Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@06:04:33 GMT

عطش عضویت در هیات علمی بدون وجاهت علمی

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۱۷۰۸

عطش عضویت در هیات علمی بدون وجاهت علمی

شاهین آخوندزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص اظهار داشت: به یاد دارم وقتی در اوایل دهه ۶۰ موضوع دانشگاه غیردولتی مطرح شد، اولین نکته‌ای که در دفاع از آن عنوان شد این بود که باید با مدرک‌گرایی مبارزه کنیم. در آن سال‌ها افراد بدون داشتن دیپلم متوسطه می‌توانستند وارد دانشگاه غیردولتی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: از اوایل دهه هفتاد چنان به سمت مدرک‌گرایی رفتیم که به یک باره جمعیت دانشجویی کشور به پنج میلیون نفر رسید. این آمار برای جمعیت ۶۰ میلیون نفری و آن هم در استانداردهای ایران بسیار زیاد بود. حتی در شهرهایی مانند سمنان جمعیت دانشجویی از جمعیت شهر بیشتر شده بود. بسیاری از مدیران و افراد با نفوذ استانی برای به دست آوردن مدارک دانشگاهی خود، مراکز دانشگاهی تأسیس کردند یا در تأسیس آن نقش داشتند.

وی ادامه داد: این روند به مراکز داخل هم ختم نشد و کم‌کم به مدارک غیرمعتبر و جعلی مانند دکترای آکسفورد و ... کشیده شد. عطش برای مدرک‌گرایی به تدریج به عطش برای عضویت هیأت علمی شدن تبدیل شد.

آخوندزاده افزود: حالا هر فردی که در رسانه صحبت می‌کرد، باید قبل اسمش کلمه دکتر یا مهندس و بعد از اسمش عضو هیأت علمی و در جاهایی عنوان مبهم مدرس دانشگاه می‌آمد. به یک باره بعد از افزایش جمعیت پنج میلیونی دانشجویان کشور جمعیت اعضای هیأت علمی با کیفیت‌های غیراستاندارد افزایش یافت. این رویه به جایی رسید که منزلت دانشجو و عضو هیأت علمی در جامعه به شدت سقوط کرد.

وی گفت: ما با دانشجویان تحصیلات تکمیلی مواجه بودیم که در حد لیسانس دانش و مهارت نداشتند (اگر نگوییم دیپلم متوسطه) و با قشر نوظهوری از اعضای هیأت علمی یا مدرسان دانشگاه که فاقد شرایط علمی یک عضو هیأت علمی بودند.

آخوندزاده افزود: این تصویر را قرار دهید کنار افرادی مانند آنجلا مرکل صدراعظم فعلی کشور آلمان که دارای مدرک دانشگاهی دکترای شیمی کوانتوم است، ولی هیچ وقت در اخبار جهانی کسی او را دکتر آنجلا مرکل خطاب نمی‌کند و اصلاً شک دارم که مردم جهان بدانند ایشان مدرک دکترا دارند.

استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سال ۱۳۷۷ مجله‌ای را در جهاد دانشگاهی تأسیس کردم که اولین مجله فارسی زبانی بود که در Scopus نمایه می‌شد. در دستورالعمل نگارش مقالات ذکر شده بود که نباید عنوان دکتر، مهندس و ... استفاده شود. برای چند سال با شکایت نویسندگان مواجه می‌شدیم که می‌خواستند پیش از اسمشان دکتر ذکر شود.

وی ادامه داد: متأسفانه برای شعله‌ور کردن این مدرک‌گرایی از هیچ کاری کوتاهی نکرده‌ایم. حتی مدارک معادل دانشگاهی (فوق لیسانس و ...) در مراکز غیردانشگاهی و آکادمیک بر پا کرده‌ایم.

آخوندزاده تاکید کرد: یکی از دوستانم به نام آقای علی منتظری که از محققان مطرح کشور هستند، در زمان تحصیل در دانشگاه گلاسکو استاد راهنمایی داشتند به نام پروفسور McEwen که استاد بهداشت عمومی و فردی شاخص در بریتانیا بود. این پروفسور برجسته مدرک دکترا نداشت و آخرین تحصیلاتش در مقطع فوق‌لیسانس بود؛ در حالی که ما در ایران در ۲۰ سال گذشته مرتبه مربی را که با مدرک فوق‌لیسانس یا دکترای حرفه‌ای در دانشگاه کار می‌کردند و الحق بسیار مؤثر و مفید بودند، حذف کرده‌ایم.

وی بیان داشت: کار به جایی رسیده است که اکنون خیلی از فارغ‌التحصیلان کشور مانند حقیر دیگر دوست نداریم بنویسیم دکتر شاهین آخوندزاده و حتی استاد دانشگاه و احساس می‌کنیم بار منفی خواهد داشت.

برچسب‌ها دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک گرایی عضو هیات علمی استاد دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک گرایی عضو هیات علمی استاد دانشگاه دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک گرایی عضو هیات علمی استاد دانشگاه اخبار کنکور مدرک گرایی هیأت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران

ایسنا/کرمان رئیس انجمن نانوفناوری ایران گفت: دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران بهمن‌ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان برگزار خواهد شد.

دکتر مالک نادری شامگاه پنجم اردیبهشت‌ماه در جلسه‌ای در این رابطه در دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: این کنفرانس هر سال توسط انجمن نانوفناوری با هدف توسعه فناوری نانو در کشور برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: ریاست افتخاری این کنفرانس بر عهده دکتر رنجبرکریمی رئیس دانشگاه ولی عصر(عج) گذاشته شده و دبیر علمی آن دکتر حسن هاشمی و دبیر اجرایی دکتر محمد شفیعی دهج از اعضای هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان خواهند بود.

رئیس انجمن نانوفناوری ایران با اشاره به اینکه در این کنفرانس اتفاق‌های برجسته‌ای خواهد افتاد، اظهار کرد: از جمله آنها حضور اساتید بین‌المللی و کشوری در زمینه فناوری نانو در این کنفرانس است.

دبیر انجمن‌های علمی ایران در ادامه گفت: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های کمیسیون انجمن‌های علمی حمایت از انجمن‌هایی است که فعالیت بین‌المللی دارند، وزارت علوم تحقیقات و فناوری از برگزاری کنفرانس‌های بین المللی توسط انجمن‌های علمی حمایت خواهد کرد.

دکتر علی ایرانمنش با اشاره به اینکه انجمن علمی نانوفناوری ایران یک انجمن علمی بین رشته‌ای است و چند سال است که در بین انجمن‌های علمی رتبه A را کسب کرده، عنوان کرد: در کنفرانس‌هایی که برگزار کرده توانسته از ظرفیت دانشمندان برتر کشور و دنیا استفاده کند و این فرصت خوبی که در سال جاری به دانشگاه ولی‌عصر(عج) در میزبانی این کنفرانس داده شده نیز مورد توجه و حمایت کمیسیون انجمن‌های علمی قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان نیز با ارائه گزارشی از کنفرانس‌ها و سمینارهایی که در این دانشگاه برگزار شده، اظهار کرد: زیرساخت لازم برای برگزاری کنفرانس‌های مهم در این دانشگاه فراهم است.

دکتر رضا رنجبرکریمی با بیان اینکه در کنفرانس‌های گذشته شرکت‌کنندگان، این دانشگاه را با خاطرات خوشی ترک کرده‌اند، اضافه کرد: همکاری مجموعه‌های اداری شهرستان رفسنجان در برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های گذشته در این دانشگاه بسیار ارزنده بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • توجیه روزنامه دولت: در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیس جمهور ، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • روزنامه دولت توجیه کرد: در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • ماجرای اهدای دکترای افتخاری به رئیسی و انتقادی که گاف از آب درآمد!
  • نکوداشت مبلّغ شهید و فقیه انقلابی دیارعلویان
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند