Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@12:15:41 GMT

نگاه خسته و خونی‌ات را به کجا دوخته‌­ای؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۱۹۰۵

کجایی الان داداش‌جان؟... 

کم‌ِ کمش این عکس مال ٣٢ سال پیش است... شاید هم بیشتر. 

از چهره‌ی خاکی‌ات معلوم است که ساعت‌های زیادی بلکه روزی یا روزهایی را پشت خاکریز یا توی کانال جنگیده‌ای تا این‌که آن ترکش لامصب از راه رسیده و چشمت را دریده... چه می‌کردی آن لحظه؟... می‌خواستی دمی بیاسایی شاید... شاید هم می‌خواستی کمپوتی را با سرنیزه باز کنی و گلویی تازه کنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. شاید هم پشت قبضه‌ای یا سلاحی بودی... شاید هم داشتی زخم رفیق مجروحی را می‌بستی... 

الان کجایی داداش‌جان؟... کاش می‌شد که پیدایت کنم و از خودت بپرسم که آخر این آرامش غریبی که بر چهره‌ات نشسته از کجا آمده؟ مگر داروی بی‌حسی زده بودی؟ ... خیلی عجیب است و درک و فهمش سخت، بلکه محال داداش‌جان! آخر مگر جان برایت شیرین نبود...

از خونِ دَلَمه بسته معلوم است که ساعتی یا دست کم نیم‌ساعتی گذشته از آن لحظه‌ای که ترکش نشست توی چشمت... ترکش داغ و تیز خمپاره یا توپ... ولی حالا دیگر زخم سرد شده و به اندازه‌ی کافی خون رفته و چند دقیقه‌ای است که درد و سوزش کُشنده‌ای شروع شده... خون که برود بدن ضعیف می‌شود و فشار می‌افتد و بدنِ ضعیف هم تاب و تحملش کم‌تر می‌شود... آن وقت کم‌ترین درد و سوزش جان به لب می‌کند و نفس آدم را می‌بُرد... ولی... داداش‌جان دمت‌گرم!... یک دنیا دمت‌گرم که حسرت یک آخ را گذاشتی بر دلِ... بر دلِ... بر دلِ کی؟... آخر مَشتی، کسی نبود که آنجا؟ لااقل یک چین به پیشانی‌ات می‌انداختی... آخر مگر جنس این چشم و این صورت از فولاد است؟... کاش می‌دانستم کجایی داداش‌جان!... پیدایت می‌کردم و شرافت و مردانگی و حمیت و مرام و معرفت مجسم را به تماشا می‌نشستم که حالا در آستانه‌ی پیری حتما گرد سپیدی بر موهایت نشسته...

نگاه خسته‌ات را با آن یک چشم باقی مانده دوخته‌ای به جایی که معلوم نیست کجا است... تاریخ این سرزمین متبرک است به آن خاکی که بر سر و روی تو نشست... خاکی که بر سر و روی تو نشست و خاکی که خون تو بر آن نشست ولی یک وجبش از 

دست نرفت...

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: داداش جان شاید هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۱۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • لباس شیرخوارگان حسینی در حرم رضوی دوخته می‌شود.
  • شاد، اما خسته!
  • شاد اما خسته
  • رکوردزنی «مست عشق» در روز نخست اکران
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون همدانی‌ها در سال گذشته
  • کجایی آقای تنومند؟ | غیبت تاثیرگذار ستاره استقلال
  • لباس شیرخوارگان حسینی در حرم رضوی دوخته می‌شود