Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز (چهارشنبه) در نشست هیأت دولت با اشاره به دوران دفاع مقدس و بدعهدی کشورهای اروپایی در قبال ایران، اظهار داشت: در زمان جنگ حتی نمی‌توانستیم توپ‌های ساده جنگی خود را تعمیر کنیم. حتی زمانی که توپ‌های پدافند هوایی خود را به خارج از کشور فرستادیم، آنها به بهانه‌های مختلف تجهیزات دفاعی ایران را پس ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ملت ایران در جنگ روی پای خود ایستاد. البته پیروزهای های دوران جنگ تحت هدایت امام راحل (ره) و مقاومت مردم شکل گرفت. اولین پیروزی ایران در جنگ در همان روزهای نخست جنگ با حمله ۱۴۰ فروند جنگنده به سمت نیروهای بعثی شکل گرفت و آخرین پیروزی ملت ایران نیز عملیات مرصاد بود.



رئیس جمهور تصریح کرد: باید همه باور کنیم که کشور سی ماه است که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد و این موضوع را نمی‌توان به شوخی گرفت. باید توجه داشت که در جنگ هر احتمالی وجود دارد و شاید در این مسیر آسیب‌هایی نیز وارد شود.

وی تصریح کرد: باید باور کنیم که در جنگ هستیم و باید قبول کنیم که بار این جنگ تنها بر دوش دولت نیست.

اهم سخنان رئیس جمهور را به نقل از خبرگزاری‌ها در ادامه می‌خوانید:
 

* در دوران هشت سال دفاع مقدس روزهای تلخ و شرینی را داشتیم، بعضی از روزها برای مردم غرورآفرین بود و جایگاه ملت و ایستادگی ملت ما را به خوبی نشان می‌داد و تبیین می‌کرد.

* روزهایی هم بود که روزهای سختی برای ما بود؛ آن روزی که بعد از ۲۴ ساعت یا کمتر از ۲۴ ساعت از حمله ارتش بعث به مرزهای غربی و جنوبی، یعنی صبح اول مهرماه سال ۵۹ نیروی هوایی ما قدرت نمایی بزرگی در منطقه کرد و روز اول مهر ماه ۵۹ به عنوان روز نیروی هوایی ثبت شد.

*{با تاکید بر اینکه نکته اساسی هم برای دیروز هم برای امروز می‌خواهم عرض کنم که چرا دشمن در ۳۱ شهریور به ایران حمله کرد}: عراق به دلیل توهمات و محاسبات غلط محاسبه‌ای کرده بود که ایران نیروی هوایی ندارد، وقتی آمریکا قطع رابطه کرده و تحریم کرده، نیروی هوایی باید به طور مداوم قطعه برسد و قطعات متوقف شده، بنابراین نیروی هوایی ندارد، وضع ارتش آن زمان آمادگی ندارد، سپاه هم آن زمان به صورت یک نیروی انتظامی بود و یک نیروی کوچک برای دفاع از انقلاب بود.

*{با بیان اینکه صبح اول مهر بعد از غروب ۳۱ شهریور و حمله عراق به ایران، ۱۴۰ فروند هواپیما بسیاری از مواضع مهم استراتژی عراق را هدف قرار داد}: این حمله نیروی هوایی ضربه قاطعی بر ارتش بعث
عراق آن زمان وارد کرد.صبح روز نخست مهر وقتی وارد مجلس شورای اسلامی شدیم، مقام معظم رهبری که در آن زمان در مجلس و نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند، در آغاز جلسه پشت تریبون قرار گرفت و این خبر بسیار خوش حمله ۱۴۰ فروند هواپیما را اعلام کرد.

* ممکن است بگویند این عملیاتی بود که نیروی هوایی انجام داد اما باید آن مقطع و شرایط آن روز غروب ۳۱ شهریور را در ایران در نظر بگیرید و صبح فردای آن روز وقتی نیروی هوایی ما این قدرت را نشان داد برای مردم ما بسیار اهمیت داشت. البته در آن شب سخنان کوتاه امام خمینی (ره) برای مردم بسیار آرام بخش بود و ایشان اعلام کردند کسی آمده سنگی را پرتاب کرد و ملت ما جواب آن را خواهد داد. آن استحکام و بیان قاطع از فرماندهی کل قوا و قدرت نمایی نیروی هوایی به مردم ما و دنیا نشان داد تصورات دشمن تصورات واهی بود در سال‌های بعد هم روزهای مهمی در تاریخ دفاع مقدس ما ثبت شد.

* مهر ماه سال بعد هم حصر آبادان در عملیات بسیار مهم ثامن الائمه شکسته شد. دشمن فکر می‌کرد آبادان سقوط می‌کند و امام فرموده بود حصر آبادان باید شکسته شود. ارتش و سپاه آن پیروزی بزرگ را در منطقه جنوب آفریدند. سال ۶۱ عملیات بسیار مهم فتح المبین انجام شد و خرداد ۶۱ هم بهترین روز دفاع مقدس بود و خرمشهر آزاد شد.

* سوم خرداد سال ۶۱ وقتی صدا و سیما ساعت دو اعلام کرد خرمشهر آزاد شد سراسر ایران مردم یکپارچه به خیابان ریختند و شادمانی کردند و آن بهترین روز ما در دوران دفاع مقدس بود.

*{با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس روزهای تلخی هم داشتیم، به مردم بی‌دفاع دزفول در دوران دفاع مقدس اشاره کرد که هر روز از سوی موشک های عراقی بمباران می‌شدند}: از روزهای تلخ دفاع مقدس روزی بود که دشمن از سلاح شیمیایی علیه مردم ما در سردشت استفاده کرد؛ روزی بود که دشمن ما از انواع سلاح‌های مخرب علیه رزمندگان ما استفاده کردند؛ آن روزی که هواپیمای مسافربری‌مان توسط جنگنده سرنگون شد و خون همه عزیزان با هم مخلوط شد و از نمایندگان مجلس گرفته تا مسئولان اجرایی و مسئولان قوه قضاییه و مسئولان نظامی در کنار هم در آن هواپیما در سال ۶۴ به شهادت رسیدند.

 دلیل حمله عراق به ایران محاسبات اشتباه بود

*{با بیان اینکه ایمان و ایستادگی و حضور رزمندگان در صحنه بسیار مهم بود ،‌ نکته مهم و اساسی دیروز و هم امروز را طرح این سوال دانست که چرا دشمن به ما حمله کرده است}:  دلیل آن توهمات و محاسبات اشتباه آنان بود. عراق محاسبه کرده بود که در این شرایط ایران نیروی هوایی ندارد و با قطع رابطه با آمریکا و تحریم ایران نیروی هوایی که باید به طور مداوم قطعه دریافت کند و این امر متوقف شده است؛ وضع ارتش هم که مشخص است و  دیگر آمادگی برای جنگ ندارد. سپاه هم آن زمان به صورت نیروی انتظامی و یک جمع کوچک برای دفاع از انقلاب بود.

* بر اساس همین محاسبات و اینکه شرق در آن زمان طرفدار بعث بود و کشورهای منطقه هم قول حمایت به عراق را داده بودند که پول جنگ آنان را تأمین می‌کنند، ایران حامی خارجی ندارد و از سویی یک سری حوادث هم داخل کشور  متاسفانه با انشقاق‌ها و اختلافات روی داده بود، گفتند پس با یک حمله برق آسا انقلاب را سرنگون می کنیم. صدام در اولین مصاحبه گفت که هدف او در قدم نخست سرنگونی انقلاب و سرنگونی نظام است که رسوا شد.

* زمانی که صدام به کویت حمله کرد تمام کشورهای منطقه که به صدام کمک کرده بودند آمدند و اظهار پشیمانی کردند و تک تک این کشورها گفتند که ما چقدر به صدام پول دادیم و  چه کمک‌هایی به ارتش صدام کردیم. این محاسبات غلط برای ما دردسر و مشکلات به‌وجود آورد و کشور خودش را هم نابود و با مشکلاتی مواجه کرد و امروز دقیقا این حادثه تکرار شده است.

خبر در حال تکمیل است...

27219

کد خبر 1435552

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دوران دفاع مقدس نیروی هوایی آن زمان آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟

گاردین در مطلبی به قلم سیمون تیسدال نوشت: اقدام تلافی جویانه اسرائیل که روز جمعه اتفاق افتاد به شکل غیرمنتظره ای محدود بود. ایران حمله هوایی روز جمعه به یک پایگاه هوایی در نزدیکی اصفهان و سایر اهداف را کم اهمیت و ضعیف خواند و منشاء خارجی این حملات را رد کرد. سخنگویان معمولا حرّاف اسرائیلی به شکل عجیبی سکوت در پیش گرفتند. اینگونه به نظر می رسید که انگار یک توافق ضمنی صورت گرفته که اهمیت این حمله پایین آورده شده و به آرامی تنش ها کاسته شود.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: مانند دوئل بازان قرن نوزدهم که به طور غیرقانونی در هوای گرگ و میش سپیده دم تپانچه هایشان را در یک چمنزار مه آلود به سمت هم نشانه می گرفتند، هر دو کشور می خواستند غرور و عزت نفسشان حفظ شود، اما در عین حال خواهان اجتناب از یک درگیری علنی و پر سرو صدای دیگر بودند. هر کدام مستقیما دیگری را هدف قرار داد و موجب به بار آمدن خساراتی نمادین شد. اکنون این سیگنال را ارسال کرده اند که تنش حداقل فعلا فروکش کرده است.

اگر این امر صحت داشته باشد، یک آسودگی خاطر بزرگ اما احتمالا موقتی حاصل شده است. این نشان می دهد که فشارهای گسترده آمریکا بر اسرائیل برای خویشتن داری با کمک بریتانیا و سایر کشورها موفقیت آمیز بوده است. جو بایدن از اسرائیل خواسته بود تا پس از آنکه حمله بی سابقه هفته گذشته ایران به شکل موفقیت آمیزی دفع شد "به این پیروزی کوچک بسنده کند." اما رهبران اسرائیلی کاملا با این موضوع موافق نبودند.

این در خون نتانیاهو نیست که وقتی سیلی ای دریافت کرد، سمت دیگر صورتش را برای دریافت سیلی بعدی بچرخاند. این کماندوی سابق به صورت غریزی تمایل به توسل به زور دارد. متحدان دست راستی اش نیز از او خواسته بودند که "از کوره در برود." اما پاسخ سنجیده تل آویو در این موقعیت نشان داد که اهرم فشار آمریکا قوی بوده است. کمک های حیاتی آمریکا برای دفاع از اسرائیل در آخر هفته گذشته را نمی توان در این خصوص نادیده گرفت.

ساده انگارانه خواهد بود اگر تصور کنیم که ماجرا به همین جا ختم می شود. خصومت ذاتی، سیاسی و ایدئولوژیک همچنان دو دشمن را مقابل هم قرار داده است. هر دو دولت گرفتار اختلافات داخلی هستند که موجب پیش بینی ناپذیری و تحریک اعتراضات اجتماعی شده است. این حملات متقابل سابقه نگران کننده ای را ایجاد کرده است. تقابل تن به تن و رو در روی میان ایران و اسرائیل در جعبه پاندورا را باز کرده است.

جنگ در سایه چندین ساله بین دو کشور اکنون به منازعه ای در روز روشن و عیان در چشم ناظران تبدیل گشته است. ایران هر زمان ممکن است حمله جدیدی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام دهد. اسرائیل که روز جمعه نشان داد اگر تصمیم بگیرد قادر به آسیب زدن به تاسیسات هسته ای ایران است ممکن است تصمیم بگیرد مجددا و به دفعات بیشتر به چنین اقدامی مبادرت ورزد. بار بعد ممکن است چنین حمله ای بسیار بدتر باشد.

این تقابل بین ایران و اسرائیل به شکل جدایی ناپذیری با مناقشه فلسطین در هم تنیده است و این در هم تنیدگی به نفع هیچ کدام از این منازعات نیست. مخصمه ای که غرب در آن گرفتار آمده اکنون بدتر از گذشته شده است. دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا رویکرد یک طرفه و منافقانه خود را تکرار کرده است. او در عین حالی که بر کمک به غزه تاکید می کند، با تاخیری زیاد شروع به تلاش برای دستیابی به آتش بس نموده است، اما توفیق چندانی نیز در این راه نصیبش نشده است.

یکی از دلایل عدم توفیق این تلاش ها بی میلی دولت ریشی سوناک نسبت به استفاده از اهرم فشار قراردادهای فروش تسلیحات انگلیسی به اسرائیل است. دلیل دیگر خودداری کامرون از محکوم کردن حمله اول آوریل اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک ایران در دمشق است.

هفته گذشته کامرون اذعان کرد که اگر ساختمان کنسولی بریتانیا هدف حمله مشابهی قرار گرفته بود، این کشور "پاسخی قوی" می داد. اما او نتوانست خود را برای گفتن اینکه اقدام اسرائیل نادرست بوده قانع نماید. این موضع گیری اسرائیل دوستانه ویژگی تکراری بسیاری از دولت های غربی است.

در خصوص ارزیابی کلی برندگان و بازندگان این تقابل، تردیدی نیست که اتفاقات هفته گذشته نشان می دهد که غربی ها تا چه اندازه اوکراین را تنها گذاشته اند. آنها از ریاکاری غیرقابل هضم دولت های غربی خشمگین هستند. برای بیش از دو سال کیف خواهان پوشش هوایی ناتو و ارائه سیستم های دفاع موشکی مشابه از سوی کشورهای غربی بود. اما وقتی اسرائیل با حمله موشک ها و پهپادهای ایرانی مواجه شد چه اتفاقی رخ داد؟

هشدارها و نگرانی ها در خصوص خطرات تشدید ناگهانی تنش به ناگاه فراموش شد. ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و دیگران برای حفاظت از حریم هوایی اسرائیل در برابر پرتابه های ایرانی دست به کار شدند. در حالی که در نتیجه این حمله آسیب چندانی به اسرائیل وارد نشد، به گفته مقام های اوکراینی، سامانه های دفاعی ناکافی اوکراین هر هفته با همان تعداد موشک و پهپاد یعنی حدود 300 پرتابه روسی مواجه می شوند.

اسرائیلی ها هم دلیل چندانی برای جشن گرفتن ندارند. اسرائیل این بار حمله ایران را با پرداخت هزینه ای مشخص دفع کرد. اما سیاست بازدارندگی این رژیم از بین رفت. افسانه دژ تسخیرناپذیر اسرائیل به تاریخ پیوست. در عین حال بیش از 130 گروگان همچنان در غزه حضور دارند، حماس هنوز شکست نخورده و میزان محبوبیت نتانیاهوی تندرو در نظرسنجی ها رو به افزایش است.

و بالاخره بایدن بعد از عدم مدیریت صحیح بحرانی که پس از حمله 7 اکتبر به وجود آمده، یک کار درست انجام داد. اما ماجرا هنوز تمام نشده است. ایران معمای کلی بایدن در خاورمیانه را پیچیده تر می کند و این به قیمت کاهش سبد رای وی در میان رای دهندگان ترقی خواه تمام می شود. بایدن از نظر سیاسی نمی تواند از اسرائیل فاصله بگیرد. اما رهبری نتانیاهو یک عامل خطرناک و سمی است که می تواند بایدن را زمین بزند.

خاورمیانه هفته گذشته از یک گلوله مرگبار جاخالی داد. فعلا آتش جنگ منطقه ای شعله ور نشده است. اما از سوی دیگر چند وضعیت اضطراری جهانی به دلیل تمرکز توجهات به این منطقه در حال تشدید شدن است.

یک استدلال قوی در حمایت از لزوم حل بحران اصلی خاورمیانه یعنی منازعه اسرائیلی فلسطینی وجود دارد. حل این بحران مستلزم صرف زمان دیپلماتیک، انرژی و منابع بسیار زیادی است. این منازعه از طریق نظام بین الملل اثرات نامطلوب خود را به سایر حوزه ها پراکنده می سازد و منجر به نامتوازن شدن سیاست غرب می شود. به علاوه این بحران موجب تقویت قدرت و ارتقاء جایگاه رژیم های یاغی نظیر ایران می شود.

در یک جهان در هم تنیده، مخالفت کوته بینانه اکثر اسرائیلی ها با تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی مشکلی همگانی است. نقطه کور اسرائیل همه را کور می کند. تهاجم ایران و آنچه ممکن است پیامد آن باشد، باید چشم ها را باز کند.

دیگر خبرها

  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • زلنسکی: روسیه کمپین ارعاب به راه انداخته است
  • همه سناریوهای احتمالی را در سطح عملیاتی بررسی می‌کنیم
  • آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟