Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران و کشورهای دیگر، بسیاری از مهاجران افغانستان به کشورشان بازگشتند.

با این حال، اما وزارت امور مهاجران و بازگشت‌کنندگان افغانستان، اعلام کرده که میزان بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان در سال جاری نسبت به سال گذشته، کاهش چشم‌گیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عبدالباسط انصاری»، سخنگوی وزارت مهاجران و باز‌گشت‌کنندگان افغانستان، به روزنامه صبح کابل گفت که از آغاز سال‌ جاری تاکنون، بیش از ۵۰۰ هزار نفر از کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند که نزدیک به ۴۸۰ هزار آن از ایران هستند.

این درحالی است که سال گذشته، همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، شمار بازگشت‌کنندگان شهروندان افغانستان، از این کشور به‌صورت چشمگیری افزایش یافته بود؛ تنها چند هفته پس از شروع شیوع کرونا در ایران، بیش از ۲۱۰ هزار مهاجر افغانستانی از ایران به این کشور بازگشته بودند.

علت بازگشت داوطلبانه افغانستانی‌ها در روزهای نخست سال جاری از ایران و پاکستان، گسترش شیوع ویروس کرونا، مداوا نشدن افغانستانی‌های مبتلا به ویروس کرونا در این دو کشور خوانده شده بود.

در همین حال رضا باهیر، معاون سخنگوی وزارت امور مهاجران و بازگشت‌کنندگان افغانستان، می‌گوید که سال پیش روزانه بیش از ده هزار نفر تنها از مرز ایران، وارد خاک افغانستان می‌شدند؛ اما در حال حاضر با آن‌‌که موج سوم ویروس کرونا نیز در ایران رسیده است، روزانه دست‌کم یک هزارو پنج‌صد نفر به افغانستان، برمی‌گردند که این رقم نسبت به سال پیش، کاهش چشمگیری را نشان می‌دهند.

گمانه‌ها بر این است که با رسیدن موج جدید ویروس کرونا در ایران، شمار زیادی از مهاجرانی که در ایران زندگی و کار می‌کنند دوباره همانند روزهای نخست شیوع این ویروس به افغانستان باز گردند؛ اما مسوولان در وزارت مهاجران و بازگشت‌کنندگان این کشور، می‌گویند که با توجه به تفاهمی که با مسوولان دولت ایران شده است، این احتمال بسیار ضعیف است که برگشت مهاجران افغانستانی از این کشور افزایش یابد.

انصاری گفت که روند برگشت مهاجران در سال جاری از ایران کاهش یافته است؛ زیرا به گفته‌ او، اکنون دولت ایران، مهاجران افغانستانی را که ویروس کرونا مبتلا می‌شوند به‌صورت رایگان بستری و مداوا می‌کند.

انصاری افزود که از میان ۵۰۰ هزار نفری که در جریان سال جاری به افغانستان بازگشته‌اند، بیش ۴۷۰ هزار نفر آن از کشور ایران، ۲۰ هزار نفر از پاکستان، بیش از ۶ هزار از ترکیه و ۲۴۹ نفر از کشورهای اروپایی به افغانستان، بازگشته‌اند.

گفتنی است، از میان افرادی که طی ۷ ماه گذشته از ایران به افغانستان بازگشته‌اند، نزدیک به پنجاه درصد آنها، کسانی هستند که به‌صورت اجباری و باقی آنها دواطلبانه به افغانستان بازگشته‌اند.

پس از این‌که ویروس کرونا در بیش‌تر کشورهای جهان همه‌گیر شد، بیش‌تر این کشورها تصمیم بر وضع یک سلسه محدویت‌ها گرفتند؛ تا از این طریق بتوانند جلوی گسترش و همه‌گیری این ویروس را در کشورهای خود بگیرند.

دولت پاکستان، نیز پس از این‌که یک واقعه مثبت ویروس کرونا در هرات به ثبت رسید، اعلام کرد که این کشور گذرگاه‌های مرزی تورخم و اسپین بولدک را برای مدت نامعلومی بسته نگه خواهد داشت.

همزمان با بسته‌شدن دروازه‌های تورخم و اسپین‌ بولدک بیش از چهل هزار از شهروندان افغانستان در پاکستان مانده بودند. سرانجام دولت پاکستان در هفته دوم ماه فروردین سال جاری اعلام کرد که گذرگاه‌‌های مرزی تورخم و اسپین ‌بولدک را برای سه روز به روی مسافران افغانستان در این کشور، باز می‌کند.

با باز شدن مرز تورخم و اسپین ‌‌بولدک، هزاران مسافر و مهاجر افغانستانی که آن‌طرف مرز تورخم مانده بودند، یک‌باره وارد ننگرهار شدند. مسوولان محلی در ننگرهار، در آن زمان گفتند که در جریان سه-چهار روزی که مرز باز بود، نزدیک به ۴۰ هزار نفر از آن سوی مرز تورخم، وارد افغانستان، شده بودند.

با آن‌که در حال حاضر شیوع ویروس کرونا در افغانستان به صورت چشمگیری کاهش یافته است؛ اما با آن‌هم مرزهای اسپین بولدک و تورخم به روی رفت‌وآمد بسته است.

سخنگوی وزارت مهاجران افغانستان، تصریح کرد که که پس از گسترش شیوع ویروس کرونا در دو کشور، مرزها میان افغانستان و پاکستان بسته شده و مهاجران در حال حاضر میزان رفت‌وآمد زیادی از پاکستان به افغانستان و برعکس آن را ندارند.

انتهای پیام/ ر

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا مهاجرین ایران افغانستان بازگشته اند شیوع ویروس کرونا مهاجران افغانستان افغانستان باز بازگشت کنندگان کرونا در ایران مهاجران و باز سال جاری هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۱۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟

آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیاز‌ها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیاز‌های قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخداد‌های سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

دیگر خبرها

  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • بازگشت حدود ۸۵۰ شخصیت‌ به افغانستان
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)