Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با اشاره به تحریم‌های جدیدآمریکاگفت: مادامی که ترامپ به انتخابات نزدیک می‌شود عکس العمل‌های انفعالی بیشتری از خود نشان می‌دهد و علی رغم آنکه به دنبال منزوی کردن ایران است، اما این رفتار‌ها به انزوای هر چه بیشتر آمریکا و ترامپ می‌انجامد. حسین آبنیکی، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه دولت آمریکا وزارت دفاع و سازمان انرژی اتمی ایران را تحریم می‌کند و هر کس تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را نقض کند در معرض تحریم آمریکا قرار می‌گیرد، گفت: تحریم‌های ایران براساس برجام باید تا اکتبر ۲۰۲۰ لغو شود و کشور‌هایی که همچنان عضو برجام هستند نیز صراحتا تاکید کردند که آمریکا به لحاظ قانونی اجازه استفاده از مکانیزم ماشه را ندارد، چون حضور این کشور در برجام به رسمیت شناخته نمی‌شود و با این حساب حقی برای برگرداندن قطعنامه‌های قبلی علیه ایران و توسل به مکانیزم ماشه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به لیستی که اخیرا وزیر امور خارجه آمریکا در موضوع تحریم افرادی در سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع ایران تهیه کرده است، گفت: تهیه این لیست از کارمندان این دو نهاد مهم ایرانی به نظر بیش از آنکه قابلیت اجرا و عملیاتی شدن داشته باشد یک مانور تبلیغاتی برای ترامپ است که نشان می‌دهد، مادامی که این فرد به انتخابات نزدیک می‌شود عکس العمل‌های انفعالی بیشتری از خود نشان می‌دهد و علی رغم آنکه به دنبال منزوی کردن ایران است، اما این رفتار‌ها به انزوای هر چه بیشتر آمریکا و ترامپ می‌انجامد.

آبنیکی با اشاره به اینکه براساس متن صریح برجام عملا تحریم‌های تسلیحاتی ایران ۲۷ مهر ماه لغو خواهد شد، گفت: کشور‌های مخاطب تهدیدات آمریکا نیز قطعا به خواسته‌های آمریکا تن نخواهند داد البته منکر این نمی‌شوم که برخی کشور‌ها ممکن است تحت تاثیر جوسازی، قلداری و تهدیدات آمریکا در مبادلات تسلیحاتی با ایران قرار بگیرند، اما نکته حائز اهمیت در بحث تسلیحاتی ایران این است فضای تسلیحات در کشور ما با فضای نفت کاملا متفاوت است.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در تشریح این تفاوت ودر پایان گفتگوگفت: اقتصاد ایران اقتصادی کاملا نفتی است و تحریم‌های نفتی نیز در آن موثر است و متاسفانه کمتر روی فرآورده‌های حاصل از نفت مانور داده شده است و در نتیجه تحریم نفت تاثیرات زیادی بر اقتصاد ما داشت، اما در حوزه نظامی خوشبختانه کشورمان وابستگی تکنولوژی چندانی به خارج از کشور ندارد و نه بازار‌های ما چندان به آن وابسته است لذا به اعتقاد من عملا تهدیدات آمریکایی‌ها در این حوزه به ثمر نخواهد رسید و آمریکایی‌ها مانند حوزه نفت در این حوزه دست پر نخواهند بود.   گفتنی است: «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با وزرای خزانه‌داری و دفاع این کشور از وضع تحریم‌ها علیه ایران به موجب فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد.

مایک پامپئو اعلام کرد که در اولین گام برای اجرای فرمان جدید دونالد ترامپ، دولت آمریکا وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ایران و سازمان صنایع دفاع ایران را تحریم می‌کند.
وی همچنین در اظهاراتی قلدرمآبانه اعلام کرد: «اقدامات امروز ما هشداری است، مبنی بر اینکه هرکس تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را نقض کند، در معرض تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرد.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آبنیکی تحریم تسلیحاتی آمریکا سازمان انرژی اتمی علیه ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا