Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین-گروه استان ها: بیرجند- مطالبه راه‌آهن از زمانی که هنوز خراسان جنوبی به استان مستقل تبدیل نشده  بود و شهرستان بیرجند بخشی از خراسان بزرگ بود، حدود ۲۰ سال قبل به‌واسطه طرحی که می‌خواست اتصال چابهار را به سرخس از طریق راه‌آهن سراسری ممکن کند در مجلس شورای اسلامی آن زمان سر زبان‌ها افتاد.

راه‌آهن میرجاوه به زاهدان در سال ۱۲۹۹ افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خط در نیم‌قرن هیچ تحولی را تجربه نکرد و تنها در دوره رضاخان طرحی برای اتصال این راه‌آهن از مسیر بیرجند به مشهد در دست بررسی بوده است که هیچ‌وقت به مرحله عمل نرسید لذا این موضوع نشان می‌دهد اهمیت اتصال شمال به جنوب کشور از راهروی شرق بیش از یک قرن قدمت دارد.

بااین‌وجود اولین بار خواسته راه‌آهن شرق کشور سال ۱۳۸۰ توسط مجمع نمایندگان خراسان بزرگ و سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی به رئیس‌جمهوری وقت ارائه و پس‌ازآن تقاضا به وزارت راه و ترابری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارجاع شد.

اولین پیگیری‌ها ۹ سال بعد نتیجه داد و آبان ۸۹ یکی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی خبر تصویب راه‌آهن شرق کشور از مسیر بیرجند - قاین - گناباد را اعلام کرد.

پروژه خط آهن چابهار - زاهدان - سرخس یک هزار و ۳۴۰ کیلومتر طول دارد و شامل دو قطعه است که قطعه چابهار تا زاهدان به طول ۵۸۰ کیلومتر از سال ۸۹ در قانون بودجه مصوب شد.

قطعه زاهدان تا بیرجند - گناباد و ایستگاه یونسی نیز به طول ۷۶۰ کیلومتر در سال ۹۳ تصویب شد اما این ۲ قطعه به دلیل اعتبارات اندک پیشرفت کندی داشتند.

سال ۸۹ قطعه اول حدفاصل چابهار - زاهدان شروع شد که هم‌اکنون بر اساس گزارش مسئولان حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

خراسان جنوبی که از عمر استان شدن آن حدود ۱۶ سال می‌گذرد در کنار استان‌های هم‌جوار خود در مرکز استان سهمی از خط ریل سراسری نداشته و سال‌ها این آرزو را با وعده‌های مختلف در دل پرورانده بود.

بالاخره از سمت خراسان رضوی نیز دی‌ماه ۹۶ قطعه نخست این پروژه در ایستگاه یونسی کلنگانی شد.

این قطعه از خط ریلی مشهد - بافق منشعب و پس از عبور مسیر دشت و تپه‌ماهور به ایستگاه گناباد در مجاورت استان خراسان جنوبی منتهی می‌شود که مراحل پایانی خود را سپری می‌کند.

مطالبه راه‌آهن همواره از محافل گوناگون توسط مسئولان خراسان جنوبی و نمایندگان مجلس در ادوار مختلف مطرح شد اما اعتبارات دولتی پاسخگوی پروژه با این عظمت نبود و در برهه‌ای استفاده از فاینانس یا سرمایه‌گذاری خارجی برای راه‌آهن در دستور کار قرار گرفت.

تخصیص تسهیلات از صندوق توسعه

استاندار خراسان جنوبی در همین حال از موافقت با تخصیص تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به پروژه ریلی استان خبر داده و می‌گوید: با تأمین منابع مالی موردنیاز این ابر پروژه در شرق کشور با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

محمدصادق معتمدیان اعلام کرد: جلسه هیئت‌امنای صندوق توسعه ملی  به ریاست رئیس‌جمهوری تشکیل و با تخصیص تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به پروژه ریلی استان یعنی پروژه بیرجند - قاینات - گناباد موافقت شد.

وی افزود: سال گذشته با پیگیری‌های مجدانه‌ای که صورت گرفت، موفق شدیم مهرماه مصوبه‌ای را از دولت اخذ کنیم که مقرر شد بر اساس یک مدل مالی جدید که اولین بار در کشور مصوب شده بتوانیم منابع مالی را برای این ابر پروژه در شرق کشور تأمین کنیم.

استاندار خراسان جنوبی گفت: بر اساس این مصوبه قرار شد کنسرسیومی متشکل از ۶ شرکت بزرگ راه‌سازی کشور تشکیل شود و بر اساس مدل ۱۰، ۲۰، ۷۰ یعنی ۱۰ درصد آورده دولت، ۲۰ درصد آورده اولیه این کنسرسیوم و ۷۰ درصد هم منابعی است که از طریق صندوق توسعه ملی با عنوان تسهیلات به این کنسرسیوم تخصیص داده می‌شود.

معتمدیان گفت: قطعاً تا ۲ یا سه ماه آینده مراحل انعقاد قرارداد این کنسرسیوم با وزارت راه و شهرسازی انجام خواهد شد و بانک‌های عاملی که در قالب یک سندیکا، سازماندهی شدند مسئولیت پرداخت تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به کنسرسیوم را خواهند داشت و در ۶ جبهه هم‌زمان ۶ شرکتی که تشکیل‌دهنده این کنسرسیوم هستند، احداث راه‌آهن را بر اساس مصوبه حداکثر طی مدت ۴ سال باید به اتمام برسانند.

وی افزود: خوشبختانه همه مراحل اقدامات از جهت اقدامات زیربنایی، اقدامات روبنایی و ریل‌گذاری‌ها و ایجاد ایستگاه‌ها در مسیر شامل ۲ ایستگاه در بیرجند و قاین انجام خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: این قطعه ۲۷۱ کیلومتر است که آورده دولت در قالب ۹۰ کیلومتر در ۲ پروژه یک قطعه در بیرجند که سال گذشته ما شروع کردیم و یک قطعه هم در گناباد در ایستگاه یونسی به سمت خضری در حال انجام است که سهم دولت تخصیص داده‌شده و تا چند ماه آینده با پیگیری‌هایی که انجام می‌دهیم شاهد آغاز عملیات اجرایی از ناحیه کنسرسیوم باشیم که در قالب یک شرکت احداث، کار خودشان را انجام می‌دهند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: راه آهن حمل و نقل ریلی طریق صندوق توسعه ملی خراسان جنوبی شرق کشور بر اساس راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد

سیدمسعود عظیمی در دیدار اردوان اکبرپور، منتخب مردم شهرستان‌های سپیدان و بیضا در مجلس دوازدهم با تشریح برنامه عملیاتی جهش تولید شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در ابعاد فنی و زیرساختی، خدمات حمایتی و طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی در شهرستان‌های سپیدان و بیضا گفت: موقعیت ویژه این شهرستان‌ها نظیر وضعیت مناسب آب و هوایی، فاصله نزدیک با مرکز استان، وجود منابع انسانی توانمند و قرارگیری آزادراه شیراز ـ اصفهان در شهرستان بیضا و محور مواصلاتی شیراز به یاسوج در شهرستان سپیدان ظرفیت بی‌بدیلی را برای جذب سرمایه‌گذار فراهم می‌کند.

او افزود: این شرکت در راستای مأموریت اصلی خود در زمینه فراهم کردن زیرساخت‌های تولید و صنعت تلاش خود را برای تحقق این هدف انجام می‌دهد.

عظیمی با اشاره به برنامه این شرکت برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی شهرک صنعتی بزرگ در بخشی از اراضی همجوار این شهرستان و شهرستان زرقان خبر داد و گفت: در این زمینه بررسی‌ها و بازدید‌های میدانی انجام و در مرحله انتخاب اراضی با رویکرد جذب مشارکت مردم در ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید هستیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با بیان اینکه هم‌اکنون ۸ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و غیر دولتی در شهرستان‌های سپیدان و بیضا وجود دارد، افزود: شهرک‌های و نواحی صنعتی همایجان، سپیدان ۳ و ناحیه صنعتی شهید جاویدی و نیز شهرک‌های صنعتی غیر دولتی فراسان و کامپوزیت سازه ماندگار در شهرستان سپیدان و شهرک‌های صنعتی دارویی و ملوسجان و ناحیه تل بیضا نیز در شهرستان بیضا ایجاد شده‌اند.

او با تصریح اینکه تاکنون ۱۲۱ قرارداد سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی سپیدان و ۷۸ قرارداد نیز در شهرک‌ها و نواحی بیضا منعقد شده است، گفت: در مجموع در شهرک‌های صنعتی دولتی این دو شهرستان ۹۳ واحد بهره‌بردار با اشتغال ۱۹۵۶ نفر مشغول به فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس بیان کرد: شهرک دارویی به‌عنوان یکی از گزینه‌های سرریز سرمایه‌گذاری کلان شهر شیراز در نظر گرفته شده است و برای ما اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

عظیمی افزود: در دو سال گذشته و با اختصاص۱۲۶ میلیارد تومان اعتبار، روند اجرای طرح‌های زیرساختی در شهرک دارویی شتاب گرفت و طرح‌های زیرساختی نظیر زیرسازی، خیابان‌کشی و شبکه داخلی فاضلاب در فاز نخست شهرک صنعتی انجام و طرح‌های تکمیلی نظیر اجرای شبکه اختصاصی انتقال برق نیز با پیشرفت فیزیکی مناسب در حال انجام است.

او با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات اجرایی طرح خط انتقال برق شهرک صنعتی دارویی بیضا، گفت: این خط دومداره با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان با ظرفیت حدود ۱۲ مگاوات برق به طول ۱۱ کیلومتر از پست برق بیضا تا شهرک صنعتی در مرحله اجرا قرار دارد که با بهره‌برداری از آن در نیمه نخست امسال برق این شهرک صنعتی تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با بیان اینکه در زمینه تامین آب نیز ۱۰ لیتر بر ثانیه انشعاب آب با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان خریداری شده است، گفت: عملیات اجرایی خط انتقال در مرحله مکان‌یابی و جانمایی است.

او همچنین از تکمیل عملیات زیرسازی فاز یک با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان، شبکه فاضلاب با مبلغ ۲۲ میلیارد تومان و شبکه داخلی آب با ۷ میلیارد تومان خبر داد و گفت: سایر پروژه‌ها نیز در مرحله برآورد و انجام عملیات اجرایی قرار دارد.

عظیمی با اشاره به اینکه شهرک دارویی در زمینی به مساحت ۱۸۰ هکتار ایجاد شده است، افزود: در این شهرک صنعتی بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر خواهند شد و پیش‌بینی می‌شود در این واحد‌ها برای افزون‌بر ۵ هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران» / عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران»/عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • پرداخت ۱۰۶ میلیارد تسهیلات به مددجویان کمیته امداد