Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@11:58:59 GMT

روشی نوین برای تشخیص مولکول‌های انرژی مغز

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۴۴۰۱

روشی نوین برای تشخیص مولکول‌های انرژی مغز

محققان مرکز سلامت مغز "دانشگاه تگزاس در دالاس" در مطالعه اخیرشان به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه سلول‌های مغز افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، انرژی تولید و استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، در مطالعات پیشین محققان روابط بین متابولیسم انرژی مغز و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را مورد بررسی قرار داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اولین مطالعه‌ای است که در آن محققان از روش تصویربرداری پرقدرت موسوم به طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی(MRS) برای تشخیص مولکول‌های انرژی در مغز استفاده کردند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به محققان در توسعه آزمایشاتی برای تشخیص و درمان زودتر بیماری آلزایمر کمک کند.

این روش تصویربرداری به دانشمندان امکان می‌دهد تا نحوه ساخت و استفاده  مغز انسان از انرژی را در سطح سلولی بررسی کنند. تکنیک‌های دیگر تهاجمی هستند و به همین دلیل است که تاکنون بیشتر تحقیقات در مورد متابولیسم انرژی مغز بر روی بیماران فوت شده یا موجودات زنده مانند موش انجام شده است.

"ساندرا بوند چمپن"(Sandra Bond Chapman) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: بزرگترین یافته این است که می‌توان داده‌های حاصل از اسکن طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی را برای بررسی انرژی مغز جدا کرد. این تقریباً مانند دیدن ضربان قلب برای اولین بار است.

در این مطالعه محققان یک روش را برای مطالعه نشانگرهای زیستی پاتولوژیک اولیه برای بیماری آلزایمر در بیماران مبتلا به اختلال خفیف شناختی فراموشی، آزمایش کردند. آنها طی این مطالعه با بررسی مغز افراد دارای متابولیسم انرژی مغزی بالاتر در لوب‌های آهیانه-پس سری دریافتند آنها مهارت حافظه و توجه ضعیف تری داشتند. استفاده و تولید انرژی هسته اصلی سازوکار بیولوژیکی تمام سلول‌ها خصوصاً در مغز به دلیل نیاز بالای انرژی است. انرژی مورد نیاز فوق العاده بالای مغز ممکن است منجر به تجمع خطرناک پروتئین‌های بتا آمیلوئید و تاو در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر شود. قصد محققان این مطالعه این است که در آینده نیز بررسی کنند که چگونه متابولیسم انرژی مغز بین شرکت کنندگان سالم ، شرکت کنندگان با اختلالات شناختی خفیف فراموشی و مبتلایان به آلزایمر متفاوت است. هرچه بیماری آلزایمر زودتر شناسایی شود، درمان زودتر انجام خواهد شد و این برای بیماران خوب است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Frontiers" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مغز آلزايمر بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کنیم آلزایمر نگیریم؟

به گزارش خبرآنلاین، ورزش منظم و فعالیت بدنی اثرات مثبتی بر عملکرد شناختی در همه افراد، به‌ویژه سالمندان، دارد. به نظر می‌رسد ورزش هوازی، مفیدترین گزینه باشد، زیرا عملکرد اجرایی را بهبود می‌بخشد، باعث تقویت اعصاب می‌شود و می‌تواند روند پیشگیری از بیماری آلزایمر و عملکردهای مغز را به طور چشمگیری تقویت کند.

فعالیت بدنی، توانایی‌های شناختی را بهبود می‌بخشد

با توجه به این واقعیت که درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، یافتن راهی برای به تأخیر انداختن پیشرفت این بیماری عصبی بسیار مهم است. افزایش سطح ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند در دستیابی به این هدف به طور پایدار، مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد که ورزش هوازی می‌تواند فعالیت نوسانی مغز را تعدیل کند و بر پویایی عصبی تأثیر بگذارد.

افراد مسنی که سابقه طولانی ورزش، بین ۲ تا ۱۰ سال، دارند، افت عملکرد شناختی کمتری را تجربه می‌کنند. همچنین داشتن فعالیت بیشتر باعث بهبود عملکرد اجرایی، بهبود حرکات، افزایش تمرکز و تقویت سرعت پردازش و حافظه می‌شود.

بیشتر بخوانید:

چه کنیم تا حافظه سالمی داشته باشیم؟/ ۱۰ نکته کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل

منبع: psychologytoday

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897482

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟