Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سراسر جهان تقریباً ۷۲ میلیون فرد ناشنوا وجود دارد و روز جهانی زبان‌های اشاره، روزی برای بزرگداشت این زبان‌های شگفت‌انگیز، آگاهی از آن‌ها و ادای احترام به تفاوت خارق‌العاده‌ای است که به واسطه آن‌ها اختلال ناشنوایی در سراسر جهان به وجود آمده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با توجه به آمار ارائه شده توسط فدراسیون جهانی ناشنوایان، در سراسر جهان تقریباً ۷۲ میلیون فرد ناشنوا وجود دارد که در مجموع از بیش از ۳۰۰ زبان اشاره مختلف بهره می‌گیرند و بیش از ۸۰ درصد از آن‌ها در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، بااین‌حال تنها یک زبان اشاره بین‌المللی وجود دارد که برای معاشرت، مسافرت و مشارکت ناشنوایان در جلسات بین‌المللی از آن استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زبان رسمی نوعی پی‌جین (آمیخته‌ای دست و پا شکسته) از زبان اشاره طبیعی بدن است که البته پیچیدگی‌های آن را ندارد. بااین‌حال بسیاری از مردم درکی درستی از طبیعی بودن زبان‌های اشاره و تفاوت‌های آن با زبان رسمی ناشنوایان ندارند. اگرچه این زبان‌ها از نظر ساختاری با زبان گفتاری متفاوت هستند باید به همان میزان از اعتبار و اهمیت برخوردار شوند.

این زبان‌ها، شیوه‌هایی برای برقراری ارتباط هستند که معنا را به لحاظ بصری منتقل می‌کنند، مشخص نیست که چه تعداد از آن‌ها در دنیا وجود دارد ولی به‌طور کلی در هر کشور زبان اشاره بومی مخصوص به آن وجود دارد. بعضی از کشورها بیش از یک زبان اشاره دارند و در تاریخ زبانی بعضی از آن‌ها اطلاعاتی محدود به سیستم‌های انگشت‌نویسی وجود دارد که به الفبای دستی معروف هستند. این واژه‌ها ابداع شده‌اند تا کلمات از زبان گفتاری به زبان اشاره منتقل شوند و تصور می‌شود اولین الفبای آن‌ها را " پدرو پونسه دو لئون" ساخته باشد که با وجود اینکه بسیاری از اروپاییان در قرن شانزدهم ناشنوایان را افرادی فاقد توانایی یادگیری می‌دانستند، در اقدامی جسورانه با این گروه کار می‌کرد.

تاریخچه زبان‌های اشاره

در سال ۱۷۵۵ نیز اولین مدرسه مخصوص ناشنوایان در پاریس توسط یک کشیش تأسیس شد که بعدها به "پدر ناشنوایان" شهرت یافت. مشهورترین فارغ‌التحصیل این مدرسه "لورن کلرک"بود که پس از آن به ایالات‌متحده‌آمریکا رفت و در سال ۱۸۱۷ به کمک "توماس هاپکینز گالودت" مدرسه آمریکایی ناشنوایان را ایجاد کرد که در واقع قدیمی‌ترین مدرسه دائمی ناشنوایان در ایالات متحده است و امروزه حدود ۱۷۴ دانش‌آموز در آن تحصیل می‌کنند.

همبستگی میان زبان‌های گفتاری و اشاره بسیار پیچیده و بسته به کشورهای چندملیتی که چندین زبان در آن‌ها صحبت می‌شود، متفاوت است. برای مثال زبان غالب مورد استفاده در نیوزیلند، استرالیا، انگلستان، کانادا و آمریکا انگلیسی است ولی زبان اشاره آمریکایی (ASL) مورداستفاده در ایالات‌متحده و انگلیسی‌زبانان کانادایی در واقع از زبان اشاره فرانسه گرفته شده است و هیچ ارتباطی با زبان اشاره نیوزیلند، استرالیا و انگلستان ندارد. بااین‌حال در رویدادهای بین‌المللی مانند جلسات فدراسیون جهانی المپیک ناشنوایان و ناشنوایان، از علامت اشاره بین‌المللی استفاده می‌شود که در گذشته به Gestuno معروف بود.

غنی‌سازی دانش و گسترش آگاهی جامعه کمک به احقاق حقوق ناشنوایان است

این روز از جدیدترین مناسبت‌هایی است که در سراسر جهان بزرگ داشته می‌شود و اولین برگزاری آن در بیست‌وسوم سپتامبر سال ۲۰۱۸ انجام گرفت. برای تخصیص روزی به این مناسبت همان تاریخی انتخاب شد که در سال ۱۹۵۱ فدراسیون جهانی ناشنوایان آن را پیشنهاد کرد و در هر سال برای آن موضوع متفاوتی در نظر گرفته می‌شود. مثلاً در سال ۲۰۱۸ موضوع آن " با زبان اشاره، همه به طور یکسان در کنار هم هستیم" و در سال ۲۰۱۹، " حقوق زبان اشاره برای همه" بود. آگاهی از موضوع انتخابی در هر سال نقش بسزایی در اطلاع یافتن از فعالیت‌هایی دارد که در این روز انجام می‌شود. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹، یادگیری در مورد حقوق مختلف برای کسانی که به زبان اشاره صحبت می‌کنند روش مناسبی برای غنی‌سازی دانش و گسترش آگاهی جامعه برای کمک به احقاق حقوق ناشنوایان بود.

روز جهانی زبان اشاره فرصتی منحصربه‌فرد برای حمایت و محافظت از هویت زبانی و تنوع فرهنگی همه ناشنوایان و سایر کاربران زبان اشاره است و در سال ۲۰۲۰ فدراسیون جهانی ناشنوایان در حال انتشار چالش رهبران جهانی است. این چالش با هدف ترویج استفاده از زبان اشاره توسط رهبران محلی، ملی و جهانی در مشارکت با انجمن‌های ملی ناشنوایان در هر کشور و همچنین دیگر سازمان‌های ناشنوایان انجام می‌شود.

کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت استفاده از زبان اشاره را به رسمیت می‌شناسد و تمامی اقدامات لازم برای ارتقا بخشیدن به آن را به کار می‌گیرد. بدیهی است که وضعیت زبان اشاره با زبان‌های گفتاری برابر است و کشورهای گوناگون موظفند شرایط یادگیری آن را تسهیل کنند و هویت زبانی جامعه ناشنوایان را ارتقا دهند. در قطعنامه تعیین شده در روز جهانی زبان‌های اشاره تأیید شده است که دسترسی زودهنگام به زبان و خدمات زبان اشاره از جمله دسترسی به آموزش با کیفیت در زمینه زبان اشاره برای رشد و توسعه ناشنوایان، همچنین دستیابی به اهداف توسعه مورد توافق بین‌المللی در این راستا امری حیاتی است که اهمیت حفظ زبان اشاره به عنوان بخشی از تنوع زبانی و فرهنگی را نشان می‌دهد.

کد خبر 445895

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زبان اشاره فدراسیون ناشنوایان ناشنوایی ناشنوا مناسبت های ۹۹ روز جهانی روز جهانی ناشنوایان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فدراسیون جهانی زبان های اشاره زبان اشاره سراسر جهان بین المللی زبان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۳۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان