Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 روزنامه الاخبار امروز با بیان اینکه نقش عربستان در سوق دادن کشور‌های عربی به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هر روز آشکارتر می‌شود، اعلام کرد که ریاض پیش از انتخابات آمریکا توافق صلح با تل آویو را امضا نخواهد کرد.

این روزنامه در گزارشی نوشت: هر روز نقش عربستان در هل دادن کشور‌های عربی به سمت امضای توافقنامه با دشمن اسرائیلی آشکارتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند زمینه را فراهم می‌کند تا این کشور گامی مشابه - که پیش از برگزاری انتخابات آمریکا آن را مناسب نمی‌داند- بردارد. به نظر می‌رسد سودان اولین کشوری است که ظرف چند روز آینده درصورت پیش نیامدن مشکل فنی به امارات و بحرین ملحق می‌شود.

در راستای تاکید تل آویو بر تماس با ریاض به منظور پیشبرد تفاهمات سیاسی بدون روابط دیپلماتیک، منابع عبری احتمال می‌دهند سودان و عمان تا چند روز دیگر عادی سازی روابطشان را با اسرائیل اعلام کنند. این اتفاق همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌افتد که یکی از مهمترین عوامل علنی کردن عادی سازی روابط است.

روزنامه عبری زبان معاریو نیز دیروز (جمعه) به نقل از منابع آگاه فاش کرد در هفته آینده توافقنامه‌های بیشتری اعلام خواهد شد.

این روزنامه افزود: سودان و عمان این روز‌ها با میانجی گری و حمایت گسترده آمریکا مذاکرات پیشرفته با اسرائیل داشته اند تا به اعلام توافق عادی سازی روابط برسند. پیش بینی می‌شود در صورت پیش نیامدن مشکلات فنی روز‌های اول هفته آینده این توافق‌ها اعلام شود.

منابع آگاه در گفتگو با معاریو افزودند: تقریبا با قاطعیت می‌توان گفت کشور بعدی که عادی سازی روابط را اعلام خواهد کرد، سودان، سومین کشور بزرگ قاره آفریقا است.

دوری گولد، مدیرکل اسبق وزارت خارجه اسرائیل که مشاور غیررسمی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کابینه دشمن نیز محسوب می‌شود، در گفتگو با رادیو عبری «کان» اعلام کرد: اسرائیل و عربستان به سمت تفاهمات سیاسی پیش می‌روند. با این وجود بعید است در آینده نزدیک شاهد روابط دیپلماتیک علنی میان دو طرف باشیم.

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی پشت پرده ترغیب کشور‌های امارات و بحرین برای امضای توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود و این تلاش‌ها به وسیله محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی انجام شده است.

با این حال، گاردین به نقل از سه منبع نزدیک به خاندان پادشاهی در ریاض اعلام کرد که محمد بن سلمان تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا توافق رسمی برای عادی سازی روابط با اسرائیل را امضا نخواهد کرد.

این منابع نزدیک به آل سعود همچنین اعلام کردند: عربستان همپیمانان خود در منطقه را به امضای توافقنامه با اسرائیل ترغیب و تشویق می‌کنند و نشانه‌ها حاکی از این است که در این مرحله سودان و عمان این توافقنامه را امضا خواهند کرد.

منابع سعودی مذکور همچنین به گاردین گفتند: محمد بن سلمان به شدت تحت تاثیر جرد کوشنر، مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا طی دیدار مشترک در سال ۲۰۱۷ قرار گرفته است و این مسئله او را بر آن داشت تا موضع سعودی در قبال فلسطین و لبنان را تغییر دهد.

روزنامه گاردین در این باره نوشت: بن سلمان در دیدار سال ۲۰۱۷ با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ریاض نقشه جدیدی از فلسطین به عباس نشان داد و گفت که ریاض با این نقشه اعلام موافقت خواهد کرد.

به گفته این روزنامه، محمود عباس درباره این دیدار علنا صحبتی نکرد، اما مسئولان فلسطینی اعلام کردند که نقشه بن سلمان با نقشه طرح معالمه قرن مشابه بوده است.

در همین راستا، منبعی فلسطینی به گاردین اعلام کرد: ولیعهد سعودی تاکید کرد که در این نقشه فلسطین شامل نوار غزه و بخشی از شبه جزیره سینا و پلی به کرانه باختری پس از اجرای طرح الحاق است.

این منبع اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر نیز در نقشه بن سلمان دست داشته است، زیرا ولیعهد سعودی بدون اطلاع السیسی نمی‌تواند درباره بخشی از مصر مذاکره کند.

«اسحاق هرتزوگ» وزیر سابق کابینه رژیم صهیونیستی و رئیس «آژانس یهود»، نیز پیش از این تاکید کرده بود که بحرین و امارات بدون تایید عربستان به سمت توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نرفته‌اند.

هرتزوگ در گفتگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت: این دو کشور هرگز بدون تایید عربستان قادر به عادی‌سازی روابط با این رژیم نبودند.

عربستان مدعی است که به راه حل تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس پایبند است، اما پس از گذشت ۱۸ سال از ابتکار صلح عربی، رژیم صهیونیستی اقداماتی را برای اشغال دیگر اراضی فلسطینی‌ها انجام داده و آنچنان به تشکیل کشور فلسطینی اعتقادی ندارد.

امارات و بحرین پس از مصر و اردن به صف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوستند و در ۱۵ سپتامبر توافقنامه صلح با تل آویو را در کاخ سفید به امضا رساندند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان عادی سازی روابط انتخابات آمریکا آمریکا انتخابات آمریکا عربستان عادی سازی روابط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بن سلمان تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۰۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران ناتمام تل‌آویو

  فارغ از آن، سخنان بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و دیگر منابع این رژیم بیانگر عمق این شکست سنگین برای تل‌آویو است. باید این حقیقت را مد نظر قرار داد که رژیم صهیونیستی اکنون در احاطه بحران‌های گوناگون قرار دارد. از یک سو بحران‌های میدانی و نظامی- امنیتی ناشی از شکست در جنگ غزه خود را عیان ساخته‌اند. نتانیاهو هم اکنون به بازیگری تبدیل شده که نماد شکست صهیونیست‌ها در یک جنگ نامتقارن است. نخست وزیر رژیم اشغالگر‌ در هفته‌های نخست نبرد، مدعی تسلط کامل بر میدان و نابودی حماس در مدت زمانی بسیار اندک بود اما اکنون نه فقط این اتفاق رخ نداده، بلکه بر تعداد تلفات صهیونیست‌ها در جنگ افزوده شده است. برخی منابع صهیونیستی می‌گویند تعداد نظامیان کشته شده، مجروح و مفقودشده در جنگ غزه به مراتب نسبت به آنچه ادعا می‌شود، بیشتر است. ضمن آن‌که شکست صهیونیست‌ها در اشغال غزه، اختلافات لجستیک را میان فرماندهان نظامی و امنیتی افزایش داده و حتی کابینه این رژیم را نیز دچار دودستگی کرده است. در اراضی اشغالی، همه منتقدان و حتی طرفداران کابینه نتانیاهو متفق‌القول هستند که قدرت پیش‌بینی عملیات طوفان الاقصی را نداشته‌اند و شکست تاریخی و سختی را در قبال آن پذیرفته‌اند. در واکنش به این شکست، صهیونیست‌ها حمله همه‌جانبه به نوار غزه را در دستور کار قرار داده و از اقداماتی مانند بمباران بیمارستان المعمدانی نیز فروگذار نکرده‌اند اما در ماورای این تحرکات وحشیانه و دیوانه‌وار، تل‌آویو شوک‌های دیگری را دریافت کرده که هر یک به تنهایی می‌تواند تبدیل به پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی شود. یکی از این موارد، عملیات وعده صادق است که در جریان آن، جمهوری اسلامی ایران قدرت بازدارندگی خود را به رخ دشمن صهیونیستی و حامیان آن کشاند.فراتر از آنچه ذکر شد، صهیونیست‌ها با تبعات اقتصادی ناشی از تسلط انصارا... بر دریای سرخ مواجه هستند و بسیاری از کشورها نیز در صادرات و واردات به اراضی اشغالی‌(‌با توجه به شرایط جاری در جنگ غزه‌) ناچار به تجدید‌نظر شده‌اند. زمانی که همه این وقایع را در کنار یکدیگر قرار می‌دهیم، بیش ازپیش متوجه آسیب‌پذیری و شکست رژیم اشغالگر صهیونیستی در جنگ غزه می‌شویم. در این میان، آمریکا و متحدان اروپایی رژیم صهیونیستی بیش از پیش نسبت به استمرار روند کنونی، نگران هستند زیرا این مسأله نه فقط منجر به سقوط کابینه نتانیاهو و شکست رسمی این رژیم در جنگ غزه می‌شود، بلکه حرکت کلی رژیم صهیونیستی به سوی زوال و فروپاشی را تسریع می‌کند. قطعا آمریکا و دیگر بازیگرانی که وقیحانه از جنایات تل‌آویو در غزه حمایت می‌کنند، هنوز متوجه عمق فاجعه‌ای که در انتظار رژیم صهیونیستی و آنهاست، نشده‌اند. 

دیگر خبرها

  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • سفر هیات مصری به تل‌آویو برای انجام مذاکرات
  • هیئتی از مصر وارد تل‌آویو شد
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!