Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@02:42:13 GMT

کد ملی جعلی برای فرار از مالیات

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۵۸۹۹

کد ملی جعلی برای فرار از مالیات

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، سیاوش غیبی پور در مورد مطالبه مالیات از غیرمودی در ادارات مالیاتی اظهارداشت: طبق دستورالعمل ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم، شناسایی مودی با اداره امور مالیاتی است. فرض کنید یک برگ تشخیص مالیاتی صادر می شود که بنام شخص غیر از طرفین معامله که کدملی آن ثبت شده است و به همین علت مالیات برای این فرد آمده و کدملی همان است اما سایر اسناد و تراکنش و حساب بانکی به نام صاحب کد ملی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده سازمان امور مالیاتی در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی افزود: این دستورالعمل شفاف کرده که هیئت های حل اختلاف بر اساس ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم مودی واقعی را شناسایی و مالیات را مطالبه کنند و غیر مودی رفع تعرض شود.

این کارشناس مالیاتی در پاسخ به این سوال که  موضوع به کدملی اجاره‌ای و شرکت های صوری بازمی‌گردد، با تایید آن گفت: مثلاً به یک فروشگاه بزرگ مراجعه می کنید و ۱۰۰ میلیون تومان کالا  می‌خواهید فاکتور صوری و جعلی (شامل نام شرکت و کدملی) ارائه می‌دهد. 

وی با بیان این که وحدت رویه در رابطه با مطالبه مالیات از غیر مودی توسط معاون درآمدهای مالیاتی به ادرات مالیاتی ابلاغ شده است، تصریح کرد: برخی ادارات مالیاتی افراد را به هیئت های حل اختلاف مالیاتی می‌فرستادند. برخی می‌گفتند شکایت کنند. عده‌ای غیرمودی را به معاونت فناوری سازمان هدایت می کردند که نامش را از سامانه حذف کند که آنها نیز این کار را نمی‌کنند و می‌گویند باید یک مرجعی آن را تایید کند که معامله نکرده است. همچنین عده‌ای می‌گویند باید همه ایران را بگردد و درگیر این موضوع شود. مثلاً برای یک فاکتور می‌تواند در جای جای ایران انجام شود.

غیبی پور تاکید کرد: یکی از دلایل الزام ارائه کارت ملی و اسناد واقعی به دلیل حل مشکل فاکتورهای صوری است که برای فرار از مالیات تلقی می‌شود و بیشتر در بازار طلا، آهن و کاغذ انجام می‌شود. با این کار مالیات ارزش افزوده را از شما می‌گیرد و به دولت نمی دهد.

پربیننده ترین کدام بازنشستگان مشمول همسان‌سازی می‌شوند؟ افزایش ۸۴درصدی حقوق بازنشستگان با همسان‌سازی/ برنامه‌ای برای اربعین نداریم حرف‌های عجیب و غریب وزیر اقتصاد درباره بورس +فیلم سود واریزی به حساب مشمولان سهام عدالت ۱۶درصد رشد کرد ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۶/۳۱

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فناوری مالیات حساب بانکی کد ملی فرار از مالیات مطالبه مالیات قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از ۶ درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از ۵۰ درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از ۵۰ درصد مالیات اصناف تنها توسط ۱ درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

۹۹%

۵۰%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

۱%

۵۰%

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • کشف فرار مالیاتی میلیاردی در زاهدان
  • شوک به آبی‌های پایتخت، فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی و تنها امید بایدن
  • شوک به آبی‌های پایتخت، تنها امید بایدن و فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند