده و سپس IFT را از طریق حل معادله‌ی یانگ-لاپلاس اندازه‌گیری می‌کنند. قابلیت ترشوندگی سنگ مخزن و کشش‌های بین سطحی بین سیالات مخزن نقش بسیار حیاتی را در بازده بازیابی نفت دارد.

بر اساس اعلام ستاد نانو، دستگاه به‌گونه‌ای طراحی شده است که آنالیز کشش بین سطحی و زاویه تماس را به وسیله یک نرم‌افزار آنلاین برای کاربر امکانپذیر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ازدیاد برداشت مخازن نفتي دانش بنیان فناوري نانو ازدیاد برداشت اندازه گیری زاویه تماس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

ایسنا/لرستان اختراع کاربردی دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، مصطفی شهبازی‌پاچال، با عنوان دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه (زنبور عسل) مجهز به سنسور بیهوشی، از سوی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت شد.

مصطفی شهبازی‌پاچال ششم اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های لرستان، زنبورداری و تولید عسل است و اختراع اینجانب در راستای این ظرفیت‌ها و ارتقای تولید است.

وی با بیان اینکه نژاد زنبورهای ایرانی دارای ضعف‌هایی است وتلاشم این بوده است با این اختراع، ضعف‌ها رفع شود، گفت: نژادهای مختلف زنبور در جهان را مورد بررسی علمی و تحقیقاتی قرار دادم؛ با تلقیح مصنوعی می‌توان در نژاد مورد نظر، نقاط ضعف را برطرف کرد.

این دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان، با بیان اینکه رفتار نیش‌زنی زنبورهای بومی ایران، شدید است و این یک ضعف است و رغبت زنبوردار برای رسیدگی به کندوها، کمتر می‌شود، تصریح کرد:دستگاه اختراع شده توسط اینجانب، براساس تلقیح مصنوعی، باعث رفع این ضعف می‌شود.

شهبازی‌پاچال  ادامه داد: توانایی زنبورهای بومی برای سپری‌ کردن فصل سرد زمستان، پایین است؛ به همین علت، در فصل زمستان، زنبورداری بومی بدون تلقیح مصنوعی، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد تلفات دارد؛ این، یک نقطه ضعف است؛ با تلقیح مصنوعی از طریق دستگاه مذکور، این ایراد رفع خواهد شد.

وی، خاطرنشان کرد: زادآوری و تولید محصولات برخی زنبورهای بومی، پایین است؛ از طریق تلقیح مصنوعی دستگاه مذکور، این ضعف هم رفع می‌شود.

این دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان گفت:اگر دستگاه به مرحله تجاری‌سازی و تولید انبوه برسد می‌توانیم صادرات هم داشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی
  • شمش خم کن چیست؟
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • مهار اجاره بها مسکن با مصوبه مجلس/ امکان ثبت غیرحضوری دارایی‌های مردم فراهم می‌شود
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد