Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی فردا، سعیده‌سادات فهری: پیگیری نقش حزب در این دوره تقریباً سی ساله (از 1978 تا 2013) نشان می‌دهد که در دوگانه حزب/ شورای دولتی بیشتر تأکید بر شورای دولتی (کارگزاران اجرایی، فنی و اقتصادی) و در عرصه خارجی بر سازمان وزارت امور خارجه بوده است. اما فلسفه وجودی بدنه حزب کمونیست در ساختار حکمرانی چین با روی کار آمدن شی جین پینگ در سال 2013 یک تحول پاردایمی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساساً شی مجموعه‌ای قدرتمند از اصلاحات سیاسی و اقتصادی اجرا کرده که توسعه نقش آفرینی حزب کمونیست در زندگی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی چین یکی از جلوه‌های بارز آن بوده است.

در این راستا اخیرا با تصویب کمیته مرکزی حزب کمونیست چین سازمان نظارتی «جبهه متحد»، نقش رهبری دولت در بخش خصوصی را تقویت می‌کند. این دستور در راستای منویات شی‌جین پینگ صادر شده است. گفته می‌شود او بخش دولتی را بر بخش خصوصی ترجیح می‌دهد. حزب کمونیست چین در تلاش است رهبری و کنترل خود بر بخش خصوصی در حال گسترش و کارمندان آن در این کشور را با توسعه و گسترش «جبهه متحد» در جامعه تجاری افزایش دهد. طبق دستورالعمل‌های منتشر شده از سوی دفتر عمومی کمیته مرکزی CPC در روز سه شنبه، حزب کمونیست از «جبهه متحد» خواست نقش رهبری دولت در بخش خصوصی کشور را بهبود بخشد. «جبهه» مذکور یک سازمان نظارتی است که هدف آن افزایش نفوذ و کنترل حزب در داخل و خارج از کشور است.

جواد منصوری، سفیر سابق ایران در چین در پاسخ به «فردا» درباره اینکه شي جين پينگ، رهبر چين چه برنامه‌ای در سر دارد و جایگاه حزب کمونیست چه تغییری کرده است توضیح داد. وی درباره برنامه‌های چین در میان مدت و بلندمدت گفت که دولت چین در یکی دو دهه آینده می‌خواهد با کشورهای مختلف دنیا روابط خود را توسعه دهد و این توسعه روابط در زمینه‌های مختلف به نوعی موقعیت بین‌المللی این کشور را تحکیم خواهد کرد.

جناب منصوری با توجه به تغییر و تحولاتی که در چین و به ویژه جایگاه حزب کمونیست این کشور با دستور و نظارت شی‌ جین پینگ شاهد هستیم، فعالیت‌های این حزب چه سمت و سویی خواهد گرفت؟

فعالیت حزب کمونیست چین طی 30 سال گذشته بیشتر بر مشاوره و نظارت بر عملکرد تشکیلات سیاسی-امنیتی کشور متمرکز بوده است. به عبارت دیگر حزب کمونیست چین به نوعی به عنوان دولت در سایه و با هدف کمک به دولت برای نقد عملکردهای آن حضور داشته است. حزب کمونیست چین خصوصیت‌هایی که در کشورهای کمونیستی به عنوان حزب حاکم مطرح بوده را به تدریج از دست داده و بیشتر در خدمت دولت و اهداف عمومی کشور قرار گرفته بود.

در این بین شی جین پینگ که به تدریج مراحل را طی کرده تا به این سمت رسیده است تا به امروز به خوبی با این حزب همکاری کرده است. درواقع حزب کمونیست چین به عنوان یک رقیب یا معارض با دولت به حساب نمی‌آید و همواره با هم همکاری‌هایی داشته‌اند و از این پس نیز قرار است این همکاری‌ها و جایگاه حزب کمونیست تقویت شود.

حزب کمونیست از سال 2013 تقویت ارتباطاتش با کشورهای مختلف دنیا را در دستور کار قرار داده است. با توجه به این موضع‌گیری، هدف حزب کمونیست از پیگیری این سیاست‌ها چیست؟

هدف حزب کمونیست چین این است که به موازات سیاست خارجی دولت و وزارت خارجه، روابط مردمی و حزبی با سایر کشورهای دنیا داشته باشد و می‌خواهد در جهت تقویت دیپلماسی عمومی چین حرکت کند.

در این بین مهمترین مولفه‌هایی که در بحث سیاست خارجی مدنظر رئیس‌جمهور چین است چیست؟

یکی از مواردی که مدنظر شی‌ جین پینگ است، قدرت روز افزون اقتصادی-صنعتی است که به تدریج به سایر زمینه‌ها مانند قدرت سیاسی و حضور در مجامع بین‌المللی نیز سرایت خواهد کرد حال چه رئیس جمهور در این زمینه بیانی داشته باشد یا نداشته باشد. نکته دیگر اینکه طبیعتا در مقابل آمریکا که تهدیداتی را علیه چین مطرح می‌کند طبیعی است که چین نیز بخواهد در این زمینه به عنوان یک حرکت متقابل، اقداماتی را با هدف خنثی کردن یا مهار قدرت آمریکا انجام دهد.

 

با توجه به برخی همکار‌ی‌هایی که چین با کشورهای منطقه از جمله ایران مدنظر دارد، ممکن است شاهد حضور بلندمدت این کشور در منطقه خلیج‌فارس یا خاورمیانه باشیم؟

چین نه تنها در منطقه خاورمیانه و خلیج‌فارس بلکه در دیگر مناطق دنیا نیز به دنبال گسترش نفوذ است. حتی اروپا نیز نسبت به چین موضع ملایمی دارد زیرا که می‌داند در آینده باید به عنوان قدرت اول با این کشور همکاری کنند.

اصلاحاتی که شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین طی این سال‌ها انجام داده است را چطور ارزیابی می‌کنید؟

شی جین پینگ در برخورد با مدیران ضعیف یا نالایق یا احیانا کسانی که سوء مدیریت دارند و تخلفات قانونی می‌کنند نسبت به گذشته قاطع و جدی‌تر عمل کرده است. در دوره هو جینتائو تلاش عمده این بود که از نیروهای متخصص کشور حداکثر استفاده صورت بگیرد تا قدرت علمی، فنی و نوآوری‌های صنعتی کشور بالا برود و در آن دوره شاهد بودیم که چین از لحاظ علمی و صنعتی رشد فوق‌العاده‌ای کرد. اما در کنار این روند طبیعتا عده‌ای سو استفاده کردند و موقعیت خودشان را زمینه‌ای برای سو استفاده‌های مالی و سیاسی قرار دادند. این در حالی است که در دوره شی جین پینگ، با چنین جریانی به مخالفت برخواستند. ضمن اینکه حرکت علمی کشور همچنان ادامه پیدا کرد.

 

برنامه‌های آتی رهبر چین در عرصه‌های سیاسی، حضور در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس و خنثی‌کردن توطئه‌ها و تقابل با آمریکا چیست؟

به نظر می‌رسد که دولت چین در یکی دو دهه آینده می‌خواهد با کشورهای مختلف دنیا روابط خود را توسعه دهد و این توسعه روابط در زمینه‌های مختلف به نوعی موقعیت بین‌المللی این کشور را تحکیم خواهد کرد. این مسئله برای اقتدار چین در سطح بین‌الملل و همچنین توسعه‌یافتگی مردم این کشور اثرگذار خواهد بود.

با توجه به جنگ تجاری چین و آمریکا اکنون مهمترین مولفه‌های اقتصادی مدنظر پکن چیست؟

رئیس‌جمهور چین در حال حاضر در وهله نخست گسترش بازار داخلی را خیلی مورد توجه دارد و در گام بعدی در پی آن است حضور فعال‌تر در آفریقا و آمریکای لاتین داشته باشد.

درواقع این اقداماتی که از سوی پکن دنبال می‌شود به ویژه حضور در آمریکای لاتین با هدف مقابله با اقدامات آمریکا علیه چین است.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: حزب کمونیست چین شی جین پینگ رئیس جمهور خلیج فارس بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از‬ صندوق توسعه ملی، رضا محمدی‬ معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، ‏گفت: این صندوق در ‏جهت توسعه زیرساخت‌های صنایع کشور و توسعه روزافزون ایران اهداف و پروژه‌های بزرگی را برای خود برنامه‌ریزی کرده است؛ ‏یکی از این پروژه‌ها، شیرین‌سازی و ‏انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های فارس و اصفهان و از دریای عمان به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی است که یکی از ابر پروژه‌های کشور در ‏حوزه آب ‏محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این پروژه با هدف تأمین پایدار آب در جهت مصارف صنایع بزرگ و کوچک و ‏همچنین شرب در کشور هدف ‏گذاری و برنامه‌ریزی شده است، عنوان کرد: به منظور رفع مشکلات آبی ‏صنایع در استان‌های فارس و سیستان و بلوچستان به زودی ۲ مگا ‏پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریا ‏از خلیج فارس و دریای عمان با تأمین مالی صندوق توسعه ملی شروع به فعالیت خواهد کرد.

محمدی افزود: برای انجام این پروژه، تأمین ‏مالی حدود ۲ میلیارد دلاری از ‏طرف صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی‬ در‬ پایان‬ گفت: طرح‌های انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از وعده‌های ‏رئیس جمهور در ابتدای فعالیت بود. لذا صندوق توسعه ملی برای به ثمر رسیدن این ‏وعده برای آینده‌ی روشن‌تر این سرزمین اقدام خواهد نمود‎. ‏

کد خبر 6097601

دیگر خبرها

  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • وزش باد‌های شدید و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۴ اردیبهشت
  • خلیج فارس مواج است/احتمال بارش های پراکنده
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم