Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@08:27:16 GMT

در سی و یکمین سفر ظریف به مسکو چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۲۶۳۷

در سی و یکمین سفر ظریف به مسکو چه گذشت؟

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، وزارت خارجه روسیه در هفته جاری اعلام کرد که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۴ سپتامبر (سوم مهر) به مسکو سفر می‌کند.

در همین خصوص ظریف به همراه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه در ساعات پایانی چهارشنبه شب دوم مهر ماه وارد مسکو شد.

 

گفتنی است این سفر در حالی صورت گرفت که سرگئی لاوروف در اظهاراتی از آمادگی این کشور برای کمک به انجام مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهاراتی که با واکنش سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روبرو شد و وی در این خصوص در نشست خبری و در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس گفت:‌ به نیت دوستان و طرف‌های همکاری در روسیه شک نداریم، ولی آنچه محل شک است، نیات و اعمال و اقدامات آمریکاست و ما براساس اعمال کشورها قضاوت می‌کنیم.

خطیب‌زاده بیان کرد: بدیهی است مسیر سیاست‌های ما نسبت به آمریکا تغییر نکرده و ایالات متحده همچنان گردنکشی می‌کند و تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران اعمال می‌‌کند و هیچ حیا و شرمی ندارد که علنی بگوید به گرسنگی این ملت نشسته است و طبیعی است تا این تغییر نکند سیاست ایران هم تغییری نخواهد کرد.(اینجا بخوانید)

در همین خصوص روزنامه «الجمهوریه» در این باره نوشت: در سایه نبود موضع جدیدی نزد فرانسوی‌ها (برای لبنان) به جز تمدید زمان پیشنهادی پاریس تا مدت نامشخص (جهت تشکیل کابینه)، تماس‌های مسکو با پاریس و درخواست کمکی که در این رابطه داشته منجر به دعوت از محمدجواد ظریف به مسکو برای دیدار با همتای روس خود «سرگئی لاوروف» شد.

در ادامه این گزارش آمده است: در جدول کاری این سفر علاوه بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تحولات مربوط به پرونده سوریه و لبنان هم قرار دارد.

این ادعا سؤالی بود که در بدو ورود ظریف به مسکو از وی پرسیده شد و او چنین جواب داد:  بعضی خبرهایی که می‌شنوم برای خودم هم خنده دار است، نه چنین چیزی صحت ندارد. احتمال دارد درباره لبنان با دوستان روس صحبت کنیم، ولی این از موضوعات دارای اولویت در دستورکار ما نیست و فکر نمی کنم از زمان سفرم به بیروت تا امروز با فرانسوی ها درباره لبنان گفت و‌گویی داشته باشم.(اینجا بخوانید)

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران در خصوص سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی به روسیه گفت که «سرگئی لاوروف» و «محمد جواد ظریف» وزرای خارجه روسیه و ایران امروز (پنجشنبه) در مسکو در خصوص برجام و اوضاع سوریه بحث و گفت‌وگو خواهند کرد.

زاخارووا درباره سفر ظریف به مسکو که شب گذشته انجام گرفت گفت: «برنامه‌ریزی‌هایی برای گفت‌وگو درباره طیفی از موضوعات بین‌المللی مهم از جمله وضعیت امور مربوط به برجام و همچنین اوضاع سوریه، افغانستان و منطقه خلیج فارس صورت گرفته است».

*حضور در نشست مجازی سیکا

ظریف پیش از ظهر پنجشنبه از مسکو در نشست مجازی وزرای امور خارجه کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (CICA) شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در این نشست با بیان اینکه برای مقابله با دشمن میکروسکوپی کووید-۱۹ نیازمند همکاری چندجانبه هستیم، بر مقابله با تروریسم اقتصادی و پزشکی که مانع مبارزه با این بیماری می‌شود، تأکید کرد.(اینجا بخوانید)

 

 

ظریف بعدازظهر به وزارت خارجه فدراسیون روسیه رفت و با سرگئی لاوروف همتای روس خود بر سر یک میز به گفت‌وگو نشست.

 

وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با ظریف با بیان اینکه اوضاع پیرامون برجام متشنج‌تر شده است، عنوان کرد که آمریکایی‌ها ایده‌های غیرقابل قبول و غیرقانونی را پیش می‌برند که مورد حمایت هیچ کس در شورای امنیت نیست.

 

 

محمدجواد ظریف هم ضمن ابراز خرسندی از حضور در روسیه برای سومین بار در طول بیماری کرونا و سی و یکمین بار در طول وزارتم به مسکو اظهار داشت: حتی کرونا نتوانسته مانع آمدن من به مسکو شود. 

 

 

وی از نقش بسیار جدی و سازنده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همین طور در شورای امنیت قدردانی کرد و افزود: امروز می‌توانیم با توجه به نقش مثبتی که روسیه بازی کرده اقدامات بیشتری را درباره حفظ برجام مورد گفت‌وگو قرار دهیم و به تفاهم برسیم و همین طور برای تضمین روابط بین‌الملل مبتنی بر حقوق بین‌الملل نه اراده یک کشور. (بیشتر بخوانید)

پس از این دیدار دو وزیر در نشست خبری مشترک حضور یافتند و ضمن تشریح رایزنی‌های انجام شده به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند.

وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری با لاوروف با بیان اینکه به روند آستانه متعهد هستیم، گفت: امیدواریم در ماه اکتبر که روسیه ریاست شورای امنیت را برعهده می‌گیرد شاهد نقش مثبت این کشور در حفظ اعتبار شورای امنیت و مقابله با حرکت‌های خلاف قانون آمریکا باشیم.(جزییات بیشتر)

وزیر امور خارجه روسیه (+) هم در این نشست گفت که تهران و مسکو صریحاً تلاش آمریکا برای محدودیت دائم تسلیحاتی علیه ایران را مردود می‌دانند.

البته آنگونه که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که قرار است ظریف در آینده نزدیک هم سفری به چین داشته باشد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفرش به مسکو هم گفت که درباره سوریه، افغانستان و برجام با همتای روس خود به گفت و گو پرداخته و افزود: با توجه به شرایط منطقه و اوضاع بین المللی به گفت و گوهای مستمر با دوستان روس نیاز داریم.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۳۱ تیر ماه سال جاری (۱۳۹۹) به منظور رایزنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود و به همراه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه وارد مسکو شد و در بدو ورود در جمع خبرنگاران عنوان کرد: متعاقب گفت‌وگوهای آقایان روحانی و پوتین قرار شد گفت‌وگوهایی در اینجا صورت بگیرد.

گفتنی است، حسن روحانی و ولادیمیر پوتین ۲۶ تیر ماه تلفنی گفت‌وگو کردند. 

او در این سفر که سی‌امین سفرش در طول دوران تصدی این سمت بود، حامل پیام حسن روحانی برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز بود. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ضمن رایزنی با همتای  روس خود، یک ساعت هم تلفنی با پوتین گفت‌وگو و پیام روحانی درباره برجام و مسائل دوجانبه را به وی منتقل کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۷ خرداد ماه سال جاری نیز در دومین مقصد سفرش و پس از سفر به ترکیه، به مسکو رفت و با همتای روس خود ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه، تحولات منطقه و آخرین وضعیت برجام را مورد بحث و گفت‌وگو قرار داد.در پایان این سفر ظریف و لاوروف اعلامیه‌ مشترک ایران و روسیه درباره احترام به حقوق بین‌الملل را امضا کردند. دو کشور بر تعهد کامل خود به اصول حقوق بین‌الملل و مقابله با رویکردهای غیرقانونی یکجانبه در حل و فصل بحران‌های جهانی تأکید کردند.

محمدجواد ظریف هشتم دی ماه ۱۳۹۸ نیز سفری به روسیه داشت و نهم دی ماه با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار و به گفت‌وگو پرداخت. او ۱۷ اردیبهشت ماه  ۱۳۹۸ نیز در سفری دو روزه وارد روسیه شد و با سرگئی لاوروف همتای خود همزمان با اعلام تصمیم ایران در توقف برخی تعهدات برجامی در ۱۸ اردیبهشت ماه دیدار و نامه حسن روحانی به پوتین درباره تصمیم ایران را به لاوروف تسلیم کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۸ نیز به همراه رضا اردکانیان وزیر نیرو  برای دیدار و گفتگو با مقامات روسیه وارد مسکو شد و ۱۱ شهریور ماه با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره مناسبات دوجانبه، برجام و تحولات منطقه به ویژه اوضاع سوریه به گفتگو پرداخت.

ظریف و لاوروف پس از آخرین دیدارشان، چند بار نیز با هم تلفنی گفت‌وگو کرده بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدجواد ظریف روسیه برجام وزیر امور خارجه ایران وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران محمدجواد ظریف ظریف به مسکو خارجه روسیه شورای امنیت بین الملل گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن می‌خواهد با سفر بلینکن به چین «ارتباط مسکو و پکن» را تضعیف کند، گفت: محرومیت شهروندان روس از پروازهای ترکیه به مقصد کشورهای منطقه آمریکای لاتین با اعمال فشار آمریکا مربوط است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که سفر کنونی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به چین به منظور ایجاد بی ثباتی در روابط روسیه و چین است، هرچند مقامات پکن چنین گامی را برنخواهند داشت.

ریابکوف امروز در مصاحبه با تاس گفت: واشنگتن به دنبال راه‌هایی برای تضعیف موثرتر و قدرتمندتر پیوند بین روسیه و چین است.   تقویت این روابط باعث خشم و نگرانی سیاستمداران و مقامات ارشد دولت جو بایدن شده است.

این دیپلمات با اشاره به اینکه سیاستمداران آمریکایی از هر اقدامی، از جمله  باج خواهی و ارعاب، که برای طرف روسی نیز بسیار آشکار است، ابایی ندارند، افزود: البته مقامات پکن به خوبی از استراتژی دنبال شده توسط واشنگتن آگاه هستند و برای حفظ روابط خود با روسیه آمادگی دارند تا پاسخ تندی به درخواست‌های آمریکا در این خصوص بدهد. 

ریابکوف یادآور شد: ما خودمان نیز تسلیم چنین فشاری نمی شویم. با اطمینان به حرکت خود به سمت دستیابی به اهداف عملیات ویژه نظامی ادامه می‌دهیم و شاخص‌های اقتصادی روسیه نیز گویای شکست این تلاش‌هاست.

دیدار بلینکن از چین از 24 تا 26 آوریل انجام می‌شود.  او امروز پنجشنبه وارد شانگهای شد و قرار است در دیدار با وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین، موضوع اعمال تحریم‌ها در صورت ادامه توسعه روابط با مسکو را مطرح کند.

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیقسفر لاوروف به پکن برای مذاکره با وزیر خارجه چین

محرومیت روس‌‌ها از پروازهای ترکیه به مکزیک به دلیل فشار آمریکاست

سرگئی ریابکوف همچنین در پاسخ به سوال دیگری، تاکید کرد که شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز به دلیل اعمال فشارهای آمریکا، شهروندان روس را از پروازهای خود به مقصد مکزیک حذف کرده است.

معاون وزیر خارجه روسیه افزود: واضح است مکزیک تحت فشاری قرار دارد که از سوی واشنگتن بر مقامات این کشور وارد می شود. مشکل اجازه نداشتن شهروندان روس برای استفاده از پروازهای شرکت هواپیمایی ترکیه نه تنها در مکزیک، بلکه در سایر کشورهای آمریکای لاتین نیز صدق می‌کند.

به گفته او، دستگاه دیپلماسی روسیه مصمم است تا با صراحت و اطمینان وضعیت فعلی که مغایر با حق مسلم آزادی افراد برای جایجایی است را روشن کرده و مشکلات پیش آمده را برطرف کند و کشورها باید بر اساس منافع خود در این مسائل تصمیم گیری کنند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • نشست معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه بریکس در مسکو با حضور علی باقری
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • چین اتهامات آمریکا درباره تبادلات پکن و مسکو را رد کرد