Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،نارنجک نوعی اسلحه گرم است که توسط نفر قابل حمل بوده و علیه نفرات یا تجهیزات و ماشین‌ها استفاده می‌شود. نارنجک دارای مقداری ماده منفجره (خرج) است که وزن آن بستگی به نوع خرج مصرفی و وظیفه تعریف شده دارد، ولی از یک کیلوگرم تجاوز نمی‌کند و توسط محفظه‌ای فلزی احاطه شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محفظه فلزی معمولاً قابلیت ترکش شدن خوبی دارد تا در صورت انفجار مواد منفجره بیشترین آسیب ممکن را به نفرات دشمن وارد کند. از نارنجک در جنگ‌های نزدیک مثلاً پاک‌سازی سنگر دشمن یا تیربارچی یا استحکامات دشمن استفاده می‌شود.

چه زمانی نارنجک اختراع شد؟

تاریخچه استفاده از نارنجک‌های دستی به زمان‌های دور بازمی‌گردد. این نارنجک‌ها که دارای ابعاد بزرگی نیز بودند درون ظرف‌های بزرگ سفالی و قرار دادن تکه پارچه مشتعلی روی آن ساخته می‌شد. با پرتاب این نارنجک، پس از برخورد آن با زمین و شکسته شدن ظرف سفالی، ماده سوختنی موجود در آن انفجار گونه مشتعل شده و آسیب زیادی به دشمن وارد می‌کرد.

با گذشت زمان و گسترش علوم و کشف مواد منفجره جدید و قوی‌تر از گذشته و همچنین ماشینی شدن صنایع و تولیدات، نارنجک‌های دستی نیز سیر تکاملی خود را گذرانده و به شکل‌ها و انواع امروزی با کارایی و قدرت تأثیر بیشتری پا به میدان‌های نبرد گذاشتند.

اولین نشانه‌های استفاده از نارنجک‌های شبه امروزی در جنگ‌ها به قرن ۱۰ پس از میلاد در اروپا می‌گردد که گونه‌ای از مواد آتش زا در محفظه‌هایی قابل پرتاب توسط سربازان امپراطوری "بیزانس" مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در قرن ۱۶ میلادی، اما استفاده از نارنجک سنتی در اروپا رواج یافت. نارنجک اولیه یک گوی فلزی بود که با خرج تفنگ پر شده بود و به وسیله آتش زدن یک فتیله که داخل خرج تفنگ خشک شده بود فعال می‌شد. این نارنجک اولیه بین یک تا ۳ کیلوگرم وزن داشت. نارنجک‌هایی که در جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار گرفت قوطی‌های خالی بودند که با سنگ و ماده انفجاری پر شده بودند.

انواع نارنجک‌ها

نارنجک‌های دستی امروزی به چند دسته متفاوت تقسیم شده و هرکدام با قابلیت‌ها و انواع مختلف تولید می‌شوند. از انواع مختلف و پر مصرف امروزی می‌توان به نارنجک‌های دستی ترکش زا، صوتی- نوری، دودزا، اشک آور و خفه کننده و همچنین آتش زا اشاره کرد.

نارنجک‌انداز چیست؟

نارنجک‌انداز نوعی سلاح گرم است که با استفاده از گاز باروت یک نارنجک را با سرعت و دقت بیشتر و در فاصله‌های دورتر از آنچه یک سرباز می‌تواند آن را با دست پرتاب کند، شلیک می‌کند. نارنجک‌انداز‌ها در دو شکل کلی ساخته می‌شوند. برخی یک سلاح مستقل (فقط برای شلیک نارنجک) هستند که به صورت تک تک یا به صورت مسلسل نارنجک را شلیک می‌کنند. برخی دیگر نیز به صورت یک دستگاه اضافه شونده به زیر لوله تفنگ‌ها (مانند تصویر زیر) ساخته می‌شوند.

نارنجک‌انداز‌های ایرانی

یکی از مهم‌ترین نارنجک‌انداز‌های ساخت ایران، نارنجک‌انداز ۴۰ میلیمتری اتوماتیک نصیر است. این نارنجک انداز دارای نرخ آتش ۲۵۰ تا ۳۰۰ نارنجک در دقیقه است و می‌تواند نارنجک‌های ۴۰ میلیمتری را تا فاصله ۲۲۰۰ متری شلیک کند. این نارنجک انداز با نوار‌های ۳۰ تایی تغذیه شده و وزن آن حداکثر ۴۴ کیلوگرم است.

نارنجک انداز ۴۰ میلیمتری نصیر را هم می‌توان با نصب روی سه پایه و هم با نصب روی انواع خودرو‌ها، شناور‌های دریایی یا بالگرد‌ها استفاده کرد.

بر اساس آنچه تسنیم نوشته، پس از ساخت نمونه اولیه از این نارنجک‌انداز، صنایع دفاعی کشورمان دست به ارتقا‌هایی برای کارایی بهتر نارنجک‌انداز ۴۰ میلیمتری زد. از جمله این ارتقا‌ها نصب نارنجک‌انداز ۴۰ میلیمتری نصیر روی سکوی مراقبتی سداد ۴۰۲ است. سداد ۴۰۲ ازجمله سکو‌های مراقبتی ساخت صنایع دفاعی کشورمان است که قابلیت لینک با سلاح را هم دارد. سداد ۴۰۲ به دوربین‌های حرارتی، دید در روز و مسافت سنج لیزری مجهز است.

نصب نارنجک‌انداز ۴۰ میلیمتری نصیر روی سامانه سداد ۴۰۲ علاوه بر امکان کنترل از راه دور این نارنجک‌انداز دقت در هدفگیری و افزایش کارایی این سلاح در تاریکی شب و هوای نامساعد را موجب می‌شود.

نارنجک‌انداز کاوه یکی دیگر از نارنجک انداز‌های ساخت ایران است. این نارنجک انداز که برای نخستین بار در جریان رزمایش محرم نیروی زمینی ارتش در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۹۴ رونمایی شد، توسط صنایع شهید کاوه وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است.

این اسلحه نارنجک‌انداز ۳۰ میلی‌متری، با برد هزار و ۸۰۰ متر دارای قابلیت انهدام تجمعات دشمن و انهدام نفربر‌های زرهی با حجم آتش بالاست.

 ویژگی‌های نارنجک‌انداز کاوه

دوربین نصب شده بر روی این سلاح قابلیت تنظیم ۴۵ درجه در اطراف و ۷۵ درجه در ارتفاع را دارد. این سلاح، قابلیت نواخت ۳۵۰ تا ۴۰۰ گلوله در دقیقه را دارد و با بهره‌گیری از نارنجک‌های شدید‌الانفجار قابلیت انهدام اهداف مختلف را داشته و در دفاع زمینی می‌تواند از نیرو‌های واکنش سریع پشتیبانی کند.

نارنجک انداز کاوه که به خشاب حلزونی مجهز است، قابلیت نصب بر روی خودرو، قایق وبالگرد را هم داراست. وزن این سلاح بدون پایه ۱۸ کیلوگرم و با احتساب پایه ۳۰ کیلوگرم است.

منبع: خبر فوری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نارنجک سلاح گرم نارنجک انداز ۴۰ میلیمتری نارنجک انداز نارنجک های دستی نارنجک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به روایت باشگاه خبرنگاران جوان، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپادها و آبگیری و به آب‌اندازی شناورهای مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناورهای تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناوهای اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902794

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان (فیلم)
  • مروری بر سانسورهای عجیب در صدا و سیما/ از دست زدن تک انگشتی تا حذف کلمه «جان» بعد از نام همسر (فیلم)
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • برترین گل‌های ال‌کلاسیکو با حضور ستارگان قدیمی (فیلم)
  • «توس۳» موشک انداز بی رحمی که همه استحکامات را درهم می‌کوبد
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • ۷ موردی که همین الان باید از شرشان خلاص شوید! پشیمان نمی‌شوید!