Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک دانشیار رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی گفت: این رشته به عنوان یک رشته اجتماعی که فناوری‌ها و اطلاعات فراوانی وارد آن شده است، برای افرادی که علاقه‌مند به اطلاعات، تعاملات اجتماعی و پیشرفت هستند، امکان تحصیل در این زمینه را به‌وجود آورده است.

دکتر اعظم صنعت‌جو در برنامه زنده اینستاگرامی با موضوع معرفی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی، اظهار کرد: همه ما هر روزه برای کسب اطلاعات و آگاه شدن در رابطه با موضوعی به جست‌وجوی اطلاعات در موتورهای جست‌وجوگر می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم تا اطلاعات لازم را بدست بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اطلاعاتی که به دنبال آن‌ها هستیم معمولا از قبل توسط عده‌ای آماده، گردآوری و سازماندهی و در نهایت قابل دسترسی شده است. این رشته دانشگاهی به فرآیند گسترش اطلاعات و به زبان ساده‌تر هر اتفاقی که برای یکسری اطلاعات می‌افتد تا در نهایت در دسترس پذیر باشند می‌پردازد. در گذشته ما محمل‌های چاپی را داشتیم و اطلاعات به صورت چاپی انتشار پیدا می‌کرد و ما به گردآوری و ذخیره‌سازی این اطلاعات چاپی برای کتابخانه‌ها می‌پرداختیم.

در رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی، فرآیند ثبت اطلاعات از آغاز تا پایان انجام می‌شود

دانشیار رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی گفت: دانش‌آموختگان این رشته در هر زمانی و بر اساس ابزار و پایه‌های اطلاعاتی مختلف که موجود و دسترس‌پذیر هستند به پردازش اطلاعات می‌پردازند. در حال حاضر هم به تنظیم و تکمیل اطلاعات در فضای مجازی و فضای وب می‌پردازیم. دانشجویانی که وارد این حوزه می‌شوند باید از منابع اطلاعاتی آگاهی‌های لازم را داشته باشند تا با استفاده از محمل‌های اطلاعاتی به بررسی اطلاعات در فضای وب بپردازند. علم اطلاعات به چرخه تولید اطلاعات از زمانی که اطلاعاتی تولید می‌شود تا زمانی که سازماندهی می‌شود می‌پردازند.

ماهیت دروس باتوجه به رشد فناوری و نیاز جامعه تغییر می‌کند

صنعت‌جو تشریح کرد: عمده کاری که دانشجویان وارد شده به این حوزه انجام می‌دهند بررسی شیوه‌های سازماندهی و چگونگی دسترسی‌پذیری اطلاعات است. باتوجه به تغییر فضای اطلاعاتی به سوی فضای مجازی، ماهیت دروس تغییر پیدا کرده و متناسب با ماهیت این رشته از سال ۱۳۹۱، اسم این رشته از کتابداری و اطلاع‌رسانی به اسم اطلاع و دانش‌شناسی تغییر کرده است. درحال حاضر دروسی مبتنی بر فعالیت‌های ارتباطی شامل دروس فناوری‌های اطلاعاتی، داده پردازی، داده کاوی، سیستم‌های اطلاعاتی، مدیریت دانش و اطلاعات و... عمده دروسی هستند که کسانی که وارد این دانشگاه می‌شوند باید این دروس را بگذرانند.

وی اظهار کرد: رد پای فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی را در تمام دروس این رشته، چه دروس نظری و چه دروس عملی حس می‌کنیم. افرادی که وارد این رشته دانشگاهی می‌شوند ضمن گذراندن برخی دروس نظری به صورت عملی نیز باید در مراکز اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌ها به کارآموزی بپردازند و با حضور در محمل‌های اطلاعاتی آن‌ها با سیستم‌های اطلاعاتی مختلف آشنایی لازم را کسب کنند. درحال حاضر در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از ۱۰ دانشگاه برتر ایران این امکان وجود دارد که به تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری پرداخته شود.

وجود ۱۲ گرایش دانشگاهی زیر مجموعه رشته علم اطلاعات و دانش شناسی

این دانشیار رشته علم اطلاعات و دانش شناسی خاطرنشان کرد: این رشته حدود ۱۲ گرایش دانشگاهی دارد که گاها در دانشگاه‌های مختلف متفاوت هستند و در آینده نزدیک و متناسب با نیاز جامعه رشته‌های دیگری مانند کتابخانه‌های دیجیتالی و علم‌سنجی به این مجموعه افزوده شود. ما در این رشته گرایش پزشکی را نیز داریم که افرادی که علاقه‌مند هستند می‌توانند از مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به گرایش پزشکی بپردازند، که به اسناد و مدارک و محیط‌های علمی مرتبط می‌پردازد. تمام سازمان‌ها به اهمیت دستیابی به قدرت پی ‌بردند و به دنبال راه‌اندازی مرکز مدیریت دانش هستند و در برخی سازمان‌ها سال‌ها است که این شرایط فراهم شده است. 

علم اطلاعات و دانش شناسی، رشته‌ای با آینده‌ای روشن / دستیابی به اطلاعات نشانه برتری است

وی ادامه داد: کتابخانه‌های مجازی و دیجیتالی فضای عمده‌ای است که اشتغال را برای فارغ‌التحصیلان این رشته مهیا کرده است. چشم‌انداز آینده این رشته بسیار روشن است و در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که اطلاعات منبع تصمیم‌گیری و قدرت است. دستیابی به اطلاعات نشانه برتری و قدرت است و سازمان‌ها و شرکت‌ها همواره تلاش می‌کنند تا شرایط را برای پیشرفت و رشد خود فراهم کنند. بنابراین در هر سازمان و نهادی، وجود مرکز اطلاع رسانی، کتابخانه و مرکز اسناد جزو ضروریات است. بنابراین چشم انداز شغلی می‌تواند به کارگیری یا ارائه خدمت در هر یک از مراکز مرتبط باشد. 

ارائه مقطع دکتری رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی در دانشگاه فردوسی مشهد برای اولین بار در کشور

صنعت جو تشریح کرد: این رشته به عنوان یک رشته اجتماعی که فناوری‌ها و اطلاعات فراوانی وارد آن شده است، برای افرادی که علاقه‌مند به اطلاعات، تعاملات اجتماعی، کمک به دیگران برای دسترسی به رشد، پیشرفت و اطلاعات هستند، امکان پیوستن به این رشته از طریق گروه ریاضی، انسانی و تجربی وجود دارد. دانشگاه فردوسی به عنوان یکی از ۱۰ دانشگاه برتر ایران، جایگاه خاص خود را برای هر رشته دانشگاهی از جمله رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی دارد. دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه شیراز جزو اولین دانشگاه‌هایی هستند که در مقطع دکتری برای اولین بار در ایران این مقطع را ایجاد کردند.

وی افزود: سابقه دانشگاه فردوسی مشهد در این رشته از دیگر دانشگاه‌ها بیشتر است و بنابراین یکی از گروه‌های علم اطلاعات در ایران است که داوطلبان می‌توانند با آسودگی در آن به کسب علم و به ادامه تحصیل بپردازند. شرایط شغلی کسانی که وارد این رشته می‌شوند به گونه‌ای است که در محیط‌هایی مملو از اطلاعات و آرام، محیط و شرایطی برای دانش افزایی خود و اطرافیان فراهم می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی انتخاب رشته انتخاب رشته کنکور 99 رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد کتابخانه ها عنوان یک فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: آزمون دکتری ۱۴۰۳ در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۴ برگزار شد و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفت.

وی افزود: از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند که این افراد می‌توانستند تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر ۵۰ کدرشته محل اقدام کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن بودند، گفت: در نهایت بیش از ۸۹ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده‌اند اما این آمار شامل مجازین دانشگاه آزاد اسلامی نیست.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خرداد ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد و پس از آن داوطلبان معرفی شده می‌توانند برای مرحله دوم اقدام کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد