Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو فیلمساز در به تصویر کشیدن یک گفت‌وگوی ساده میان شخصیت‌ها عاجز مانده و موفق به برقراری انسجام نشده‌اند.

به گزارش مشرق،اگر اصرار نداشته باشیم که هر فرم شلخته و بی‌معنایی را اثری هنری بدانیم و اگر تلاش نکنیم به زحمت از گوشه و کنار یک فیلم، عنصری را به‌عنوان طرح یک موضوع اجتماعی ناگفته بیرون بکشیم، آن وقت اذعان خواهیم کرد که فیلم «گیلدا» فاقد هر ارزشی با هر نوع نگاهی به سینماست؛ فیلمی که معلوم نیست با خودش قرار گذاشته مخاطب را متاثر کند یا او را به فکر فرو برد یا اصلا هیچ‌حسی یا تاملی در او برانگیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین ساخته امید بنکدار و کیوان علی‌محمدی، اثری شکست‌خورده و ناموفق است که این روزها در فهرست اکران‌های آنلاین قرار گرفته.

 
چندان نمی‌شود ادعا کرد که فیلم قصد دارد قصه خاصی را برای مخاطبش روایت کند. تا نیمه‌های فیلم هم بیش از آنکه بدانید در حال دنبال‌کردن شخصیت یا داستان مشخصی هستید، باید تلاش کنید دریابید که خرده‌قصه‌ها چرا تا این اندازه با سرعت تغییر می‌کنند و فیلم قرار است کدام‌یک از نقش‌هایی را که مهناز افشار بازی می‌کند به‌عنوان شخصیت اصلی او جا بیندازد و اصلا آیا واقعیتی در کار هست یا خیر. این ابهام البته بیش از آنکه محصول عمد و هنر فیلمنامه‌نویس و کارگردان باشد، محصول اتفاقاتی ناخواسته در فیلم است که چیزی به ارزش‌های فرمی و محتوایی آن نمی‌افزاید.

بیشتر بخوانید: «مهناز افشار» یک تنه «قسم» تنابنده را نابود کرد +عکس


در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «گیلدا زنی بازیگر و صاحب کافه‌ای به نام سپید است. او که سیاه‌ترین شب زندگی‌اش را پشت سر می‌گذارد، برای نجات زندگی خودش تا صبح فردا فرصت دارد و فیلم، اتفاقات این شب را به نمایش می‌گذارد.» اما گیلدا از آن دست فیلم‌هایی است که روایتش مهم‌تر و پیچیده‌تر از خود داستان است و با تماشای فیلم به زحمت می‌توانید این قصه یک‌خطی را پیدا کنید و بپذیرید. فقدان یکپارچگی در فضاسازی، داستان و روایت خرده‌قصه‌ها باعث شده است که فیلم، نوگرایی و پرتکلف‌بودنش را به تماشاگر تحمیل کند و اصطلاحا ژست هنری بگیرد؛ اتفاقی که این روزها به‌علت کم‌شدن انتخاب مخاطبان در میان فیلم‌های سینمایی و عرضه خانگی فیلم‌های روز در وی‌اودی‌ها، می‌تواند مشتری‌های زیادی را که در پلتفرم‌های مربوطه اقدام به خرید بلیت کرده‌اند، ناراضی از تماشای فیلم برگرداند و اعتماد آن‌ها را به اکران‌های آنلاین از بین ببرد. اگر نام فیلم را در اینترنت جست‌وجو کرده یا به سالساخت آن دقت کنید، متوجه خواهید شد که فیلم در سال 95 ساخته شده اما حالا روانه اکران عمومی شده است.

علت این چهار سال تاخیر را می‌شود در اظهارات یکی از دو کارگردان فیلم دنبال کرد. کیوان علیمحمدی در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است: «می‌گفتند قصه‌ای که مرتضی اسماعیل کاشی بازی می‌کند، کامل حذف شود که ما نپذیرفتیم. گفتند برای اینکه تماشاگر، همدلی کمتری با این شخصیت پیدا کند باید برخی از پلان‌ها و دیالوگ‌ها حذف شود یا اینکه در برخی از پلان‌ها موهای او که ترنس است، دیده نشود و از آن طرف هم گفتند این آقا، چون اروتیک است، باید به‌طور کل سیاه و سفید شود که ما گفتیم هیچ ‌منطقی برای سیاه و سفیدکردن آن نداریم اما در نهایت پروانه نمایش، یکی از شروط اکران این فیلم را تغییر رنگ اعلام کرد که در نهایت رنگ این پلان را تغییر دادیم.» از حضور مهناز افشار به‌عنوان بازیگری که از ایران مهاجرت کرده است، به‌عنوان دلیل دیگر توقف اکران فیلم یاد می‌شود که واقعیت ندارد چرا که افشار دو سال پس از ساخت فیلم از ایران مهاجرت کرده است.


حالا شاید قضاوت درباره اینکه ارزش این قصه فرعی در فیلم چقدر است، راحت‌تر باشد. مرتضی اسماعیل کاشی، نقش یک ترنس را بازی می‌کند که خواهرش گیلدا را با ابزار آبرویش به‌عنوان ستاره بازیگری تهدید می‌کند تا هزینه مهاجرت او به خارج از کشور و جراحی‌اش را بپردازد. این قصه هم البته به اقتضای فقدان یکپارچگی در روایت، آنقدرها سرراست گفته نمی‌شود. اگر سعی کنیم فیلم را در دسته درام‌های خانوادگی بگنجانیم، آن‌وقت باز هم برای جا دادن این قصه فرعی در میان انبوه شخصیت‌های بی‌ربطی که فیلم کنار هم می‌گذارد، به مشکل خواهیم خورد.


اگر بخواهیم شخصیت‌های مختلفی را نظیر یک زن ساده روستایی، یک کافه‌دار، دختری که پدر درگذشته‌اش را می‌بیند، زنی که در پی آرمان‌هایش عشقش را فدا کرده است و زنی بدکاره که توان کار ندارد، در کنار هم بگذاریم و آن‌ها را در قامت مهناز افشار بپذیریم، باز هم با چند مشکل مواجه خواهیم بود. اول از همه چهره بازیگر است که ظرفیتی برای باورپذیرکردن همه این شخصیت‌ها و جورشدن با آن‌ها را در خود ندارد و ثانیا توان افشار در بیان متناسب همه این شخصیت‌هاست. او به وضوح از درآوردن لهجه آذری زن روستایی باز می‌ماند و چهره‌اش آنطور که باید در این شخصیت جا نمی‌افتد. جدای از ظرفیت‌های بازیگری، این نقش‌ها نیز به لحاظ روایی به هیچ‌عنوان روی یک نخ تسبیح قرار نمی‌گیرند و جفت‌وجور نمی‌شوند.


نقش‌ها حتی چیزی درباره شخصیت اصلی یعنی بازیگری به نام «گیلدا» نمی‌گویند؛ بازیگری که با مشکل وجود برادری ترنس روبه‌روست و صاحب فرزند و همسری است که به‌عنوان کارگردان هنری از پس مخارج خانواده‌اش برنیامده است. آن‌ها هیچ‌کدام ابعادی از روح گیلدا را بازگو نمی‌کنند و معلوم نیست در تصمیم نهایی او برای بازگشتن به آغوش خانواده و تصمیم نامعلومش درباره برادرش، چه تاثیری می‌گذارند.


امید بنکدار و کیوان علیمحمدی، زوج کارگردانی هستند که آثار قبلی‌شان را نیز به همراه همدیگر ساخته‌اند. به گزارش پایگاه «مووی‌مگ» اثر قبلی دو فیلمساز به نام «ارمغان» با مشکل بزرگی مواجه بود و آن دیالوگ‌های گل‌درشتی بود که به فضای رئال قصه آسیب وارد می‌کرد. در اینجا نیز رویکرد علی محمدی و بنکدار تغییر چندانی نکرده و با همان مشکل قبلی مواجه هستیم. دیالوگ‌هایی که در «گیلدا» بیان می‌شوند، روان و یکدست نبوده و حتی در اپیزودهای مختلف نیز در آن ازهم‌گسیختگی مشاهده می‌شود. به نظر می‌رسد که دو فیلمساز در به تصویر کشیدن یک گفت‌وگوی ساده میان شخصیت‌ها عاجز مانده و موفق به برقراری انسجام نشده‌اند. فیلم «گیلدا» را هم می‌توان در ادامه فضاهای ذهنی و دغدغه‌های شخصی دو کارگردان آن به شمار آورد؛ فیلمی که اگرچه فضای آثار آن‌ها را ادامه می‌دهد اما برخلاف برداشت خودشان، خروجی یک ذهن و نگاه مشترک نبوده و فاقد هر گونه انسجام محتوایی و فرمی است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین فیلم گیلدا مهناز افشار شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان‌ راز آلود قسمت ۱۰ سریال شوگون؛ فصل دوم حماسه پرطرفدار ژاپنی در راه است؟

زی‌سان: قسمت دهم سریال شوگون به نوعی آخرین قسمت سریال بود و هنوز هیچ خبری از اینکه فصل دوم سریال ساخته می‌شود یا نه وجود ندارد، اما با توجه به محتوای این سریال در قسمت پایانی به نظر می‌رسد که کارگردانان و نویسندگان سریال قصد دارند فصل دوم سریال شوگون آن را نیز بسازند. با توجه به استقبال زیاد مردم از این سریال خوش‌ساخت این اتفاق اصلا بعید نیست. 

ماریکو و آس پایانی توراناگا

به گزارش زی‌سان؛ اگر سیر شخصیت اصلی فصل اول این سریال یعنی «یوشی توراناگا» را از ابتدا تا به انتها مشاهده کنیم متوجه می‌شویم که تغییرات و یا به نوعی تحولی در شخصیت وی رخ می‌دهد که نشان می‌دهد سریال قرار است ادامه پیدا کند. تحول شخصیتی توراناگا تا قسمت آخر مشخص نمی‌شود، اما مرگ «ماریکو» در قسمت پایانی که در واقع آس آخر خود توراناگا برای فرار از انزوا و در نهایت شکست نیرو‌های ایشیدو و رسیدن به فرمانروایی اوزاکاست این ذهنیت را به مخاطب منتقل می‌کند که توراناگا رویای شوگون شدن را در سر دارد و در این مسیر حاضر است هر مانعی را از سر راه بردارد به هر قیمتی؛ حتی با فدا کردن مهمترین نیرو‌های خود از جمله ماریکو. 

توراناگا که در ابتدای داستان شخصیتی محبوب و اخلاقی داشت به یکباره در قسمت آخر در گفتگو با (فرمانده ارتش ادو که به توراناگا خیانت می‌کند) که به دست خود توراناگا به قتل رسید این تحول شخصیتی را عیان می‌کند. آن طور که از سریال بر می‌آید توراناگا هم خادم وفادارش و هم ماریکو را قربانی نقشه‌های خود می‌کند و نوع برخوردش با آنجین نیز حکایت از این دارد که وی از همان ابتدا نقشه شوگون شدن را به هر قیمتی می‌چیده است. 

قتل عام مردم روستای «آجیرو» بدون هیچ دلیلی

تحول شخصیتی توراناگا زمانی بیشتر آشکار می‌شود که وی مردم روستای آجیرو را به دلیل اینکه برای مسیحی‌ها جاسوسی کرده و باعث شده کشتی آنجین غرق شود می‌کشد و برخی از آنها را سلاخی کرده است. این در حالیست که کشتی آنجین را خود توراناگا و ماریکو غرق کرده‌اند. این رفتار توراناگا کاملا مغایر با قسمت‌های اول سریال است که کاملا به افرادش احترام می‌گذارد و به هیچ عنوان افراد بی‌گناه را نمی‌کشد. همچنین در قسمت‌های اول سریال وی در چشم مخاطب بسیار مهربان و با گذشت نشان داده می‌شود، اما قسمت پایانی کاملا خلاف این روند است. به نوعی می‌توان قسمت دهم سریال شوگون را نقطه آغازی بر تحول شخصیتی توراناگا قلمداد کرد. همین عامل یکی از مواردیست که به نظر می‌رسد فصل دوم این سریال قطعا ساخته خواهد شد؛ شاید با محور رویارویی توراناگا با آنجین یا بلک‌ثورن. 

آنجین و مشاهده آینده 

آنجین یا همان غریبه سریال از ابتدا تا انتهای فصل اول نقش تاثیرگذاری از خود بر جای نمی‌گذارد و تنها در نقش یک شخصیت نسبتا حاشیه‌ای ظاهر شده که هیچ ابتکار عملی از خود ندارد. البته این طبیعی است چرا که وی در ژاپن کاملا غریبه است و فصل اول سریال به نوعی شخصیت‌پردازی آنجین است برای ماجراجویی‌های بعدی وی. از طرف دیگر در قسمت دهم سرایل آنجین بخشی از آینده خود را زمانی که کاملا پیر شده و فرزندانش بر بالینش نشسته‌اند مشاهده می‌کند. زمانی که هنوز صلیب در دستش است و فرزندانش از این صحبت می‌کنند که وی ارتش ژاپن را شکست داده است. دیدن آینده به نوعی درآمدیست بر اینکه قرار است آنجین در فصل دوم (و شاید فصول سوم و چهارم) سریال نقش حیاتی‌تر و مهمتری را بازی کند. 

با تمامی گزاره‌های بالا می‌توان ادعا کرد که فصل دوم سریال قطعا ساخته خواهد شد و در حالی که شخصیت مرکزی داستان در فصل اول «یوشی توراناگاست» در فصل دوم احتمالا این شخصیت مرکزی به «آنجین» منتقل خواهد شد.

tags # شبکه نمایش خانگی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال
  • امپراطوری رسانه ای دشمن در جنگ غزه شکست خورده است
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد/تحرکات دشمن شکست خورده است
  • 92 گل خورده؛ شفیلدیونایتد بدترین خط دفاعی در تاریخ لیگ برتر انگلیس
  • پایان‌ راز آلود قسمت ۱۰ سریال شوگون؛ فصل دوم حماسه پرطرفدار ژاپنی در راه است؟
  • چرا آمریکایی‌ها در طبس زمین‌گیر شدند؟/ آغاز سلسله شکست‌های آمریکا در مقابل ایران+ عکس
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • افتضاح تاریخی؛ رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر انگلیس!