Web Analytics Made Easy - Statcounter

با چراغ سبز دولت به حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی از پروسه واردات لاستیک، این کالا در بازار نایاب و گران شد و حالا کامیون‌داران هر چه کلاچ درآمد را نگه می‌دارند، دنده مخارج زندگی‌شان جا نمی‌رود که نمی‌رود!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ،این روزها نوسانات بازار، گریبان لاستیک خودروهای سنگین به‌ویژه کامیون‌داران را هم گرفته و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که انواع تایر 2 تا 3 برابر افزایش قیمت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با چراغ سبز دولت به حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی از پروسه واردات لاستیک، به طور قطع موجب گران شدن لاستیک و افزایش هزینه‌های حمل و نقل و قیمت کالاها خواهد شد.
 
بر اساس این گزارش، با تشدید نوسانات ارزی و ورود نرخ دلار به کانال 26 هزار تومانی، در کنار افزایش قیمت انواع کالا تا چندین برابر، طبیعتاً در بخش حمل و نقل جاده‌ای هم قیمت لاستیک کامیون، قطعات یدکی، روغن و همچنین دستمزد تعمیرگاه‌ها تا چندین برابر افزایش یافت.

در این بین قیمت، لاستیک افزایش بی‌رویه‌ای یافت و در کنار افزایش قیمت در بازار نایاب شد.

در ناوگان عمومی جاده‌ای هم یکی از پرمصرف‌ترین قطعات، همین لاستیک است که با افزایش قیمت و کمبود آن در بازار و همچنین عرضه با نرخ‌های بسیار بالا در بازار سیاه، مشکلات عدیده‌ای برای کامیون‌داران ایجاد کرده است.



محمدعلی فرجی رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران در این‌باره به خبرنگار ما می‌گوید: در استان مازندران نزدیک به 14 هزار راننده در بخش حمل‌ونقل سنگین مشغول فعالیت هستند.

وی افزود: قیمت لاستیک طی سال‌جاری حداقل دو برابر شده است و تهیه آن از توان غالب رانندگان و کامیون‌داران خارج است.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران، خاطرنشان کرد: میزان لاستیکی که بسته به سهمیه دولتی در اختیار داریم، به هیچ وجه کفاف نیاز متقاضیان را نمی‌دهد.

فرجی ادامه داد: ما هنوز از سهمیه و لاستیک‌های سال قبل موجود در انبار برای پاسخگویی در حال استفاده هستیم و واقعا با کمیود لاستیک مواجه هستیم.

وی گفت: با توجه به اختلاف فاحش قیمت و از سویی دیگر سهمیه بسیار کم آن در مقایسه با اعضای تحت پوشش، ما به جهت پاسخگویی تحت فشار هستیم و همواره با اعتراضات شهرهای گوناگون و تقاضاهای مکرر برای افزایش سهمیه مواجه هستیم.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران، اعلام کرد: نیاز سالانه مصرف لاستیک کامیون‌داران در کشور به 5 هزار جفت لاستیک است که در حال حاضر تنها یک‌هزار جفت آن در داخل کشور تولید می‌شود و مابقی آن می‌بایست از خارج از کشور تامین شود که از یک سو، در شرایط تحریم فعلی، مسئولان امر را با مشکل مواجه کرده است و از سویی دیگر با نوسانات نرخ دلار، قیمت آن چندین برابر شده است.


فرجی عنوان کرد: پای دولت در توزیع لاستیک دولتی به کامیون‌داران می‌لنگد و ما فعلا از لاستیک‌های قدیمی در حال مدیریت تقاضا هستیم و در استان‌هایی که انبارها از لاستیک‌های سال قبل خالی است، با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.




وی با بیان اینکه لاستیک در بازار نایاب شده است؛ تصریح کرد: لاستیک پرطرفدار 12.24 که سایز پر مصرف در میان کامیون‌داران است، قیمتی حدود 3 میلیونی داشت که اکنون به 12 میلیون تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران، متذکر شد: با وجود اینکه یک افزایش نرخ کرایه هم داشتیم اما هزینه‌های این بخش، آن قدر زیاد است که کفاف مخارج رانندگان را نمی‌دهد.

فرجی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات سابق و مطالبات قبلی کامیون‌داران مرتفع شده است؛ گفت: خوشبختانه مشکل بیمه تکمیلی رانندگان حل شده است، اما همچنان مشکل گرانی و کمبود لاستیک و گرانی لوازم یدکی، گریبان‌گیر رانندگان است.

وی افزود: قیمت‌ها در بازار لوازم یدکی و لاستیک، سر به فلک کشیده است و هر روز عرصه برای فعالیت رانندگان، تنگ‌تر و سخت‌تر می‌شود.

رئیس اتحادیه حمل و نقل تعاونی مازندران، در پاسخ به این سوال که آیا اجرای طرح تن کیلومتر در مازندران، طرحی موفق بوده است؛ گفت: این طرح در استان در حال اجرا است و در هر صورت، مقداری وضعیت کرایه‌ها را بالا برد و تا اندازه‌ای به رانندگان، کمک شد.

فرجی در پایان متذکر شد: در حال حاضر، مهم‌ترین مشکل کامیون‌داران، لاستیک و لوازم یدکی است و واقعا جدا از کمیابی، قیمت‌ها به گونه‌ای است که شنیدنش هم عذاب آور است تا اینکه راننده‌ای بخواهد هزینه‌اش را تامین و آن را تهیه کند.



وی اذعان کرد: دولت باید ارز 4 هزار و 200 تومانی را به پروسه واردات لاستیک بازگرداند و لاستیک مورد نیاز کشور را با این ارز وارد کند تا بتواند این مشکل را به گونه‌ای، جمع کند.

به گزارش خبرنگار ما، با حذف ارز دولتی از واردات لاستیک، تکرار دوباره مشکلات رانندگان خودروهای سنگین در سال‌های گذشته، دور از انتظار نیست.

مع‌الوصف، هر چند تخصیص ارز دولتی موجب ایجاد رانت شده است اما دولت می‌تواند با اخذ سیاست‌های مناسب افزایش قیمت تایر به واسطه حذف ارز دولتی از واردات آن جلوگیری کند و بدین سبب دولت باید نسبت به تغییر ارز موردنیاز برای واردات لاستیک تجدید نظر کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: واردات لاستیک کامیون داران افزایش قیمت لوازم یدکی ارز دولتی حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۰۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند

برای کاهش هزینه برق و جلوگیری از ورود فشار به شبکه توزیع برق بهتر است استفاده از این وسایل را کم کنیم یا زمان این استفاده را تغییر دهیم. همچنین توجه به برچسب انرژِی هنگام خرید ضروری است. علاوه بر این‌ها برای کنترل برق مصرفی هر وسیله نکاتی وجود دارد که تأثیر رعایت آن‎‌ها در قبض برق نشان داده می‌شود. کاماپرس با بررسی 5 دستگاه برقی پرمصرف در خانه، به بررسی راهکارهای کاهش مصرف برق می‌پردازد.

1- یخچال فریزر

یخچال‌فریزر وسیله‌ای است که به طور مداوم به جریان برق وصل است. بنابراین امکان کاهش استفاده یا تغییر زمان استفاده از آن وجود ندارد. اما برای کاهش مصرف برق یخچال راهکارهایی وجود دارد.

برای کاهش مصرف برق یخچال باید عملکرد آن را بهینه کنید:

فاصله دادن بین یخچال و وسایلی که گرما تولید می‌کنند مانند اجاق گاز و ماشین لباس‌شویی یا ظرف‌شویی مصرف برق را در این وسیله کاهش می‌دهد.

سالم و تمیز بودن نوار لاستیکی دور یخچال، قرار ندادن ظرف داغ در یخچال، باز و بسته نکردن مکرر آن و برفک‌زدایی مرتب از راهکارهایی است که مصرف برق آن را کاهش می‌دهد.

رعایت فاصله ده سانتی یخچال با دیوار و اطمینان حاصل کردن از تراز بودن آن در کنار سرویس سالیانه به سلامت یخچال و مصرف بهینه آن کمک می‌کند.

2- ماشین لباس شویی

ماشین لباسشویی نیز مانند یخچال یکی از وسایل خانگی پرمصرف است. خوشبختانه برای کاهش مصرف برق این دستگاه می‌توان استفاده از آن را به بعد از ساعات اوج مصرف موکول کرد اما این تنها راه کاهش مصرف برق این دستگاه نیست.

مهم‌ترین راه انتخاب برنامه شستشوی دستگاه دقیقا متناسب با حجم لباس روزانه است. ظرفیت بیشتر باعث مصرف برق بیشتر و ظرفیت کمتر باعث افزایش تعداد دفعات مصرف می‌شود.

تنها زمانی ماشین لباسشویی را روشن کنید که کاملا پر شده باشد.

استقاده از آب با دمای پایین‌تر مصرف برق دستگاه را کاهش می‌دهد.

اجرای برنامه‌ شست‌وشوی اقتصادی درج شده در دفترچه دستگاه روشی دیگر برای کاهش مصرف برق ماشین لباس‌شویی است.

3- ماشین ظرف‌شویی

برخلاف آن‌چه تصور می‌شود شست‌وشو با ماشین ظرف‌شویی هزینه کمتری نسبت به شست‌وشوی دستی دارد. زیرا هم آب کمتری مصرف می‌کند و هم انرژی کمتری صرف گرم کردن آب می‌شود. اما به‌هرحال مصرف بالای برق ماشین ظرف‌شویی غیرقابل انکار است. برای کاستن از مصرف برق ماشین ظرفشویی بهتر است این نکات را رعایت کنید:

تا قبل از پر شدن کامل دستگاه از روشن کردن آن خودداری کنید. شست‌وشو با نیمی از ظرفیت، مصرف برق دستگاه را دوبرابر می‌کند.

از آب ولرم با دمای حدودا 48 درجه استفاده کنید.

بعد از کار با دستگاه درب آن را باز بگذارید تا جریان هوا ظرف‌ها را خشک کند.

ناگفته نماند تمیز کردن نسبی ظرف‌ها پیش از قرار دادنشان در دستگاه، جز هدررفت انرژی ثمر دیگری ندارد.

4- کولر

گرمای هوا استفاده از کولر را اجتناب‌ناپذیر کرده است. اما با رعایت مواردی می‌توان مصرف این استفاده را بهینه کرد. از جمله این موارد کاهش دمای خانه با استفاده از پنجره مناسب، درزگیر و لامپ کم‌مصرف است. سایر موارد بستگی به نوع کولری دارد که از آن استفاده می‌کنید.

اگر کولر گازی دارید، رعایت این نکات برای کاهش مصرف برق ضروری است:

دستگاه را در محل مناسب نصب کنید. بهتر است پنل بیرونی در سایه قرار داشته باشد.

فیلتر کولر را به صورت دوره‌ای تعویض کنید.

سرویس سالیانه دستگاه را فراموش نکنید.

هنگام خرید، کولری با توان متناسب با متراژ خانه انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از متخصص کمک بگیرید.

درصورتی که از کولر آبی استفاده می‌کنید این موارد را در نظر داشته باشید:

در انتخاب پوشال مناسب دقت کنید.

به‌علت قرارگیری این کولر در محیط بیرون و تماس دائم با گردوغبار هوا تعویض مرتب پوشال‌ها، رسوب‌زدایی سوراخ ناودان و به‌طور کلی سرویس سالیانه دستگاه ضروری است.

بر روی کولر سایبان قرار دهید تا از اثر افزایش دما بر عملکرد دستگاه و مصرف برق آن جلوگیری شود.

خرید کولر مجهز به کلید هوشمند دارای نمایشگر دیجیتال شما را در جریان وضعیت دستگاه قرار می‌دهد.

5- اتو

خوشبختانه می‌توان زمان استفاده از اتو را به ساعات استراحت که فشار برق شبکه چندان بالا نیست موکول کرد. اما علاوه بر این، راهکارهای دیگری نیز برای کاهش برق مصرفی اتو وجود دارد.

استفاده از نرم‌کننده لباس مدت کار با اتو و بنابراین برق مصرفی آن را کاهش می‌دهد.

لباس‌ها را تقسیم‌بندی کنید؛ به این صورت که ابتدا با لباس‌های صاف‌تر شروع کنید و لباس‌های با چروک بیشتر را برای آخر کار که دمای اتو بالا رفته‌است بگذارید.

قدری پیش از اتمام کار، اتو را از برق بکشید تا بتوانید پیش از خنک شدن، بدون مصرف برق از حرارت دستگاه استفاده کنید.

رسیدن فصل گرما همواره با جهش در مصرف برق همراه است. همزمان با این افزایش مصرف نحوه محاسبه قیمت نیز تغییر می‌کند بهتر است با مدیریت هوشمندانه مصرف برق هم از خاموشی‌های دوره‌ای پیشگیری کنیم و هم هزینه اضافی به خود تحمیل نکنیم.

گفتنی است، ساعاتی از شبانه روز که مصرف برق به اوج خود می‌رسد، در شش ماه اول سال از ساعت ۱۳ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۴ و در 6 ماه دوم سال از ساعت ۱۸ تا ۲۲ است. بنابراین توصیه می‌شود در این ساعات در مصرف انرژی صرفه جویی شده و مصرف به صورت هوشمندانه مدیریت شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899434

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • جزئیات تکمیلی حادثه آتش‌سوزی در انبارهای شهرری اعلام شد
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • افزایش قیمت لوازم خانگی در راه است؟
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • توضیح رئیس سازمان صمت تهران درباره افزایش قیمت لوازم خانگی
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • نفت کوره قاچاق در هامون کشف شد