Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@07:40:44 GMT

نبود امنیت شغلی مهم ترین مشکل کارگران است

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۳۵۳۰

نبود امنیت شغلی مهم ترین مشکل کارگران است

محمدرضا تاجیک گفت: کارگر‌ها بطور عادی با توجه به مشکلات روزمره در سطح کشور مانند تحریم‌ها یا بیماری کرونا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما وقتی امنیت شغلی ندارند، چگونه می‌توانند روی بحث معیشت تمرکز کنند و مطمئنا این فقدان امنیت یک مصیبت بسیار بزرگ است.

گروه کار و تعاون بازارنیوز: محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورایعالی کار پیرامون عدم امنیت شغلی در قراردادهای موقت کارگری اظهار داشت: ابتدا باید توضیحی مقدماتی در ارتباط با ماده 7 قانون کار عرض کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارداد کار عبارت است از یک قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در ازاء مبلغی که دریافت می کند یک ساعت کاری مشخصی یا به صورت موقت یا به صورت دائم خدمت ارائه می دهد. 

وی افزود: این قانون دو تبصره دارد که تبصره یک آن بعد از 28 سال در سال 97 تغییرش کلید خورد و سال گذشته در بهمن ماه آئین نامه آن تایید و از طرف هیئت محترم وزیران ابلاغ شد. این قدم اولی بود که در راستای تامین امنیت شغلی توسط تشکلات کارگری و نمایندگان کارگران در شورایعالی کار برداشته شد. اصلاح آن هم اینطور بود که در قانون آمده بود هیئت وزیران باید به درخواست وزارت کار، حداکثر زمانی را برای کار موقت در مشاغل غیرمستمر تعیین کنند. عدد آن درخواست روی 3 سال بود که برای 4 سال تصویب شد.

تاجیک ادامه داد: این قانون، تبصره یک ماده 7 را نقض می کند؛ چون برای کارهایی که موقت و مثلا 10 ساله باشند، می گوییم تا 4 سال آن، کارگر را باید نگه دارد و بعد از گذشت 4 سال قراردادش تا پایان پروژه می رود بشرطی که پروژه و کار وجود داشته باشد.

نماینده کارگران در شورایعالی کار اضافه کرد: ولی کارهای دائم و مشاغل رسمی ماهیتشان مستمر است. مثلا کارگری داریم که بعد از 28 سال هنوز تهدید به اخراج می شود و شغلش حسابدار است که یک جای رسمی و دائم هم می باشد. بیلان شرکت معمولا هیچ مشکلی ندارد ولی کارگران تهدید به اخراج می شوند.

*نبود امنیت شغلی مهم ترین مشکل کارگران است

تاجیک با بیان این نکته که نبود امنیت شغلی مهم ترین مشکل کارگران است، اظهار داشت: کارگرها بطور عادی با توجه به مشکلات روزمره در سطح کشور مانند تحریم ها یا بیماری کرونا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند اما وقتی امنیت شغلی ندارند، چگونه می توانند روی بحث معیشت تمرکز کنند و مطمئنا این فقدان امنیت یک مصیبت بسیار بزرگ است.

وی افزود: در این روزهای سخت از نظر شرایط اقتصادی، می توانیم به تعاونی های مسکنی که در گذشته بازدهی خوبی داشته اند، فکر کنیم؛ اما وقتی کارگر نمی تواند امنیت شغلی داشته باشد و نمی داند فردا در کارگاه هست یا خیر، قطعا نمی تواند در شکل گیری این تعاونی ها سهیم باشد تا بتواند گره‌ای از مشکلات معیشتی زندگی خودش باز کند.

 

*امنیت شغلی لازمه افزایش بهره‌وری

تاجیک امنیت شغلی را لازمه افزایش بهره وری کارگران دانست و خطاب به مسئولین گفت: به مسئولین یادآوری کنم که اگر در کشور و در کلیه موسسات شامل خدماتی، تولیدی و بازرگانی به فکر افزایش بهره وری و بازدهی مناسب هستند و همچنین کافرماها توقع افزایش بهره وری در تولید و سود بیشتر را دارند مطمئنا باید امنیت شغلی را با ایجاد قرارداد دائم به خانواده های کارگران برگردانند. درخواست جامعه و تشکل های کارگری از مسئولین مملکت این است که باید قرارداد موقت در مشاغل دائمی ممنوع شود.

وی افزود: مطمئنا وزارت کار بعنوان شریک اجتماعی جامعه کارگری و متولی دبیرخانه شورایعالی کار که کلیه جلسات توسط این وزارتخانه مدیریت می شود، باید زیرساخت متناسب این کار را فراهم کند و البته خود کارفرماها هم در عوض کردن این قراردادهای موقت سهیم هستند.

تاجیک در پایان گفت: قانون کار نقاط قوت و ضعفی دارد و بعضی مواد آن جای بحث دارد، مثلا ما می گوییم قرارداد کتبی یا شفاهی باشد اما با اولین مراجعه به مراکز حل اختلاف و مناقشه کارگری مستندات قانونی از شما می خواهند و سامانه رسیدگی هم الکترونیکی شده و مدارک را باید آپلود کرد و آنوقت چطور باید قرارداد شفاهی را بارگذاری کرد؟ این یکی از مشکلات است.

برچسب ها: شورای عالی کار ، قرارداد ، جامعه کارگری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KFZ

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شورای عالی کار قرارداد جامعه کارگری افزایش بهره وری شورایعالی کار امنیت شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۳۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت

به گزارش قدس آنلاین، احمد غریوی درباره تاکید مقام معظم رهبری بر ثبات امنیت شغلی کارگران و اقدام وزارت کار در این باره اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری بحث امنیت شغلی بود که در دیدار با جامعه کارگری مطرح فرمودند لذا پیرو فرمایشات ایشان و تاکیدات رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار رفاه اجتماعی کارگروهی متشکل از نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، اساتید دانشگاهی، قضات دیوان عدالت، مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تشکیل دادیم و در این کارگروه به موضوع امنیت شغلی ورود کردیم.

وی ادامه داد: در این کارگروه موادی از قانون کار که مربوط به بحث امنیت شغلی و ساماندهی قراردادهای کار بود مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت پیش نویس ۵ ماده مورد بازنگری واقع و در قالب لایحه‌ای تقدیم دولت شد.

غریوی اصلاح ماده ۷ قانون کار را از جمله مواد پیشنهادی به دولت نام برد و گفت: با تصویب هیأت وزیران مقرر شده بود افرادی که در فعالیت‌های غیر مستمر مشغول به کار باشند تا سقف ۴ سال می توانند به صورت قرارداد مدت موقت ادامه کار بدهند و بعد از ۴ سال قرارداد آنها باید دائمی شود و تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار هم در خصوص فعالیت‌های مستمر بود که تاکنون هیچگونه محدوده یا سقفی برای آنها پیش بینی نشده بود لذا ما خواستیم هر ۲ تبصره ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار را با هم تلفیق کنیم و نهایتا پیشنهاد سقف ۵ سال را برای کارگرانی که هم در کارها و فعالیت‌های مستمر و هم غیر مستمر مشغول کارند ارائه کردیم که قرارداد موقت آنها بعد از ۵ سال باید به دائم تبدیل شود و کارفرما قرارداد دائم با نیروی کار ببندد.

مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: این لایحه روز شنبه در وزارت کار نهایی و تقدیم دولت شد. امیدواریم در هیات وزیران تایید و تصویب شود تا به مجلس ارسال کنیم و خوشبین هستیم با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به موضوع امنیت شغلی، نمایندگان مجلس هم این همراهی را با دولت و وزات کار صورت دهند تا کارگران در بحث آینده شغلی دیگر دغدغه ای نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • لایحه «امنیت شغلی» قانونی مضاعف و غیرکارشناسی
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند
  • وزارت کار بدنبال بهبود امنیت شغلی کارگران است
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت