Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان در تازه‌ترین مطلب ارسالی خود یکی از شاعران و هنرمندان مهم قرقیز را معرفی کرده که پیشتر متن چندانی درباره او به فارسی وجود نداشته است.

با خالق آکی‌یف در زیر آشنا شوید:خالق آکی‌یف شاعر مشهور؛ استاد برجسته بداهه نوازی، عاشیق و قوموزچی به سال ۱۸۸۳ میلادی در روستای قولجیگاچ منطقه جومگال (نارین فعلی) قرقیزستان متولد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او مدرسه بزرگ در زمینه شعر را گذرانده و تا آخر زندگی خود به آن وفادار بوده است.

آکی‌یف در قامت یک خبره هنر ملی شفاهی، همواره در آثار خود و با سروده‌ها و ابیاتی تلخ علیه بی‌عدالتی و ظلم تاخته است. از ۱۲ سالگی برای ثروتمندان و مناپ (بزرگان) محلی کار کرده و از همان سال‌ها به سروده‌ها و شعرهای شاعران معروف که در جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف برگزار می‌شد؛ به دقت گوش می‌داد.

توقتوغول ساتیلغان‌اف که او نیز یکی از برجسته‌ترین شاعران تاریخ ادبیات قرقیزی به حساب می‌آید، بر شکوفایی هنر آکی‌یف تأثیر شگرفی گذاشت. آکی‌یف نخستین بار در ۱۳ سالگی با توقتوغول ملاقات کرد. او همچنین در ۱۸ سالگی در مسابقات شعر خوانی شرکت کرد و به عنوان یک شاعر در منطقه خود شهرت فراوانی به دست آورد.

خالق آکی‌یف در آثار خود به موضوعات فقر و بی‌عدالتی اجتماعی توجه خاصی داشته است. «زندگی‌ای که در زاغه‌ها سپری شد» و «در خانه چیبالا» از جمله نمونه‌هایی از شعرهای این شاعر هستند که در آنها می‌توان انعکاسی از موضوعات یادشده را به عینه مشاهده کرد.

خالق آکی‌یف از سال ۱۹۲۶ میلادی در تئاتر و فیلارمونیک تازه ساخته شده قرقیزستان فعالیت خود را شروع کرد. در آن زمان اکثر اشعار وی ضبط می‌شد. موضوعات مختلف اشعار وی توجه مردم را به خود جلب کرد، اما مهم‌ترین مولفه‌ای که باعث شد قرقیزی‌ها به او توجه ویژه نشان دهند، فراوانی آثار او با موضوع وطن دوستی است.

«استاد بزرگ»، «روز مبارک»، «قرقیزستان»، «ما کی هستیم» و… از جمله اشعار او با موضوع و بن‌مایه وطن دوستی است. او در سال‌های جنگ جهانی دوم با اشعار خود مدم را برای مبارزه با نازی‌ها فرا می‌خواند.

سال ۱۹۳۶ میلادی اشعاری از آکی‌یف در صفحات ادبی و فرهنگی مطبوعات منتشر شدند. انتشارات دولتی قرقیزی در همین سال نخستین مجموعه اشعار خالق را منتشر کرد. «اشعار عاشیق» سال بعدش یعنی ۱۹۳۷ منتشر شد.

سرانجام این شاعر و هنرمند عاشیق برجسته تاریخ قرقیزستان به سال ۱۹۵۷ میلادی و در سن ۷۰ سالگی چشم از جهان فرو بست و مردم قرقیز را سوگوار خود کرد./مهر 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۴۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جشن تولد ۴۱ سالگی افسانه پاکرو

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (11 اردیبهشت)
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • (ویدئو) جشن تولد ۴۱ سالگی افسانه پاکرو
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت