Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:15:20 GMT

این کتاب سرنوشت خاطره‌نویسی جنگ را تغییر داد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۶۸۸۸

این کتاب سرنوشت خاطره‌نویسی جنگ را تغییر داد

کتاب «دا» از جمله پرمخاطب‌ترین خاطرات هشت سال جنگ تحمیلی است که تاکنون ۱۵۸ چاپ از این کتاب در بازار نشر توزیع شده است. گفته می‌شود «دا» سبک خاطره‌نویسی دفاع مقدس را تغییر داده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «دا» یکی از هزاران روایتی است که در سال‌های اخیر در حوزه خاطره‌نویسی منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این کتاب به دلیل داشتن چند ویژگی با استقبال بی‌سابقه‌ای از سوی مخاطبان همراه شد. قریب به یک دهه از انتشار این کتاب می‌گذرد، «دا» اگرچه همچون سال‌های اول انتشار در صدر پرفروش‌های بازار کتاب نیست، اما تغییری که این کتاب در سبک خاطره‌نویسی دفاع مقدس ایجاد کرد، بهانه‌ای است برای مروری دوباره بر این کتاب در چهلمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی.

«دا» روایتی از سیده زهرا حسینی از دوران کودکی او تا سال‌های جنگ تحمیلی است. این‌بار به جای آنکه جنگ از زاویه دید سربازها روایت شود، از نگاه دختری 17 ساله روایت شد که همانند بسیاری دیگر در خرمشهر، جنگ به ناگاه زندگی آنها را تغییر داد. این‌بار به جای آنکه جنگ از میدان رزم گزارش شود، از کوچه پس کوچه‌های شهری روایت شد که خیلی زود «خونین شهر» لقب گرفت.

«دا» از چند وجه برای مخاطب ایرانی که چند دهه از جنگ فاصله گرفته، جالب و جذاب بود. نخست نوع خاطرات راوی کتاب بود. حسینی از جمله دختران حاضر در خرمشهر طی حملات عراق بود که به واسطه حضورش به عنوان یکی از اعضای نیروهای مردمی شهر، در مناطق مختلف حاضر شده و حالا پس از چند دهه، آنچه دیده و شنیده را روایت می‌کند؛ از سوت اولین خمپاره‌ها و صدای شیون زنان و ناله کودکان و موج مهاجرانی که به اجبار ترک خانه و کاشانه کرده و آرزوهایشان را در خانه‌هایشان گذاشتند تا دختران و پسرانی که جنگ آنها را به یکباره بزرگ کرد و دنیایشان را تغییر داد.

سیده اعظم حسینی، نویسنده کتاب «دا»

تجربیات منحصر به فرد و تکان‌دهنده حسینی در این کتاب، سبب شد تا مخاطبان از اقشار و سلیقه‌های مختلفی پای حرف‌های او در «دا» بنشینند. انگار «دا» آمده بود تا پیوند یک ملت را دوباره محکم‌تر کند. آمده بود تا یادآوری کند آنچه بر خرمشهر و مردمش رفته و می‌رود.

اما جذابیت «دا» در همین نکته خلاصه نشد. کتاب به لحاظ داشتن سبکی نو در روایت خاطرات جنگ نیز توانست هم بر مخاطب عام تأثیر بگذارد و هم سبک خاطره‌نویسی جنگ را که به موجز گفتن و خلاصه‌نویسی محدود شده بود، تغییر دهد. سیده اعظم حسینی، نویسنده این اثر، با استفاده از تکنیک‌های داستان‌نویسی و در عین حال، پایبندی به خاطرات راوی به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی جنگ، دریچه‌ای جدید به روی خاطره‌نویسی جنگ تحمیلی گشود. استفاده از گفت‌وگو، شخصیت‌پردازی، توجه به جزئیات، وارد کردن لحن و زبان محلی به کتاب، توصیف، فضاسازی و ... خاطرات «دا» را گونه‌ای نمایشی بخشید؛ به طوری که مخاطب با خواندن بخش‌های مختلف کتاب احساس می‌کند که در کوران جنگ خرمشهر ایستاده و نظاره‌گر حوادثی است که بر این شهر می‌رود. به گفته مرتضی سرهنگی، «دا» در ادبیات دفاع مقدس تحول ایجاد کرده و خاطره‌نویسی جنگ را می‌توان به قبل و بعد از انتشار این اثر دسته‌بندی کرد.

حاصل هفت سال تلاش اعظم حسینی و صبوری زهرا حسینی کتابی شد ماندگار که می‌توان از آن به عنوان نماد و نمونه‌ای از ایستادگی ملت ایران یاد کرد. «دا» تاکنون 158 بار تجدید چاپ شده و از 600 هزار نسخه گذشته است. 

عرضه کتاب‌های «دا»، «احمد احمد» و «نامه‌های فهیمه» در قالب جدیدداستان تکان‌دهنده دختری که جنگ او را بزرگ کرد/ آیا «صباح» به تقلید از «دا» نوشته شد؟اعظم حسینی: «دا»؛ ذره‌ای ارادت است به مادران شهدای خرمشهر/ فراز و نشیب‌های نگارش کتاب از زبان نویسندهحقیقت‌های منتشر نشده کتاب «دا»/ خرمشهر چگونه به دست عراقی‌ها افتاد؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هفته دفاع مقدس ادبیات دفاع مقدس هفته دفاع مقدس ادبیات دفاع مقدس خاطره نویسی جنگ اعظم حسینی جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی لطفی، مدیر مسابقات کوئرا، با بیان اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال حامی برگزاری هشتمین دوره کدکاپ است، گفت: معاونت علمی در فعال کردن درگاه‌های اطلاع رسانی در خصوص این دور از مسابقات و شناخته‌شدن آن در سطحی ملی و تامین برخی هزینه‌های مسابقه پای کار آمده است و از آن جهت که هدف ترویج برنامه نویسی در سطح کشور را دنبال می‌کند، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم.

لطفی ادامه داد: در این مسابقه ضمن ترویج برنامه نویسی، بحث آموزش برنامه نویسی گنجانده شده است و افراد می‌توانند در هر سطحی که هستند، آموزش متناسب با خودشان را دریافت کنند.

وی در خصوص نحوه برگزاری مسابقات توضیح داد: مسابقات انتخابی در لیگ ملی برنامه نویسی کدکاپ ۸ به صورت استانی است، به همین دلیل، دانشجویان همه استان‌ها خود را مخاطب این مسابقه می‌بینند و شانس خود را در آن کمرنگ نمی‌ببینند.

مدیر مسابقات کوئرا، درباره نحوه برگزاری این مسابقات گفت: این لیگ در شش دوره مسابقات انتخابی آنلاین برگزار می‌شود که تاکنون چهار دوره آن برگزارشده است، دور اول این مسابقات از اوایل اسفند ماه کلید خورد و هر سه هفته یک مسابقه انجام می‌شود که ان‌شاءالله دور پنجم مسابقات انتخابی، ۲۸ اردیبهشت ماه برگزار خواهدشد.

لطفی به جایزه‌های دریافتی این مسابقه اشاره کرد و گفت: در این مسابقات انتخابی دانشجوی برتر هر استان، سهمیه رقابت فینال را به انضمام یک میلیون تومان جایزه نقدی دریافت خواهدکرد. همچنین، بعد از هر مسابقه، جلسه آنلاین حل سوالات مسابقه توسط طراحان سوالات، برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از هر استان، به سه نفر از شرکت‌کنندگانی که در این جلسه حضور یافته‌اند، دوره آموزشی رایگان اهدا می‌شود که شامل ۲۰ دوره آموزش آنلاین برنامه‌نویسی به‌صورت تعاملی در سطوح مقدماتی و پیشرفته است و افراد می‌توانند به انتخاب خودشان یکی از دوره‌ها را به عنوان هدیه دریافت کنند.

مدیر مسابقات کوئرا  اضافه کرد: گذراندن موفقیت‌آمیز این دوره‌ها بین یک تا سه ماه به صورت آنلاین طول می‌کشد، علاوه بر این به ۱۰ نفر از شرکت کنندگان مسابقه تی شرت یادبود اهدا می‌شود و هر کس که در این مسابقه  کد ارسال کرده باشد، شانس برخورداری از این جوایز را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه فینال به صورت حضوری با دعوت از نفرات برتر در سراسر کشور در تهران برگزار خواهد شد، بیان کرد: از نفر اول تا سی ام جایزه در فینال دریافت خواهند کرد. هم‌چنین در رتبه‌های بعد، به نفرات برتر هر استان جوایز اهدا می‌شود و مجموعا حدود ۲۰۰ میلیون تومان فقط در مرحله فینال به شرکت کنندگان جایزه اهدا خواهد شد.

لطفی در خصوص چرایی عنوان «کدکاپ ۸» توضیح داد: از سال ۹۵، مسابقات برنامه نویسی کشوری را با عنوان کدکاپ برگزار می‌کنیم که البته دوره‌های اول آن با همکاری دانشگاه صنعتی شریف بود و در ادامه این رویداد به صورت سالیانه برگزار شد و بزرگترین مسابقه برنامه نویسی کشور از نظر تعداد شرکت  کنندگان شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: امسال، هشتمین دوره برگزاری این مسابقات است که این دوره را با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و در قالب لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی برگزار می‌کنیم.

مدیر مسابقات کوئرا با بیان اینکه مخاطب کدکاپ را دانشجویان هستند، گفت: کدکاپ در سال‌های مختلف به شیوه‌های گوناگونی برگزار شده است. هر سال برخی شرکت‌ها با هدف جذب و استخدام حامی مسابقات می‌شدند، موضوعات مسابقات هم مطابق فناوری‌هایی بود که آنها نیاز داشتند، اما امسال از آن جهت که هدف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ترویج برنامه نویسی در سطح کشور بود، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم و هر شش دوره انتخابی به انضمام فینال، حاوی سوالات الگوریتمی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • خاطره بازی با معلمان کوهستان
  • صلاح به تاریخ‌نویسی در لیگ برتر ادامه می‌دهد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • جراحی نخاعی برای نخستین بار در خرمشهر
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید