Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-06@14:24:07 GMT

ایران جزء پنج قدرت اول سایبری

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۵۹۵۴

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل بنا به اذعان آمار‌های جهانی قدرت سایبری جمهوری اسلامی را جز ۵ کشور اول دنیا دانست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حسام الدین ملک محمدی با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه "گفتگوی سیاسی" در رابطه با جایگاه ایران در عرصه توانمندی‌های سایبری گفت: یکی از علت‌های ورود کشور به فضای سایبر، وجود حجم بالای اطلاعات در این فضاست؛ چنانچه این قدرت یکسری الگو‌ها را در دل خود دارد و مجموعِ آن، قلمرو سایبری را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تجهیزات الکترونیکیِ متصل به وب را اصلی‌ترین بستر برای قدرت سایبری دانست و گفت: این قدرت، توانایی کسب و جذبِ نتایج مورد نظر از مسیر منابع اطلاعات متصل به بستر مجازی را مهیا می‌کند.
ملک محمدی افزود: در بستر فضای سایبر، تواناییِ اخذ نتایج و تاثیر گذاشتن در سایر محیط‌های عملیاتی امکان‌پذیر است.
وی فضای سایبری را بستر پنجم برای تاثیرگذاری نظامی بر دیگران خواند و تصریح کرد: امروز فضای سایبر و جنگ‌های سایبری بر جنگ‌های زمینی، دریایی و هوایی سایه افکنده و در حوزه جنگ‌های فضایی نیز جایگاه ویژه برای خود باز کرده است.
ملک محمدی ادامه داد: فضای سایبر بعنوان محاط بر محیطِ عملیات‌های نظامی شناخته می‌شود. br/ وی این موضوع را در قضیه هک کردن پهپاد متجاوز "آر-کیو-۱۷۰" امریکایی مثال زد و گفت: ما ورود توانمندی سایبری را در کشف، خنثی‌سازی و گروگان‌گیری دیدیم که درپیِ آن، پهپاد متجاوز را از آنِ خود کردیم.
ملک محمدی همچنین ایجاد جنگ‌های الکترونیک و اختلالات فضای‌مجازی بر سیستم و سامانه‌های دشمن را از دیگر دستاورد‌های جنگ سایبری عنوان کرد و افزود: قدرت سایبری به دو حوزه داخلی و خارجی تقسیم بندی می‌شود. در این میان بخش داخلی از زیرساخت‌های حیاتی، حساس و مهم کشور محافظت می‌کند و توانمندی پاسخگویی ملی در حوزه سایبری را ارتقا می‌دهد.
وی قدرت سایبری خارجی را نوعی از توان پدافندی در برابر آفند‌های دشمن قلمداد کرد و افزود: در قدرت سایبری داخلی و تامین نیازمندی‌های اول کشور الزام نخست، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است و این بستر چنان امن است که سامانه و سیستم و دسترسی‌ها را در بستری خودی مدیریت می‌نماید که قدرت سایبر را در کشور تقویت کرده و به تراز مورد نظر انقلاب اسلامی خواهد رساند.
به گفته ملک محمدی، توان سایبری کشور همواره در سطح دفاع عمل می‌کرد و در مقابله با زیاده خواهی‌های دشمن مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در قضیه ویروس استاکس-نت، رشد فضای سایبر را ملاحظه کردیم.
این تحلیلگر حوزه مجازی بر اساس آمار‌های جهانی، ایران را دارنده یکی از ۵ قدرت سایبری دنیا معرفی کرد و گفت: دشمن همواره توان سایبری کشورمان را مهاجم معرفی می‌کند و تهمت‌هایی را در این حوزه به ما وارد می‌نماید؛ در حالی که توان سایبری کشور درون زا بوده و بر اساس منافع و منابع ملی است.
ملک محمدی افزود: ما اعتقاد داریم رتبه سایبری ایران از پنجم هم بهتر است [و به رتبه‌های اول تا سوم میل می‌کند]؛ زیرا توانایی بیشتر را در خود می‌بینیم. چنانچه امروز توان سایبری را در حوزه ارائه خدمات به مردم در راستای برطرف کردن نیازهایشان در شرایط کرونایی معطوف کرده‌ایم. برچسب ها: سایبری ، قدرت ، ایران ، ملک محمدی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سایبری قدرت ایران ملک محمدی توان سایبری قدرت سایبری قدرت سایبر فضای سایبر ملک محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۵۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه

مسئله‌ای که امروز آن را در کشوری همانند بحرین شاهد هستیم که به‌عنوان شریک اقتصادی و راهبردی رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰ و پس از پیمان ابراهیم قراردادهای بسیاری با این رژیم منعقد کرده است.

بحرین یکی از چهار کشور عربی پس از امارات متحده عربی، سودان و مراکش است که در سال‌های اخیر روابط خود را با رژیم صهیونیستی در سطح عادی‌سازی گسترش داده است. 

این کشور حتی در ماه‌های گذشته همسو با سیاست‌های تل‌آویو و واشنگتن، در حمایت از جنایات اسرائیل در غزه سیاست سکوت و پشتیبانی از تل‌آویو را در پیش گرفته بود اما امروز جریانی در بحرین ایجاد شده که پایه آن از سال ۲۰۱۲ میلادی (پس از سرکوب اعتراضات بحرین در سال ۲۰۱۱) شکل گرفته و برای مقابله با اقدامات ظالمانه و استبدادی حکومت آل‌خلیفه علیه شیعیان، فعالیت‌های سیاسی و مسلحانه زیادی را انجام داده است.

امروز محور مقاومت در منطقه غرب آسیا شامل گروه‌های مقاومتی است که در کشورهایی که دارای شاکله‌های اجتماعی و مذهبی ویژه‌ای هستند شکل می‌گیرد؛ مواردی که در بیش از هفت ماه گذشته در کشورهای لبنان، عراق، سوریه و یمن شاهد آن بودیم، اما شکل‌گیری گروه مقاومت در کشوری همانند بحرین که دارای فضای سیاسی بسته و استبدادی است نشان می‌دهد جایگاه محور مقاومت در سطح جهان در حال گسترش است. 

هرچند مردم بحرین به دلیل حاکمیت استبدادی سال‌ها از مسئله فلسطین و اسرائیل دور ماندند و در مقاطعی دچار گسست و شکاف شدند، اما اقدامات اخیر مقاومت اسلامی بحرین نشان می‌دهد مردم در این کشور وارد فضای مقاومتی شده‌اند و با توجه به ساختار جمعیتی که در جزیره وجود دارد به نظر می‌رسد این کشور می‌تواند یکی از کشورهایی باشد که معادلات منطقه‌ای را به نفع مقاومت تغییر می‌دهد.

شکل‌گیری مقاومت اسلامی در بحرین می‌تواند چندین پیام برای حاکمان آل‌خلیفه و حتی دیگر کشورهای حامی رژیم صهیونیستی در حاشیه خلیج‌فارس داشته باشد.

نخستین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، موقعیت مهم جغرافیایی بحرین است. بحرین به عنوان یکی از چهار کشور عربی و نیز جزو متحدان نزدیک عربستان سعودی در منطقه خلیج فارس محسوب می‌شود که از طریق پیمان ابراهیم در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و از طرفی دیگر، این کشور برای آمریکا به‌عنوان یک پایگاه نظامی کلیدی به حساب می‌آید. 

منامه، پایتخت بحرین، میزبان مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است، پس شکل‌گیری هر نیروی مردمی در بستر مقاومت نه تنها می‌تواند برای حاکمان استبدادی بحرین آسیب‌زا باشد بلکه در آینده حضور نظامی آمریکا در منامه را با مشکل مواجه خواهد ساخت.

دوم اینکه بحرین تنها کشور عربی بود که به ائتلاف آمریکایی - انگلیسی ملحق شد که در ماه دسامبر (در ابتدای عملیات طوفان‌الاقصی) برای مقابله با اقدامات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ شکل گرفت، اما حالا به نظر می‌رسد با شروع فاز جدید اقدامات گروه مقاومت اسلامی بحرین به عنوان یکی از جدیدترین شاخه‌های محور مقاومت در منطقه باید منتظر تحولات تازه‌ای در این کشور، به عنوان یکی از متحدان راهبردی رژیم صهیونیستی باشیم. 

این درحالی است که گردان‌های الاشتر بحرین با انجام یک عملیات علیه رژیم صهیونیستی از خاک عراق، اعلام گشایش جبهه جدیدی در نبرد محور مقاومت علیه اسرائیل کرد که این نشان‌دهنده پنجمین جبهه گشوده شده توسط نیروهای ائتلاف محور مقاومت همسو با مقاومت فلسطین از زمان آغاز جنگ غزه تا امروز بوده است. 

امروز مردم بحرین به‌خوبی متوجه نفوذ رژیم صهیونیستی در میان کشورهای اسلامی خلیج‌فارس به‌خصوص بحرین شده‌اند و اعلام موجودیت گردان‌های الاشتر(بسیج مردمی بحرین) ضربه سهمگین دیگر بر پیکره رژیم صهیونیستی در میان کشورهای همسو و همراه آن در منطقه خواهد بود.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو ۳۵‌ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟ (فیلم)
  • مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟