Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@16:02:21 GMT

اتهام های سعودی علیه ایران

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۵۸۵۵

اتهام های سعودی علیه ایران

پادشاه عربستان سعودی در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد که در این گزارش به واقعیت چنین اتهاماتی پرداخته می شود. ناطقان:  سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی در سخنانی در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مدعی شد که ایران سال گذشته تأسیسات نفتی در عربستان را هدف قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی ادامه داد: ایران با موشک‌های بالستیک و پهپاد عربستان را تهدید می‌کند و همچنان به هدف قرار دادن عربستان از طریق موشک‌های بالستیک و پهپادها ادامه می‌دهد. کسانی که این نوشته را به پادشاه بیمار سعودی دادند، فراموش کردند که به او بگویند سطح آگاهی افکار عمومی جهان و شناخت آنها از رویدادهای منطقه‌ای تغییر کرده است. این نکته را نیز نگفتند که عربستان سعودی دیگر از «قدرت اجاره‌ای گذشته» برای تغییر قواعد بازی در منطقه برخوردار نیست.

واقعیت اصلی در پشت اتهام‌های به ایران نهفته است. واقعیتی که نشان می‌دهد پدرخوانده بیمار شده است و هذیان می‌گوید. البته این تنها بیماری جسمی پادشاهان سعودی نیست بلکه فروپاشی داخلی و بیرونی کشوری است که نام یک خانواده بر آن گذاشته شده است و نماینده واقعی مردم نخواهد بود.

تفسیر اتهامات عربستان علیه ایران همان وادادگی داخلی، شکست‌ها و تحقیر در یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه است اما باید این نکته را هم اضافه کرد که افزایش جایگاه مردمی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران و تأثیرگذاری آن در روند تحولات منطقه به ویژه موضوع فلسطین مهمترین نکته‌ای است که سعودی‌ها را به شدت نگران کرده است
پادشاهی سعودی به خوبی می‌داند که تحولات آینده منطقه و جهان تضمین دوباره ای برای پایداری حیات سیاسی آنها نیست. حتی فرایند انتقال قدرت نیز که به کمک دلارهای نفتی و شخص ترامپ تغییر کرد، نمی‌تواند وضعیت آنها را بهبود بخشد.

اما در داخل، عربستان به شدت دچار فروپاشی اقتصادی، سیاسی و مذهبی است. مذهبی؟ به این دلیل که دیگر وهابیت سنتی سعودی رفتارهای دوگانه سعودی را نمی‌پذیرد و از سویی جامعه سنتی عربستان به مدل‌های غربی نیز گرایش پیدا کرده است. سعودی‌ها در دو راهی فشار علمای وهابی و سازمان‌های حقوق بشر غربی هستند.

از سویی باید برای توجیه رفتارهای مذهبی خود به عنوان خاستگاه وهابیت رضایت علمای وهابی را برای ادامه قید وبندها بپذیرد و از سویی به دلیل نیاز به حمایت غرب و شکل گیری نسل جدید اجتماعی در این کشور که بشدت از آموزه‌های وهابیت و تکفیری متنفر است باید دست به یک سری آزادی‌های اجتماعی هر چند از روی اجبار بزند.

در بعد خارجی نیز عربستان در پرونده‌های منطقه‌ای فراوانی به ویژه در سالهای گذشته شکست‌های تلخ و سنگینی را تجربه کرده است که باعث ناامیدی و چرخش برخی متحدان غربی آن شده است. هر چند این متحدان غربی بناچار برای فروش تسلیحات و منافع اقتصادی ناچار شده‌اند از ژست حقوق بشری خود فاصله بگیرند. هر چند اساساً به آن اعتقادی ندارند. عربستان سعودی در پرونده تقویت سیاسی و مالی داعش و روی کار آوردن یک مدل جایگزین در برابر محور مقاومت به منظور تأمین امنیت پیرامونی رژیم صهیونیستی تلاش زیادی کرد.

سعودی‌ها در یک سناریوی برنامه‌ریزی‌شده با سازمان‌ها و مراکز اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کردند تا به منظور فرسایش قوای مقاومت در منطقه و نیز جلوگیری از گسترش گفتمان آن اقدام به تقویت سیاسی و حمایت مالی از داعش و گروه‌های تروریستی در منطقه کنند. البته این رفتار و اقدام سعودی‌ها را می‌توان در کنار این عنصر ارزیابی کرد که خاستگاه تفکر وهابی و آبشخور تکفیری است.

سعودی‌ها به شدت درباره یمن تحقیر شده‌اند. کشوری که قرار بود با عملیاتی به عنوان توفان قاطعیت در یک هفته اول نابود شود امروز با تشکیل یک ائتلاف و گذشت چندین سال نه تنها از میان نرفته است بلکه توانسته در عرصه توازن نظامی و سیاسی از قدرت چانه زنی خوبی نیز برخوردار شود

اگر عربستان در پرونده‌های عراق، سوریه، لبنان و یمن موفق به جایگزین کردن این مدل می‌شد آنگاه یک الگوی سخه برداری شده از وهابیت در تمامی سطح منطقه منتشر می‌شد و هم رژیم صهیونیستی در امنیت کامل قرار می‌گرفت.

سعودی‌ها به شدت درباره یمن تحقیر شده‌اند. کشوری که قرار بود با عملیاتی به عنوان توفان قاطعیت در یک هفته اول نابود شود امروز با تشکیل یک ائتلاف و گذشت چندین سال نه تنها از میان نرفته است بلکه توانسته در عرصه توازن نظامی و سیاسی از قدرت چانه زنی خوبی نیز برخوردار شود.

تفسیر اتهامات عربستان علیه ایران همان وادادگی داخلی، شکست‌ها و تحقیر در یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه است اما باید این نکته را هم اضافه کرد که افزایش جایگاه مردمی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران و تأثیرگذاری آن در روند تحولات منطقه به ویژه موضوع فلسطین مهمترین نکته‌ای است که سعودی‌ها را به شدت نگران کرده است.

اما تازه‌ترین پرونده‌ای که عربستان مسئولیت اجرای آن را برعهده دارد رسمی شدن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است که ترجیح داده است آن را با کشورهای زیر مجموعه خود که به عنوان پدرخوانده به آنها نگاه می‌کند آغاز کند تا بعدها با فراهم شدن زمینه، خود مسیر رهبری آن را بر عهده بگیرد.

اما سعودی‌ها می‌دانند که حیات سیاسی آنها نه تنها به آمریکایی‌ها بلکه دایره آن کمتر شده است و به ترامپ محدود شده است. بنابراین آنها باید همچنان نگران انتخاب انتخاب شدن ترامپ باشند.
برچسب ها: سعودی ، ناطقان ، اتهام ، ایران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سعودی ناطقان اتهام ایران رژیم صهیونیستی عربستان سعودی علیه ایران سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۵۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده‌ها شرکت آمریکایی و نهاد‌های دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت‌های سایبری علیه نهاد‌های آمریکایی را منتشر می‌کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت‌ها و نهاد‌های دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت‌های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه‌ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت‌ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا فیشینگ و دیگر اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهاد‌های دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشار‌های اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می‌کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت‌های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می‌کند.»

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه‌های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته‌ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد