Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه بهبودیافتگان کرونا در کشور از اهدای پلاسما استقبال نمی‌کنند گفت: میزان دریافت اهدای پلاسما از سوی بهبود یافتگان بیماران کرونایی در کشورمان همچنان پایین و کمتر از ۲ درصد است در حالی که در برخی کشورها به بالای ۱۰درصد رسیده است.

پیمان عشقی در گفت وگو با ایرنا در لارستان اظهار داشت: انتظارها در این راستا در ایران برآورده نشده و البته شاید بهبود یافته ها به نوعی از لحاظ روحی هنوز آمادگی لازم برای اهدای پلاسما را نداشته باشند اما پیش بینی سازمان انتقال خون در این راستا بیش از ۱۰ درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در آمریکا رقمی که اعلام کرده اند بیش از سه هزار مرکز پلاسما درمانی در آن کشور تاکنون راه اندازی شده است و سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) که روش پلاسما درمانی را تصویب کرده نیز با تکیه بر همین اقبال عمومی بهبود یافتگان و البته نتایج تحقیقات بدست آمده اقدام به این کار کرده است.

عشقی یادآور شد: وظیفه سازمان انتقال خون جمع آوری، آماده کردن و تهیه و توزیع خون و فرآورده خون سالم است و در این راستا به مثابه یک داروخانه عمل می کند و انتظار و درخواست این سازمان از مردم و بهبود یافتگان همچنان اهدای خون در گروه های مختلف خونی و همچنین پلاسما است.

وی تصریح کرد: تحقیقات ،پژوهش ها بر پایه نتایج اولیه و آزمایش‌های پلاسما درمانی بر روی بیماران کرونایی در سطح جهان و کشورمان نشان داده که این روش تاکنون پاسخگو و امیدوارکننده بوده است.

عشقی یاداور شد: همچنین تحقیقات نشان داده که روش پلاسما درمانی تا بیش از ۵۰ درصد میزان مرگ و میر و مدت بستری در بیمارستان را در بیماران کرونایی کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه، پلاسما درمانی هیچ خطری برای دهندگان آن ندارد، افزود: از هر بیمار بهبود یافته کرونایی حدود ۵۰۰ سی سی پلاسما گرفته می شود و این پلاسمای اهدایی نیز باید فریز و غربالگری شود و بعد از انجام تست سلامت ذخیره سازی می شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران ابراز داشت: بیمار بهبود یافته نیز باید حداقل یک ماه از دوره درمان خود را سپری کرده باشد.

عشقی با تاکید بر اینکه کرونا یک بیماری چند وجهی است ، گفت: روش استفاده و زمان تزریق پلاسما به بدن بیماران کرونایی نیز مهم است و پلاسما باید زمانی تزریق شود که ویروس وارد بدن شده و فعال است.

عشقی گفت: البته بیماستان ها و پزشکان گهی اوقات ، زمانی از سازمان انتقال خون در خواست پلاسما می کنند که ویرویس آسیب خود را بر بدن وارد کرده و حتی ریه شخص مبتلا نیز از بین رفته و آن زمان به طور حتم پلاسما درمانی و تزریق آن در بدن بیمار جوابگو نیست.

وی یادآر شد: به طور معمول در چند روز نخست بیماری و یا حداقل در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه بستری، پلاسما در مانی انجام گیرد اثرگذار و جوابگو خواهد بود.

عشقی در بخش دیگری از مصاحبه خود همچنین از تحولات چشمگیر و نگاه ویژه دولت و وزارت بهداشت به سازمان انتقال خون ظرف سال های اخیر نیز گفت: این سازمان در زمینه پرداخت حقوق و مزایا و هزینه های مربوط به کارکنان و شاغلان در سطح کشور با کوچکترین مشکلی مواجه نشده است.

وی تصریح کرد: حقوق یک ساله کارکنان و کادر درمانی سازمان خود حتی از قبل پرداخت شده و هم اینک هیچ مدیرکلی در سطح استان ها نمی تواند ادعا کند که با کمبود اعتبار مواجه است.

مجوز استخدام ۲۵۰ نفر در انتقال خون

عشقی یادآور شد: همچنین پس از سال ها مجوز استخدام ۲۵۰ نیروی جدید به بدنه سازمان انتقال خون صادر شد و تا پایان سال جاری نیز ۵۰۰ نفر دیگر علاوه بر این این تعداد جذب سازمان انتقال خون کشور خواهند شد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین یکی ازبرنامه ها و راهبردهای اساسی این سازمان را نیز تمرکززدایی و حرکت در مسیر توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات و زیرساخت ها در تمامی مناطق کشور دانست و گفت: شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های بومی و منطقه ای در این راستا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

ایجاد پالایشگاه پلاسما در کشور

وی با اشاره به ایجاد پالایشگاه پلاسمای خون در برخی مناطق کشور نیز گفت: شهرستان لارستان با توجه به ایجاد زیرساخت ها و همکاری و همراهی خیرین و نیک اندیشان یکی از مراکز مهم و مورد توجه برای سرمایه گذاری در این راستاست.

این مقام مسوول، شهرستان لارستان را محلی مناسب برای فرآوری اشعه دیده و پلاکت فریزس در کشور دانست و گفت: در صورت وجود فضای فیزیکی مناسب و راه‌اندازی این مکان، سازمان انتقال خون نیز در تامین نیروی انسانی و متخصص مورد نیاز کوتاهی نخواهد کرد.

فرآوری اشعه دیده پلاکت فرزیس به معنی خارج کردن پلاکت خون و برگشت دادن سایر اجزای خون از جمله گلبول‌های قرمز، سفید و پلاسما به فرد دهنده است.

این روش فرآوری و اشعه دیده در برخی بیماری‌های سخت درمان و سرطان‌ها از جمله پیوند مغز استخوان، سلول‌های بنیادی و شیمی درمانی، سرطان خون حاد و نوزادان نارس کاربرد دارد.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تا ظهر روز سه شنبه (اول مهر ۹۹) تاکنون ۴۲۹ هزار و ۱۹۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۴ هزار و ۶۵۶ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا ظهر روز گذشته همچنین سه میلیون و ۸۰۰ هزار و ۶۱۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است و تاکنون ۳۶۳ هزار و ۷۳۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

همچنین ۳۹۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند

شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

بیشتر بخوانید: کرونا جان ۱۸۴ نفر دیگر را در ایران گرفت لینک کوتاه: asriran.com/0038d7

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پلاسمادرمانی سازمان انتقال خون بیماران کرونایی پلاسما درمانی اهدای پلاسما بهبود یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۵۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در زمانی که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه‌شده حوادثی اتفاق می‌افتد، همچون اوقاتی که بیمه‌شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد، اوقاتی که به صورت مأمور در خارج از کارگاه انجام وظیفه می‌کند، در اوقات عادی رفت و برگشت بیمه‌شده بین منزل و کارگاه، در اوقات مراجعه به درمانگاه یا بیمارستان بابت معالجات درمانی و توانبخشی و در حین اقدام برای نجات سایر بیمه‌شدگان و مساعدت به آنان، حوادث ناشی از کار گفته می‌شود.

بنابراین حادثه ناشی از کار به طور کلی با دو ویژگی مشخص می‌شود؛ اینکه در حین انجام وظیفه رخ داده باشد و به سبب انجام وظیفه رخ داده باشد.

  کارفرمایان در زمان وقوع حوادث ناشی از کار چه باید کنند؟

 کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند (هزینه احتمالی این اقدامات را سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازد) و گزارش حادثه را حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تأمین اجتماعی برسانند.

  اما اگر ثابت شود که حادثه به دلیل عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و یا عدم رعایت احتیاط از طرف کارفرما (یا نمایندگان کارفرما) بوده، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات خود را در قبال بیمه‌شده انجام می‌دهد، اما هزینه‌های مربوط را از کارفرما مطالبه خواهد کرد.

در ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی نیز آمده است که «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات
حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات‌ بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان، هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری‌ها و... را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.»

طبق ‌تبصره یک قانون نیز مقصر می‌تواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری‌الذمه شود و براساس تبصره ۲ هرگاه بیمه‌شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یاشخصا کمک‌های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکت‌های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمانها را در حدود تعهدات‌ خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

همچنین براساس ماده ۹۰ این قانون «افراد شاغل در کارگاه‌ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کارهای مرجوع را داشته باشند به این منظور کارفرمایان مکلفند قبل از به‌کار گماردن آنها ترتیب معاینه پزشکی آنها را بدهند. ‌در صورتی که پس از استخدام مشمولین قانون معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه‌پزشکی آنها تعلل کرده است و بالنتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماریش شدت یابد سازمان تأمین خدمات درمانی و این سازمان مقررات این‌قانون را درباره بیمه شده اجرا و هزینه‌های مربوط را از کارفرما طبق ماده ۵۰ این قانون مطالبه و وصول خواهند کرد.»

اما براساس ‌ماده ۹۱ «برای تعیین میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه‌شدگان و افراد خانواده آنها کمیسیونهای بدوی و تجدید نظر پزشکی تشکیل خواهدشد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضا و ترتیب رسیدگی و صدور رأی بر اساس جدول میزان ازکارافتادگی طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد این‌ سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می‌رسد.»

در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تأمین اجتماعی ( مانند برقراری مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، غرامت مقطوع نقص عضو و غرامت مقطوع فوت)، مشروط به داشتن سابقه حق‌بیمه نیست و بدون توجه به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شده، مزایای قانونی ارائه می‌شود.

اما برای دریافت آن مشمولان باید مدارک را تکمیل و فرم گزارش اعلام حادثه و سایر مستندات مرتبط از جمله گزارش بازرس کار، مدارک درمانی مرتبط، گزارش مقامات انتظامی، نظریه پزشکی قانونی، رأی مراجع قضائی و ... را ارائه کنند.

دیگر خبرها

  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • مصدوم شدن ۳ عابرپیاده بر اثر تصادف با موتورسیکلت در آق قلا
  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • مشکلات مردم شهرستان عسلویه بررسی و پیگری شد
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک