Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، فرشته بامری: شهرستان سراوان واقع در شرق استان سیستان و بلوچستان بیش از ۲۳ هزار و ۸۸۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و از شمال غرب به شهرستان خاش، از غرب به ایرانشهر، از شرق و جنوب شرقی به کشور پاکستان و قسمتی از جنوب آن به شهرستان سرباز محدود می‌شود.

شهرستان سراوان همچنین ۳۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۱۶۵ متر است و در منتهی الیه شرقی ترین نقطه کشور واقع است و به زادگاه خورشید ایران شهرت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که این روزها نرخ تورم و خروج از رکود از جمله چالش‌های بازار در کشور است اینجا یعنی در شهرستان مرزی سراوان، تسخیر بازار توسط افاغنه به یک معضل جدی برای کسبه آن تبدیل شده است معضلی که بازاریان محلی را از چرخه توزیع خارج و بیکاری را در منطقه تشدید کرده است.

البته این موضوع مربوط به یک یا دوسال گذشته نیست و حدود ۸ سال است که مردم این منطقه به جای خرید از بومی‌ها از کسبه بیگانه و خارجی‌ها خرید می‌کنند و این مسئله سبب شده تا درآمدی که باید به جیب محلی‌ها برود نصیب اتباع خارجی شود.

اتباع بیگانه به مدت ۸ سال در بازار سراوان حضور مداوم دارند

عبدالباسط هاشمزهی یکی از کسبه شهرستان سراوان در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: برای مشاهده افاغنه‌ای که به عنوان کسبه فعالیت می‌کنند کافی است سری به بازار این شهر بزنید و به عنوان مثال از خیایان «قدس» از ابتدای چهار راه تقاطع خیابان قدس و آزادی تا فلکه قدس پیاده حرکت کنید.

وی افزود: این اتباع خارجی بیشتر به فروش لوازم آرایشی و پارچه‌های لوکس خارجی که اغلب هم قاچاق هستند، می‌پردازند و یا در خرازی‌ها مشغول به کار هستند.

این شهروند سراوانی تصریح کرد: حدود ۸ سال است که افاغنه در بازار سراوان حضور مداوم دارند، در حالی که در یک دهه قبل سیمای بازار سراوان کاملاً متفاوت بود و جوانان این شهرستان صاحب مغازه و دارای کسب و کار در بازار بودند.

وی با اشاره به اینکه، طی این چند سال حضور افاغنه در شهرستان سراوان پرنگ و پرنگ تر شده، ادامه داد: متأسفانه افاغنه برای اینکه بتوانند مغازه‌ای را اجاره کنند هزینه بالایی را به عنوان اجاره بها پیشنهاد می‌دهند و این موضوع سبب شده تا کسبه محلی که توان پرداخت اجاره سنگین را ندارند مغازه را تخلیه و تحویل صاحب ملک دهند.

حضور کسبه افغان سبب بیکار شدن بسیاری از جوانان سراوانی شده است

محمد معراجی یکی دیگر از کسبه شهر سراوان در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: اتباع خارجی لوازم آرایشی، بهداشتی و پارچه از چابهار و پاکستان می‌آورند و به خریداران عرضه می‌کنند.

وی افزود: آنها از ظرفیت‌های محلی ما استفاده می‌کنند و درآمد بالایی هم به دست می‌آورند به عنوان مثال یکی از آنها مبلغ ۵۰ میلیون تومان به عنوان پول پیش به صاحب ملک داده و ماهیانه مبلغ ۶ میلیون تومان هم اجاره می‌دهد که حکایت از کسب درآمد بالای آن دارد.

وی تصریح کرد: حضور کسبه افغان سبب بیکار شدن بسیاری از جوانان این شهر شده است به طوری که بعد از تعطیلی مغازه به شغل‌های کاذب مثل قاچاق انسان و قاچاق سوخت روی می‌آورند.

معراجی ادامه داد: لازم است تا مسئولان مربوطه نظارت بیشتری بر بازار منطقه داشته باشند و با اتباع بیگانه ای که کاسبی مردم محلی را کساد کرده‌اند، برخورد شود.

خلیل گنگوزهی، عضو هییت مدیره و معاون اتحادیه خرازی سراوان هم در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: یکی از مشکلات جوانان این شهرستان بیکاری و نبود شغل است که می‌توان با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود به رفع آن پرداخت.

متأسفانه در شهر سراوان اتباع خارجی جایگزین کسبه محلی شده‌اند و اکنون بیش از ۸۰ درصد بازار پارچه، لوازم آرایشی و خرازی‌های این شهرستان در تسخیر اتباع بیگانه قرار دارد

وی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار در شهرستان سراوان سه هزار واحد صنفی مجوز دار وجود دارد، افزود: متأسفانه در شهر سراوان اتباع خارجی جایگزین کسبه محلی شده‌اند و اکنون بیش از ۸۰ درصد بازار پارچه، لوازم آرایشی و خرازی‌های این شهرستان در تسخیر اتباع بیگانه قرار دارد.

وی تصریح کرد: وجود اتباع بیگانه سبب شده تا کسبه محلی فعالیت در بازار را کنار بگذارند و به مشاغل کاذب روی بیاورند، زیرا از عهده اجاره بهای صاحبان املاک بر نمی آیند.

گنگوزهی بیان کرد: اتباع خارجی برای اینکه بتوانند ملکی را اجاره کنند هر هزینه‌ای که صاحب ملک پیشنهاد دهد را قبول می‌کنند و این امر سبب شده تا قیمت اجاره بها در شهرستان سراوان بالا برود و هر فردی نتواند در بازار این منطقه فعالیت کند.

لزوم نظارت بیشتر مسئولان

وی گفت: در این راستا از مسئولان مربوطه به ویژه مدیر کل اتباع و امور خارجی سیستان و بلوچستان و فرماندار سراوان خواهشمندیم در این برهه زمانی که کشور ما با مشکلات اقتصادی مواجه است چاره‌ای بیندیشند و نظارت‌ها را بر بازار بیشتر کنند.

وی افزود: همچنین باید با همکاری اداره کار و نیروی انتظامی با اتباع خارجی که مغازه‌ها را در اختیار دارند برخورد شود و هر مغازه‌ای که توسط افاغنه اداره می‌شود پلمپ شود تا افاغنه کم کم مغازه‌ها را تخلیه و این مغازه‌ها به دست نیروهای بومی اداره شود.

عضو هیئت مدیره و معاون اتحادیه خرازی‌های سراوان تصریح کرد: امید است تا با اقدامات فوق جوانان این شهرستان هم از شغل‌های کاذب دست بردارند و به فعالیت‌های اقتصادی مفید برای کشور روی آورند.

این درحالی است که خبرنگاران مهر، برای دریافت پاسخ و پیگیری این موضوع از مسئولین مربوطه چندین بار با مجموعه فرمانداری شهرستان سراوان و همچنین اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی سیستان و بلوچستان تماس گرفتند اما متأسفانه یا پاسخگو نبودند و یا پاسخگویی را به زمان دیگری موکول کردند.

در مجموع امیدواریم با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و همچنین استان سیستان و بلوچستان و منطقه مرزی سراوان و نرخ بالای بیکاری و وجود مشاغل کاذب در این منطقه مسئولان مربوطه هر چه سریع‌تر در خصوص این موضوع تمهیدات لازم را مدنظر قرار بدهند تا از برخی از مشکلات کسبه و بازاریان این شهرستان مرزی برطرف شود.

کد خبر 5032680

منبع: مهر

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سراوان اتباع خارجی کسب و کار زاهدان ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا شهرکرد بوشهر شیوع کرونا کرمانشاه دفاع مقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل سیستان و بلوچستان شهرستان سراوان جوانان این شهر اتباع بیگانه بازار سراوان لوازم آرایشی اتباع خارجی سبب شده کسبه محلی خرازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»

سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد: با توجه به مراجعه همزمان تعداد زیادی از اتباع و مهاجرین محترم به سایت سهما و اشکالات فنی به وجود آمده، وارد کردن کد ارسالی به سایت سهما تا پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه تمدید شد.

چند روز پیش پیامکی برای اتباع و مهاجران خارجی مجاز در کشور برای استعلام حضور یا حضور نداشتن توسط سامانه سهما ارسال شده است. سازمان ملی مهاجرت در این اطلاعیه از اتباع و مهاجران خارجی مجاز خواسته است در اسرع وقت موارد درخواستی داخل پیامک را تکمیل و ارسال کنند.

بر این اساس، متن ارسالی به این شرح است: «تبعه گرامی با شناسه یکتا...... برای صدور کارت هوشمند باید پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهما به آدرس www.irmigrationorg.ir حداکثر تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد …… را در قسمت اعتبارسنجی صدور کارت هوشمند وارد کنند که اکنون این تاریخ تا پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه تمدید شد.

سازمان ملی مهاجرت تاکید کرده است: اقدام نکردن این افراد به منزله حضور نداشتن تلقی می‌شود و هیچ خدماتی به این افراد تعلق نمی‌گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • نشست هم اندیشی مدیرکل اتباع استانداری البرز با اساتید دانشگاه های استان
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان