Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری ظهر شنبه در مراسم افتتاح فاز دوم فولاد سازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و بیمارستان شریعتی در بندرعباس با گرامیداشت هفته دفاع مقدس به ایثار و فداکاری ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: بدون تردید جانفشانی و ایثارگری های شهدای عزیز و همه ملت ایران در مقابل فشارهای ظالمانه دشمنان همیشه زنده است و در تاریخ ایران ماندگار خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه کشورمان با پدیده بسیار مهم تحریم و جنگ اقتصادی مواجه است، اظهار داشت: آمریکا از آغاز سال ۹۷ تحریم های شدیدی را علیه ملت ایران با این تصور شروع کرد که به واسطه آن می تواند ایران را تسلیم کند و نظام ایران را به فروپاشی بکشاند. آنان با اعمال این تحریم ها خیال می کردند که ملت ایران در روزها و ماه های نخستین تسلیم شود و جشن چهل سالگی انقلاب برگزار نخواهد شد.

وی با تجلیل از ایستادگی و تاب آوری ملت ایران در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا تصریح کرد: بعنوان مسئولین نظام باید در مقابل مقاومت و ایستادگی بزرگی که ملت ایران از خود نشان دادند، سر تعظیم فرود بیاوریم.

دکتر جهانگیری اضافه کرد: از شرایط زندگی و مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبان شده اند آگاه هستیم و تمام ظرفیت و توان مدیریتی کشور را برای کاهش فشارهایی که به معیشت مردم وارد شده به کار گرفته ایم.

معاون اول رییس جمهور گفت: اینکه امروز آمریکا از مذاکره با ایران سخن می گوید و صراحتاً اعلام می کند که ظرف یک هفته یا یک ماه می تواند با ایران به تفاهم برسد به خاطر ایستادگی و تاب آوری ملت ایران است. آنان باید به خوبی بدانند که در منطقه حساس خاورمیانه و خلیج فارس، کشور پرتوانی مثل ایران وجود دارد و بایستی راه های تعامل متناسب با این ملت بزرگ را در پیش بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بخش مهمی از راه حل در سطح همه مسائل منطقه ای و بین المللی است، اظهار داشت: آمریکایی ها باید بدانند که با ملت بزرگ ایران با زبان احترام و ادب سخن بگویند چرا که ملت ایران همواره خواهان صلح، آرامش و ثبات در سطح منطقه ای و بین المللی است.

دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه بایستی از دل سختی ها و مشکلات، فرصت های بزرگی را برای آبادانی و پیشرفت کشور بوجود بیاوریم، گفت: همه باید از فعالیت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی پشتیبانی کنیم تا از درون بحران و تحریم، فرصت های بی نظیری برای افزایش تولید، صادرات و اشتغال ایجاد شود.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: در سه ماه اول امسال شاهد رشد ۲.۵ درصدی در بخش صنعت هستیم این در حالی است که اکثر کشورهای پیشرفته جهان صرفاً به خاطر مواجه شدن با پدیده کرونا با رشد های منفی بالای اقتصادی روبرو هستند.

وی افزود: آمریکایی ها تصور می کردند که اگر نفت ایران را تحریم کنند و جلوی صادرات آن را بگیرند می توانند در روند صادرات و واردات کشورمان اخلال ایجاد کنند این در حالی است که دولت با دوراندیشی برنامه هایی در حوزه اقتصاد مقاومتی در طول سالهای گذشته اتخاذ کرد که در سال ٩٨ توانستیم حدود ۴۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشیم و نیازهای ضروری کشور را تامین کنیم و بدون تردید اگر امسال هم پدیده کرونا وجود نداشت حتماً رقم این صادرات افزایش پیدا می کرد.

دکتر جهانگیری با تاکید بر ضرورت بازگشت ارز حاصل از صادرات در چرخه اقتصاد کشور گفت: صادراتی برای کشور مهم است که ارز حاصل از آن در چرخه اقتصادی بکار گرفته شود و زمانی صادرات، ارزشمند و صادر کننده مهم و سرباز خط اول جنگ اقتصادی است که ارز حاصل از صادرات را در مسیر تامین نیازهای کشور قرار دهد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مدیریت کشور در حوزه واردات کالا اظهار داشت: متاسفانه برخی در این زمینه موارد ناچیزی را بزرگ نمایی می کنند و به این وسیله کل مدیریت واردات کشور را زیر سوال می برند که این جفا در عرصه مدیریت واردات است.

وی تصریح کرد: دولت از سال ۹۷ بلافاصله اعلام کرد که کالاهای وارداتی طبقه بندی و الویت بندی شوند و مواردی که در داخل کشور تولید می شود، وارد نشود و در نتیجه این تصمیم تولید در داخل کشور به راه افتاد.

دکتر جهانگیری خاطر نشان کرد: کارگروه رفع موانع جهش تولید با جدیت کار خود را آغاز کرده و البته بایستی تصمیمات این کارگروه نافذ باشد لذا بایستی سازوکارهایی تدوین شود که این کار به خوبی انجام گردد.

معاون اول رییس جمهور ضرورت حمایت از سرمایه گذاری در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: نهادهای عمومی و شرکت های خصوصی و سرمایه گذاری بانکی از جمله مجموعه هایی هستند که در شرایط فعلی بایستی مورد حمایت قرار بگیرند چرا که برای ایران نامناسب است که در دوره طولانی بیش از ۱۰ سال از رشد سرمایه گذاری منفی برخوردار باشد از این رو تیم اقتصادی دولت بایستی سازوکار دقیقی تدوین کند که بخش خصوصی و نهادهای عمومی به عرصه سرمایه گذاری وارد شوند.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاری آینده کشور را رقم می زند و اگر روند آن کند شود آینده کشور دچار مشکل خواهد شد.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه هنر و کار انقلابی این نیست که علیه بخش خصوصی فضاسازی شود، اظهار داشت: فضاسازی علیه بخش خصوصی با هیچ منطقی سازگار نیست. باید کاری کنیم که فضای سرمایه گذاری در کشور امن و پایدار باشد و با توجه به گرفتاری های اقتصادی مردم ضرورت دارد از موارد حاشیه ساز پرهیز کرده و در مسیرحل و فصل مشکلات کشور و مردم متمرکز شویم.

معاون اول رییس جمهور با قدردانی از بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به خاطر گام بلندی که در مسیر سرمایه گذاری برداشته است، اظهار داشت: راه اندازی این مجموعه صنعتی اقدام بسیار ارزشمندی است که می تواند آثار و برکات فراوانی برای کشور داشته باشد و امیدواریم این بنیاد با همین روحیه بسیار خوبی که از ریاست آن سراغ داریم به این روند ادامه دهد.

وی قدرشناسی از مدیران توانمند کشور را حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: هنر مسئولین این است که چهره های بی ادعا و متخصص را شناسایی کرده و فرصت های بزرگ فعالیت را در عرصه های ملی برای آنان فراهم سازد.

دکتر جهانگیری با اشاره به ظرفیت های کشورمان در حوزه تولید فولاد اظهار داشت: امروز ۶۵ درصد فولاد خاورمیانه در ایران تولید می شود و جزو ده کشور اول تولید کننده فولاد در سطح جهان هستیم و چنانچه ظرفیت بالقوه ۵۵ میلیون تن هم فعال شود می توانیم بخش مهمی از صادرات کشور را به فولاد اختصاص دهیم.
 

کد خبر 5033242

منبع: مهر

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صادرات و واردات ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا شهرکرد بوشهر شیوع کرونا کرمانشاه دفاع مقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل معاون اول رییس جمهور دکتر جهانگیری سرمایه گذاری ملت ایران ارز حاصل بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای مخبر بعد از ظهر امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور در مشهد مقدس ، گفت: نامگذاری امسال با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

آقای مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از اولویتهای اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی شود، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود، اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم، اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد و طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه، باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیاز‌های کشور‌های همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

آقای مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آقای رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشور‌های منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قرارداد‌های بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیرو‌های جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبود‌های کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کار‌های عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد، اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده. حجت الله عبدالملکی افزود: طی سال گذشته ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری  ارائه شده که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است که تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • چرخه اقتصادی کشور وابسته به قشر کارگر است
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند