Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه لوتان چاپ سوئیس در گزارشی درباره سیاست فشار حداکثری آمریکا در قبال ایران نوشت با وجود مخالفت شدید شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا با استفاده از مکانیسم ماشه بار دیگر تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد. اروپایی‌ها این تصمیم آمریکا را غیرقانونی می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا راهبرد فشار حداکثری دولت آمریکا محدودیت‌های خود را نشان می‌دهد.

دولت دونالد ترامپ با تصمیم روز دوشنبه خود برای اجرای مکانیسم ماشه که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در نظر گرفته شد و اجازه اعمال دوباره تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران را می‌دهد در واقع بر خلاف منافع خود عمل و به سوی خودش شلیک کرد. این اقدام آمریکا انزوای شدید این کشور را در شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید کرد به ویژه آنکه در ماه اوت با ۱۳ رای مخالف و تنها دو رای موافق با این تصمیم آمریکا در شورای امنیت مخالفت شده بود. رویکرد آمریکا شکاف دیپلماتیک بی سابقه‌ای میان آمریکاو متحدان اروپایی این کشور شامل فرانسه، انگلیس و آلمان به وجود آورده است که در کنار آمریکا، چین و روسیه از امضا کنندگان برجام بودند.

روز چهارشنبه حسن روحانی رئیس جمهور ایران در پیامی ویدئویی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به این تصمیم آمریکا واکنش نشان داد و آن را با رفتار پلیس سفید پوستی مقایسه کرد که «جورج فلوید» سیاهپوست را با نگه داشتن بیش از هشت دقیقه زانو خودی بر روی گلویش خفه کرد. حسن روحانی از این استکبار آمریکا که زانو بر گلوی کشور‌های مستقل می‌گذارد انتقاد کرد.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم در سازمان ملل متحد در سخنرانی ویدئویی خود از دلخوری اروپایی‌ها از این روند خبر داد. او گفت ما در مورد مخالفت بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد که بخشی از آن در پی عملکرد مثبت تهران در اجرای برجام لغو شده بود سازش نخواهیم کرد.

اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست بازگشت تحریم‌ها از سوی آمریکا را غیرقانونی ارزیابی می‌کنند. با این حال دولت آمریکا از این استدلال‌های قضایی خود دست بر نمی‌دارد. از آنجایی که آمریکا به همراه اروپایی ها، چین، روسیه و ایران در مذاکرات برجام حضور داشت حالا معتقد است حق دارد مکانیسم ماشه را فعال کند تا مانع از انقضای تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر شود. اما دولت آمریکا پس از خروج از برجام در سال ۲۰۱۸ دیگر چنین شایستگی ندارد.

این اقدام دیپلماتیک به اعتبار آمریکا در زمینه پایبندی به حقوق بین الملل آسیب وارد می‌کند. روسیه این فرصت را از دست نداد و از طریق «دمیتری پولیانسکی» معاون سفیر خود در سازمان ملل متحد گفت دیدن این گونه تحقیر شدن یک کشور بزرگ دشوار است.

اما به طور مشخص این تحریم‌ها که در واقع تحریم‌های آمریکایی هستند نه تحریم‌های سازمان ملل متحد چه تاثیری خواهند داشت؟
پروفسور «توماس بیرستکر» مدیر ابتکار تحریم‌های هدفمند در موسسه عالی مطالعات بین الملل توسعه این مسئله را به طور گسترده بررسی کرده است. اگرچه تحریم‌های اعلام شده وزارت دفاع ایران، سازمان انرژی اتمی و همچنین دانشمندان ایرانی را هدف قرار داده، بیرستکر معتقد است این تصمیم آمریکا تنها یک ژست است و تاثیر چندانی نخواهد داشت.

آمریکا هیچ مشروعیتی برای اعمال این گونه تحریم‌ها ندارد. آمریکا حتی مکانیسم حل و فصل اختلافات را که در برجام در نظر گرفته شده است به رسمیت نمی‌شناسد. از دیدگاه بیرستکر این توهینی که آمریکا در سازمان ملل متحد متحمل آن می‌شود تنها بازتاب مفهوهم ناچیز «اول آمریکا» است.

در این میان توافق هسته‌ای چه خواهد شد؟ باید گفت توافق هسته‌ای به یک مو بند است. اروپایی‌ها تلاش زیادی کردند تا مکانیسم معاملاتی موسوم به «اینستکس» را راه اندازی کنند تا تاثیر فراسرزمینی بودن تحریم‌های آمریکا را دور بزنند. اما این تلاش بیهوده بود. تهران هم مدت‌های طولانی به برجام متعهد بود، اما از زمان خروج آمریکا از برجام، ایران به تدریج از بند‌های تعیین شده در توافق هسته‌ای فراتر رفت و تعهدات برجامی خود را کاهش داد.

کارشناسان می‌گویند اقدامات ایران قابل بازگشت است، با این حال توماس بیرستکر در این زمینه ابراز نگرانی می‌کند. آنچه که مسلم است تمامی اقدامات آمریکا تا به اینجا سبب شده به جای ایران سیاست‌های آمریکا در سازمان ملل و به نوعی در جهان تحریم شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحریم های آمریکا دونالد ترامپ سازمان ملل تحریم های ایران تصمیم آمریکا سازمان ملل متحد سازمان ملل توافق هسته ای شورای امنیت اروپایی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

تمام نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • سفیر ایران در سازمان ملل: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم/ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • سفیر ایران: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم؛ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران