Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ غلامرضا ظریفیان، معاون اسبق وزارت علوم، در یادداشتی با عنوان «امید به آینده در مسلخ بی‌عدالتی آموزشی» در روزنامه همشهری نوشت: «مسئله عدالت آموزشی هم در قانون اساسی و هم در باورهای اعتقادی ما، یک اصل اساسی و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه مردم، نقطه محوری این اصل است.

اخیرا نتایج کنکور اعلام و اطلاعات رتبه‌های برتر در این‌باره رسانه‌ای شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه ما تا‌کنون می‌دانیم، اکثریت رتبه‌های برتر در مدارس غیرانتفاعی که صرفا خانواده‌های متمول به آن دسترسی دارند، تحصیل کرده‌اند. این مسئله به‌طور طبیعی خلاف عدالت آموزشی است.

سیستم آموزش و پرورش ما در سطح کلان باید به‌گونه‌ای باشد که در سیستم ارزشیابی، تحصیل در مدرسه غیرانتفاعی نتواند اینقدر در وضعیت تحصیلی افراد مؤثر واقع شود. سیستم باید طوری طراحی شود که همه دانش‌آموزان در طبقات اجتماعی مختلف، از یک سطح پایه‌ای از آموزش‌ها و دانش برخوردارند شوند و مبنای ورود به آموزش عالی، همان سطح پایه‌ای باشد نه بیشتر.

مسئله کنکور البته خودش بحث طولانی و مفصلی است. بسیاری از کارشناسان این آزمون را روش عادلانه‌ای برای ارزشیابی دانش‌آموزان و ورودی نظام آموزش عالی نمی‌دانند. حتی اگر فاصله طبقاتی میان مدارس کشور وجود نداشته باشد، باز هم کنکور معرف خوبی برای استعدادها و سطح دانش، میانگین دانش‌آموزان در کل کشور نیست.

این نحوه ارزشیابی، امروز در سطح دنیا منسوخ شده و شیوه‌های بهتر و کارآمدتری در کشورهای پیشرو در مباحث آموزشی مثل ژاپن و فنلاند به‌کار گرفته می‌شود. ما هم بالاخره دیر یا زود مجبور خواهیم شد از این شیوه معیوب عبور کنیم و به سمت شیوه‌های بهتر و کم‌نقص‌تر برویم؛ به سمت آزمون‌های پیشرفته درون دانشگاهی که بتواند معرف استعداد و دانش فرزندانمان باشد.

با تمام این اوصاف، امسال در بحث عدالت آموزشی، علاوه بر فاصله طبقاتی مردم و شیوه ارزیابی و سنجش، شاهد نقش‌آفرینی یک بازیگر جدید هم هستیم و آن کروناست. چنان‌که می‌دانیم، کرونا بخش اعظمی از فرایند آموزش را به بسترهای الکترونیکی برده و بخش قابل توجهی از خانواده‌ها در جامعه ما، به دلایل عدیده ازجمله نداشتن امکاناتی همچون موبایل، لپ‌تاپ یا اینترنت باکیفیت و ارزان، امکان بهره‌گیری از ظرفیت آموزش مجازی را ندارند.

مسئله هزینه اینترنت به‌رغم قول‌هایی که داده شده اما هنوز مسئله خیلی از خانواده‌هاست. اینها مسائل‌ بسیار مهمی است که باید برای حل‌شان فکر عاجلی شود. طیف وسیعی از راهکارها قابل بررسی است؛ مثلا طبق آمارها، گفته می‌شود بین 30 تا 35درصد مدارس ما در روستاها و شهرهای کوچک، کم‌جمعیت هستند و شاید بشود در این نوع مدارس، کلاس‌ها را حضوری برگزار کرد تا حداقل فاصله طبقاتی که بین مدارس شکل گرفته، در اثر کرونا تشدید نشود.

چنان‌که بالاتر اشاره شد، دسترسی عادلانه همه مردم به امکانات آموزشی و فرصت‌های برابر، براساس قانون اساسی و البته آموزه‌های اعتقادی ما یک اصل غیرقابل اغماض است. اگر به این اصل خدشه وارد شود، بدون تردید ضایعات فراوانی برای حال و آینده کشور خواهد داشت. پیامدهای منفی قابل توجهی را تجربه می‌کنیم و در این رهگذر، شاخص‌های بسیاری ازجمله امید به آینده در جامعه به‌شدت تضعیف می‌شود.»

اخبار مرتبط تولیت آستان قدس رضوی: برقراری عدالت آموزشی در جامعه ضروری است عدالت آموزشی در کشور، مظلوم واقع شده است کنکور نیازمند عدالت آموزشی است وزیر ارشاد: عدالت آموزشی درکشور پس از انقلاب اسلامی برقرار شد در این مدرسه ها بویی از عدالت آموزشی نمی آید حالِ بدِعدالت آموزشی در سیستان چشم انداز بودجه آموزش و پرورش مثبت نیست/ ضعف تیم اقتصادی آموزش و پرورش در پی گیری بودجه و معوقات/5000 میلیارد تفاوت در آمارها!/در تحقق عدالت آموزشی موفق نبوده ایم

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا کنکور غلامرضا ظریفیان مدارس غیرانتفاعی سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی عدالت آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۲۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد

خانم عظیمی پور معاون تربیتی و پرورشی اداره آموزش و پرورش شهرستان دامغان با اشاره به کمبود مربی‌های بهداشت در مدارس این شهرستان گفت:ارائه آموزش‌های لازم بهداشتی و مراقبت‌های بهداشتی دانش آموزان مهم‌ترین وظیفه مربیان بهداشت و سفیران سلامت است.
در این مراسم از ۵ مربی بهداشت و ۱۰ دانش آموز سفیر سلامت نمونه با اهدای هدایای قدردانی شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • عملیات وعده صادق از مصادیق امید به آینده بود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • نهادینه کردن عدالت آموزشی از اهداف مجموعه مدارس «صدرا» است