Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@08:35:42 GMT

وام کرونا صرف پساکرونا می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۹۷۸۹

وام کرونا صرف پساکرونا می‌شود

به گزارش همشهری‌آنلاین، کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا به وزارت کار و اقتصاد دستور داده با استفاده از منابع باقیمانده از تسهیلات حمایتی دولت برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا، بسته‌ای برای حمایت از این مشاغل در دوران بعد از مهار این بیماری تدوین کنند درحالی‌که مصوبات قبلی ستاد مقابله با کرونا برای حمایت تسهیلاتی از مشاغل آسیب‌دیده همچنان به هدف اصابت نکرده و بنگاه‌های اقتصادی متقاضی این تسهیلات را با مشکلاتی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطر فراموشی اولویت‌ها

در اسفند ۹۸، براساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا و با همکاری بانک مرکزی، ۷۵هزار میلیارد تومان منابع بانکی به جبران تبعات اقتصادی کرونا از مسیر حمایت از معیشت اقشار کم‌درآمد و همچنین حمایت مالی از کسب‌وکارها و بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا اختصاص یافت. این ۷۵هزار میلیارد تومان مشتمل بر ۲۵هزار میلیارد تومان ذخیره آزاد شده بانک‌ها در بانک مرکزی و ۵۰هزار میلیارد تومان منابع اختصاصی بانک‌ها بود که مقرر شد با نرخ بهره کمتر از نرخ مصوب ۱۸درصد به جبران تبعات اقتصادی کرونا اختصاص یابد، اما در ادامه باوجود تسهیل حداکثری ستاد مقابله با کرونا و بانک مرکزی برای کارسازی این تسهیلات، در نهایت بخش قابل‌توجهی از مشاغل و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از دسترسی به این حمایت‌ها بازماندند. حالا، در شرایطی که انتظار می‌رفت تلاش برای رفع مشکلات پرداخت تسهیلات به آسیب‌دیدگان کرونا در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد، کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا به‌دنبال تدوین بسته‌ای است تا منابع باقیمانده از تسهیلات حمایتی دولت را به حمایت از مشاغل در پساکرونا تخصیص دهد؛ کاری که عملاً اولویت‌بندی حمایت‌های دولتی را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود به ‌جای حراست از دوام مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی در دوره کرونا، برای حمایت از آسیب‌دیدگان در پساکرونا برنامه‌ریزی شود. به‌ نظر می‌رسد برایند این حرکت، افزایش جمعیت آسیب‌دیدگان کرونا در موج‌های بعدی شیوع این ویروس و ناتوان شدن دولت در حمایت از این جمعیت در دوران پس از مهار بیماری باشد.

جزئیات مصوبه حمایت در پساکرونا

در جلسه اخیر کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا، مصوب شده با یک بسته جامع حمایتی، منابع بانکی باقیمانده از تسهیلات حمایتی دولت برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا به حمایت از این مشاغل در پساکرونا اختصاص یابد. براساس این مصوبه، وزارتخانه‌های کار و اقتصاد مکلف شده‌اند جزئیات این بسته و شیوه پرداخت را تدوین کرده و به متقاضیان اعلام کنند. همچنین در این جلسه اعضای کارگروه موافقت کردند در راستای ۲مصوبه ستاد مقابله با کرونا، پرداخت وام به مشاغل و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا تا پایان مهر امسال و پرداخت وام کمک‌ودیعه مسکن تا پایان دی‌ماه تمدید شود. از سوی دیگر با توافق اعضای کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا مقرر شده یک بسته ویژه حمایت از فعالان حوزه بهداشت و درمان نیز به‌صورت مشترک از سوی وزارت بهداشت و سازمان برنامه‌و بودجه تدوین و از منابع اعتبارات کرونایی به‌صورت تسهیلات بانکی پرداخت شود.

حلقه مفقوده در پرداخت وام کرونا

آخرین آمارهایی که از منابع مختلف ازجمله وزارت کار منتشر شده نشان می‌دهد باوجود اینکه فرایند تخصیص تسهیلات حمایتی کرونا تسهیل شده و تشکیل پرونده متقاضیان این تسهیلات نیز از بسیاری قواعد رایج نظام بانکی مانند چک برگشتی و تعهدات معوق معاف است، باز هم بخش قابل‌توجهی از مشاغل و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا به دلایلی امکان استفاده از این حمایت‌ها را نداشته‌اند. بی‌توجهی به این مسئله که در گزارش ۲۷شهریور روزنامه همشهری با عنوان «وام کرونا دور از دسترس بنگاه‌ها» به‌تفصیل مورد بررسی قرار گرفت، باعث شده است سیاستگذاری دولت برای حراست از مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی در دوره کرونا به هدف مطلوب نرسد و راه را برای بروز تبعاتی سنگین‌تر در اقتصاد و جامعه کرونازده باز کند.

تاکنون پیگیری‌های همشهری از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دریافت آخرین آمار مربوط به پرداخت تسهیلات کرونا به مشاغل و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده موفق نبوده، اما آنگونه که از آمارهای قبلی این حوزه برمی‌آید، متقاضیان تسهیلات کرونایی به بن‌بست رسیده‌اند. البته در جلسه اخیر کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا تا آخر مهرماه به آسیب‌دیدگان فرصت داده شده نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کنند، اما آمارها از وجود مشکلاتی در روند پرداخت حکایت دارد که بدون رفع آنها، مهلت یک‌ماهه و حتی یکساله نیز قادر نیست گرهی از کار باز کند.

به‌ عنوان ‌مثال، آمارها حاکی از این است که در پایتخت فقط ۱۲.۶درصد از مجموع ۱۰هزار میلیارد تومان منابع اختصاص‌یافته به حمایت‌های کرونایی به آسیب‌دیدگان پرداخت شده است؛ این در حالی است که بسیاری از کارفرمایان آسیب‌دیده خود را نیازمند و راغب به دریافت این منابع می‌دانند و فقط به‌واسطه ناهماهنگی‌های اداری و بوروکراسی‌های بانکی از دریافت آن ناتوان هستند. از سوی دیگر برخی از کسب‌وکارها نیز از هراس ایجاد تعهد بلندمدت برای حفظ اشتغال از دریافت این تسهیلات منصرف شده‌ و ترجیح داده‌اند به‌جای حفظ اشتغال و تداوم فعالیت با وام کرونا، به کاهش مقیاس تولید و تعدیل نیرو بیندیشند. در این وضعیت، انتظار می‌رفت دولت و ستاد مقابله با کرونا به رفع‌ورجوع این مشکلات بپردازد تا مشکل‌سازی کرونا از سرچشمه کنترل شود؛ نه اینکه به‌دنبال تدوین بسته‌ای برای حمایت از آسیب‌دیدگان در روزگار پس از فاجعه کرونا باشد.

تبعات اصابت کرونا به بازار کار

اثرگذاری کرونا بر مشاغل مختلف باعث بروز تحولاتی در بازار کار شده که می‌تواند در دوران پساکرونا به بروز چالش‌هایی در این حوزه منجر شود. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار می‌گوید: تاکنون ۶ میلیون شاغل در کشور از کرونا آسیب‌دیده‌اند که ۱.۵میلیون نفر معادل ۲۵درصد از آنها به‌کلی ریزش کرده‌اند و کار خود را از دست داده‌اند. به گفته عیسی منصوری این ۱.۵میلیون نفر به‌مرور زمان در حال بازگشت به‌کار و ورود به مشاغل دیگر هستند. پیش از این در آمارها اعلام شده بود که دوسوم آسیب‌دیدگان کرونا در مشاغل غیررسمی و فاقد بیمه هستند که اساساً قادر به استفاده از بیمه بیکاری نیستند و باید از حمایت‌های کرونایی استفاده کنند که البته بخشی از آنها به‌واسطه مشکلاتی که مطرح شد، از دریافت این حمایت‌ها بازمانده‌اند. آمارهای اعلام شده از سوی منصوری از وضعیت پرداخت وام بیکاری نیز این موضوع را تأیید می‌کند؛ به‌گونه‌ای که از مجموع ۱.۵میلیون نفر شاغلی که در دوره کرونا بیکار شده‌اند، ۸۵۰ هزار نفر برای بیمه بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند که ۷۰۰هزار نفر از آنها مشمول دریافت مستمری بیکاری شده‌اند. نکته دیگری که معاون وزیر کار مطرح کرده و اظهارات علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران نیز آن را تأیید می‌کند، تغییر شغل آسیب‌دیدگان کروناست که می‌تواند به بروز مشکل برای برخی از مشاغل اشباع شده دامن بزند یا برخی از کسب‌وکارهای کرونازده را با کمبود نیرو مواجه کند.
 

کد خبر 552205 برچسب‌ها وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی وام كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی وام كرونا در ايران کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا آسیب دیده از کرونا ستاد مقابله با کرونا آسیب دیدگان کرونا تسهیلات حمایتی پرداخت وام برای حمایت وام کرونا وزارت کار حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟