Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار تهران با بیان اینکه هنوز هم نگاه جهادی دوران جنگ می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند، گفت: مردم خوبی داریم که در آن روزها سخت ترین شرایط را تحمل می کردند و امروز هم شرایط دشوار را تحمل می کنند.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام سایت شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران در دیدار با پژوهشگران، رزمندگان و سرداران دفاع مقدس گفت: این جلسه بهانه‌ای بود تا به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس دور هم جمع شویم دوران دفاع مقدس بزرگترین تهدید دوره معاصر ما بود اما با رهبری داهیانه حضرت امام (ره) به بزرگترین فرصت تبدیل شد و اگر امروز اقتدار و بازدارندگی داریم مدیون رشادت ها و جانفشانی های آن دوره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حناچی افزود: امروز وقتی وضعیت کشور را با دوران دفاع مقدس مقایسه می کنیم که چگونه با عشق و علاقه و هزینه کم، کشور اداره می شد، متوجه می شویم که آن روزها چه برکات بزرگی در کشور وجود داشت.

شهردار تهران با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس جوانان غیر ممکن ها را ممکن کردند، افزود: معتقدم دفاع مقدس و جنگ تحمیلی تهدیدی علیه انقلاب و نظام نوپای جمهوری اسلامی بود و این بحث ها که امروز مطرح می‌شود که اگر ما فلان کار را نکرده بودیم یا فلان موضع را نگرفته بودیم این جنگ اتفاق نمی افتاد را قبول ندارم. صدام کینه دیرینه ای علیه ایران داشت و تعبیر دیوانه برای او کاملاً درست است. 

شهردار تهران همچنین به سخنان اخیر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: نکته مهم آن سخنرانی توجه به عمق مشارکت مردم در دوران دفاع مقدس است؛ همه به یاد داریم که مردم از مایحتاج زندگی خود برای رزمندگان می فرستادند و گاهی نامه هایی در میان بسته های هدایای مردمی بود که حاوی نکات بسیار ارزشمندی بود.

 حناچی با بیان اینکه هنوز هم نگاه جهادی دوران جنگ می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند، بیان کرد:  مردم خوبی داریم که در آن روزها سخت ترین شرایط را تحمل می کردند و امروز هم شرایط دشوار را تحمل می کنند ، نباید برای این مردم کم بگذاریم .

او افزود: اگر محدودیت ها و کمبود ها فقط برای یک عده باشد این قابل توجیه نیست. معتقدم فارغ از جناح بندی ها و گروه بندی های سیاسی باید عاقلانه و عادلانه رفتار کنیم. 

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش ایجاد نشاط و زیبایی های بصری در شهر را مساله ای دانست که در این دوره از مدیریت شهری به آن توجه می شود و گفت: همچنین در این دوره تلاش کرده ایم به صورت خاص تری به مناطق محروم و جنوب شهر توجه کنیم؛ به زودی تعدادی از پروژه های شهری را در مناطق جنوب شهر افتتاح خواهیم کرد ‌.

شهردار تهران با تاکید بر نگاه فراجناحی به مسائل به کشور گفت: اختلافات داخلی می تواند پاشنه آشیل کشور شود باید در این زمینه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را الگوی خود کنیم که همواره رابطه خوبی با همه طیف ها داشت . همین خصوصیات ایشان بود که باعث شد در مراسم تشییع جنازه اش تعداد زیاد مردم شرکت کنند؛ به طوری که این تشییع جنازه قابل مقایسه با تشییع جنازه حضرت امام بود و در تهران اگر این مراسم بیشتر طول می کشید و ممکن بود حادثه ای که در کرمان اتفاق افتاد در میدان انقلاب تهران هم پیش بیاید.

حناچی به نامگذاری خیابان ها به نام شهید مهندسی اشاره کرد و گفت: در مصوبه ای که برای نامگذاری خیابانی به نام مرحوم بازرگان تصویب شده بود خیابانی به نام شهید رضوی و چند شهید دیگر از جمله شهید مهندسی نیز وجود دارد.

در این دیدار غلامرضا ظریفیان، پژوهشگر و رزمنده با بیان اینکه باید دید هدف از جنگ دفاع است یا کشورگشایی، گفت: هم اکنون حرف و حدیث زیادی درباره جنگ مطرح است ، باید به سوالات نسل جوان پاسخ گفت چرا که این جنگ با هویت سرزمین ما مرتبط است و معتقدم اگر مباحث به خوبی برای نسل جوان توضیح داده شود آنها هم  به آرمان‌ها و اهداف واقعی دفاع مقدس وفادار خواهند شد. 

در ادامه حجت الاسلام اسکندری امام جماعت مسجد منطقه ۱۴، از شهردار تهران خواستار توجه بیشتر به آموزش های مذهبی در سراهای محلات شد.  

او همچنین خواستار پخش اذان از فضاهای عمومی مانند پارک ها شد و همچنین درخواست کرد که شهرداری به مساجد کمک مالی کند.

در ادامه این دیدار باغبان جانباز دفاع مقدس نیز گفت: از شهرداری می خواهم که به خانواده های جانبازان و همسرانشان توجه بیشتری کند. همسران جانبازان افرادی زحمت کش هستند که به نوعی در جامعه فراموش شده اند.

در ادامه صادقی از فرماندهان ارتش دوران دفاع مقدس گفت: تهران از برخی کشور های عضو سازمان ملل بزرگتر است و اداره آن دشواری‌های بیشتری دارد، جا دارد که از شهردار تهران و با معاونت‌های آن تشکر کنیم. 

در ادامه مراسم سعید صادقی عکاس دوران دفاع مقدس بر زیبا شدن شهر تهران تاکید کرد و گفت: ما باید جامعه ای را در تهران ایجاد کنیم که مردم با هم مهربان باشند و این چیزی است که کشور ما به آن نیاز دارد.

همچنین حسن بیگی نماینده سابق مجلس با بیان اینکه وضعیت تهران به صورت کلی از قبل بهتر شده است گفت: اگر می‌بینیم که در شهر نارضایتی وجود دارد به دلیل فعالیت بخش های دیگر است. ما باید تلاش کنیم که اعتماد مردم به نظام افزایش یابد .  او از حناچی خواست که خیابان هایی در تهران را به نام شهیدان جهاد سازندگی نام گذاری کند.

در این مراسم حسینی نویسنده کتاب " پایی که جا ماند" گفت: هر دولتی بعد از انقلاب حداقل ۲۰ درصد موفقیت داشته است که اگر دقت کنیم می بینیم آن ۲۰ درصد بر مبنای عمل به تفکر انقلابی و جهادی بوده است باید بدانیم که نگاه به غرب نمی‌تواند موفقیتی داشته باشند .

مجید مختاری پژوهشگر و رزمنده دفاع مقدس نیز گفت: باید به نقش تهران در جنگ ایران و عراق بپردازیم . پروژه‌ای در این باره شکل گرفت اما متوقف شده است و ما خواستار احیای آن پروژه هستیم. یکی از سوالات من این است که چرا هیچ اثر و نمادی از جنگ شهرها و موشک باران تهران وجود ندارد و تمام نقاطی که با آنها موشک اصابت کرده است در تهران محو شده اند .

بنابر اعلام سایت شهر، او همچنین درباره تحریف تاریخ جنگ هم گفت: بسیاری از تاریخ شفاهی ها و خاطراتی که فرماندهان منتشر کرده‌اند که تحریف شده است و معتقدم بیشتر از دیگران تحریف تاریخ جنگ توسط خود فرماندهان اتفاق می افتد و یکی از تحریف های بزرگ حذف کردن یا کاهش نقش هاشمی در تاریخ جنگ است اگر ایشان نبود مطمئنم جنگ سرنوشت دیگری داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران دوران دفاع مقدس شهردار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر دفاع مقدس با بیان اینکه ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است، گفت: اگرچه دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده است، اما امروزهم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی، نام اصفهان در صدر است و مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند.

اصفهان در طول تاریخ کشور همچون نگینی در پهنه ایران درخشش داشته و این تلألو را در همه عرصه‌ها حفظ کرده است، دفاع مقدس یکی از عرصه‌هایی است‌ که‌ بسانِ هنر، صنعت و تاریخ، اصفهان در آن سرآمد است و تقدیم ۲۴ هزار شهید برای حفظ ایران عزیز گواه ارزشمند و عظیمی بر این مدعاست.

محسن نصری، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه ما بعد از پیروزی انقلاب مقطعی داریم که با عنوان «جنگ ماقبل جنگ» شناخته می‌شود، اظهار کرد: در این مقطع گروهک‌های مختلف در ۴ گوشۀ کشور یعنی کردستان، گنبد و ترکمن صحرا، سیستان بلوچستان و خوزستان با عناوین مختلفی مثل خلق کُرد، خلق ترکمن، خلق بلوچ و خلق عرب با تحریک دشمنان سربرآورده و درگیری‌ها و بحران‌هایی را ایجاد می‌کردند تا با ناامن کردن کشور مانع از استقرار نظام جمهوری اسلامی شوند.

او ادامه داد: از سوی دیگر، آغاز تهاجم بعثی‌ها به کشور ما ۸ اسفند ۵۷ یعنی دو هفته پس از پیروزی انقلاب با حمله به منطقه سیرین در غرب کشور مرز شهرستان بانه و عراق اتفاق افتاد، تا ۳۱ شهریور ۵۹ بیش از ۷۰۰ مورد حمله به ۱۴۰۰ کیلومتر مرز ایران و عراق انجام شد و سرانجام شهریور ۵۹ جنگ سراسری آغاز می‌شود. در دوران جنگ مانند قبل از جنگ که کشور هم‌زمان درگیر بحران‌های داخلی و حملات خارجی بود، مجموعه سپاه و بسیج اصفهان نقش اساسی ایفا می‌کنند. با پیروزی انقلاب اسلامی کمیته دفاع شهری در خیابان کمال اسماعیل اصفهان در محل ساواک قبلی و با حضور افرادی مثل مرحوم پرورش، حجت‌الاسلام سالک و آقای رحیم صفوی و ... تشکیل می‌شود و بعد از آن ابتدای سال ۵۸ این مکان به سپاه اصفهان تبدیل می‌شود.

نصری اضافه کرد: اولین نیروهایی که برای مقابله با اشرار و تشکیل سپاه به منطقه سیستان و بلوچستان می‌روند شهید کفعمی و شهید مهندس ولی‌الله نیکبخت از اصفهان هستند، یا در کردستان  و آزادسازی شهر پاوه نیروهای اصفهان از اولین افراد بودند که برای مقابله با بحران خلق کرد و آزادسازی شهر پاوه با محوریت شهید چمران شرکت داشتند که تعدادی از نیروهای اصفهانی هم در همان زمان به شهادت رسیدند، پس از آن در جریان آزادسازی شهر سنندج در اردیبهشت ۵۹ سه مجموعه ایفای نقش دارند، نیروهای سپاه اصفهان به فرماندهی آقای رحیم صفوی، نیروهای گردان دو سپاه تهران به فرماندهی احمد اسلیمی که اهل اصفهان است و نیروهای ارتش به فرماندهی شهید صیاد شیرازی که او هم در اصفهان خدمت می‌کرد.

او ادامه داد: درواقع به نوعی فرماندهی سه ضلع آزادسازی سنندج با نیروهای اصفهانی بود و به همین دلیل هم بود که شهدای اصفهان در غرب کشور و کردستان، بیش از شهدای خودِ استان کردستان است در جریان خلق عرب و درگیری‌های خوزستان هم نیروهای اصفهان حضور داشتند، و در بحران گنبد و ترکمن صحرا هم دربهمن ۵۸ از سپاه اصفهان شهید خرازی و نیروهای اصفهان اعزام می‌شوند. درواقع در این دوران سخت کشور، سپاه و بسیج اصفهان نقش محوری هم در فرماندهی و هم در مبارزات میدانی داشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۵۹ گفت: بعد از شروع جنگ، بازهم نیروهای بسیج و سپاه اصفهان اولین نیروهایی بودند که برای مقابله با حملات بعثی‌ها اعزام می‌شوند، سردار حجازی که سه پیش در سوریه به شهادت رسیدند و در زمان شهادت جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران بودند، در مصاحبه‌ای که با ایشان داشتم روایت کردند که روز بعد از آغاز جنگ همراه با شهید مسجدیان به دیدار حجت‌الاسلام سالک رفتیم که فرمانده سپاه اصفهان بودند، و با پیکانی که از سپاه گرفتیم برای فراهم کردن مقدمات حضور رزمندگان اصفهانی در جنوب کشور به سمت اهواز حرکت کردیم.

رتبه اول شهدای جنگ تحمیلی از آنِ اصفهان است

نصری افزود: در پی آن گروه‌های مختلفی به سمت اهواز می‌آیند و در نهایت با هدایت سردار رحیم صفوی در منطقه دارخوین که نام روستایی بین اهواز و آبادان بود جلوی بعثی‌ها را می‌گیرند. شهید خرازی که در کردستان فرمانده گردان ضربت بودند و در آزادسازی سنندج نقش محوری داشتند مهر ۵۹ از کردستان به اهواز می‌آیند و خط پدافندی با نام خط شیر را تشکیل می‌دهند. در واقع هسته اولیه تشکیل لشکر امام حسین(ع) از سپاه اصفهان در دارخوین با حضور شهید خرازی، شهید محمدرضا زاهدی و... شکل می‌گیرد.

او اضافه کرد: اصفهانی‌ها در دفاع مقدس ویژگی‌های شاخص و منحصر به فردی دارند که در کشور استثناء است، اول آنکه ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، نسبت به جمعیت، رتبه اول را در شهدای جنگ تحمیلی به اصفهان داده است، ویژگی دیگر آن است نیروها و فرماندهان اصفهانی نه تنها در یگان‌های اصفهانی مثل لشکر امام حسین(ع) و لشگر ۸ نجف اشرف حضور داشتند، بلکه در استان‌های دیگرهم نقش فرماندهی داشته‌اند، برای مثال فرمانده لشکر ۲۵ کربلا از شمال کشور، سردار مرتضی قربانی بود که از نیروهای اصفهان هستند، فرماندهی تیپ قمر بنی هاشم از استان چهارمحال و بختیاری بر عهده سردار کریم نصر بود و بعد از آن سردار زاهدی فرماندهی را بر عهده داشتند،  در واقع نیروهای اصفهان در لشکرها و یگان‌های مختلف هم در سطح فرماندهی و هم در سطح رزمندگان نقش محوری و حضور پررنگ داشتند.

این پژوهشگر دفاع مقدس با اشاره به نقش پررنگ و محوری اصفهان در جریان انقلاب و دفاع مقدس، بیان کرد: اولین  اعتراضات مردمی و اولین حکومت نظامی در زمان پهلوی در اصفهان اتفاق افتاد و بعد از آن در جریان انقلاب و دفاع مقدس، مردم اصفهان همواره سرآمد بوده‌اند و این امر از یک سه‌گانه در اصفهان ناشی می‌شود؛ اصفهان را شهر گنبدهای فیروزه‌ای می‌خوانند، گنبد محل عبادت است و بیش از ۹۰ درصد شهدای ما نیز در جریان انقلاب و دفاع مقدس افراد فعال در همین مساجد بوده‌اند، این گنبدهای فیروزه‌ای در طی تاریخ به پرچم‌های مشکی عزاداری امام حسین(ع) تبدیل شد. مراسم عزاداری اهل بیت از ویژگی شاخص اصفهان است که در ایام مختلف سال در مساجد حسینیه‌ها و منازل برگزار می‌شود.

نصری اضافه کرد: حضور پررنگِ عبادت در مساجد و عزاداری اهل‌بیت در زندگی مردم، تربیت این نیروهای ارزشمند برای کشور و انقلاب و این شهدای بزرگ را رقم زد که از نظر توانمندی و نقش ویژه در دفاع مقدس بی‌نظیر هستند، در واقع نقش بی‌بدیل اصفهان به دینداری و ولایتمداری مردم این دیار بازمی‌گردد که خود را در انقلاب و دفاع مقدس به خوبی نشان داد.

او تصریح کرد: اگرچه ما در سطح کشور و اصفهان تغییر و تحولات فرهنگی را شاهد هستیم و دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده، اما امروز هم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی مثل مراسم اربعین، عزاداری های محرم و اعتکاف‌ها نام اصفهان در صدر است، در واقع مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند اگرچه باید در زمینه‌های فرهنگی، شناختی و اقناعی برای نسل جوان فعالیت‌های بیشتری انجام دهیم‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • فعالسازی ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس
  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس فعال می‌شوند
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • دفاع مقدس ما امروز در جنگ نرم است
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است
  • تشییع پیکر چند شهید دفاع مقدس در مشهد و تهران
  • پیکرهای شهدای گمنام در سراسر کشور تشییع شدند