Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - محمد عبدی؛ انفجار روز گذشته در جایگاه سوخت شهرستان تاکستان استان قزوین ۳ کشته و ۶ مصدوم برجای گذاشت. در این حادثه که بر اثر آتش سوزی در پمپ بنزین تاکستان رخ داد، یک دستگاه موتورسیکلت و سه خودرو طعمه حریق شد و متاسفانه ۳ نفر جان خود را از دست داده و ۶ نفر مصدوم شدند. بر اساس گزارش‌ها حال ۳ نفر از مصدومین نیز وخیم گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته قابل تامل این حادثه، تکرار مجدد آتش سوزی در جایگاه‌های سوخت مایع به ویژه در استان قزوین است و به نظر می‌رسد زنجیره اتفاقات و حوادث از جایگاه‌های سوخت  cng سطح کشور به صورت عجیبی به جایگاه‌های سوخت مایع (پمپ بنزین ها) گسترش یافته و گویا متوقف شدنی نیست.

اگر کمی به عقب‌تر برگردیم می‌توان علت وقوع چنین حوادث زنجیره‌ای در جایگاه‌های سوخت را بررسی کرد.  یکی از طرح‌هایی که زنگنه وزیر نفت در این دوره وزارتش کلید زد  طرح برندینگ جایگاه‌های سوخت بود. مطابق با این طرح حتی نظارت بر ایمنی مجاری عرضه سوخت و آموزش کارکنان به شرکت‌های صاحب نشان واگذار شد. اما مشکل اساسی که الان به چالش جدی برای ایمنی جایگاه‌های سوخت تبدیل شده، عدم نظارت‌های مستمر و پایش سیستم‌های ایمنی جایگاه‌ها از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است.

گفتنی است در گذشته کارکنان جایگاه‌های سوخت به صورت مستقیم از سوی شرکت نفت  برای مشاغل پر خطر مراکز نفتی تحت اموزش ویژه قرار می‌گرفتند اما گویا پس از اجرای طرح برندینگ اموزش ایمنی و اتش نشانی کارگران که با هدف افزایش سطح ایمنی کارگران صورت می‌گرفته نیز به شرکت‌های برند واگذار شده است و توالی و افزایش این حوادث گویای عدم نظارت صحیح  و مستمر از جایگاه‌های عرضه سوخت توسط شرکت ملی پالایش و پخش است.

در بازبینی فیلم دوربین مداربسته جایگاه حادثه دیده تخلف نیروی انسانی در کم فروشی و عدم دقت در رعایت پروتکل‌های ایمنی از سوی راکب موتورسیکلت قابل مشاهده است. همچنین کارگر جایگاه در هنگام بروز حادثه واکنش متناسب را انجام نداده و تسلطی در خاموش کردن آتش نداشته است که این موضوع سبب بروز انفجار بعدی شد.

 کارشناسان ایمنی در حوادث آتش سوزی مراکز توزیع سوخت عنوان می‌کنند، تا زمانی که آتش به محل تجمع گازهای ناشی از بخارات فراورده‌های نفتی (به ویژه بنزین) سرایت نکند حریق تبدیل به انفجار نمی‌شود اما در تصاویر منتشر شده از این پمپ بنزین می‌بینیم در این حادثه بفوریت حریق به انفجار تبدیل می‌شود و این امر احتمال تجمع بخارات بنزین را قوت داده و اینجاست که سوال اساسی از مجموعه وزارت نفت پیش می‌آید که بالاخره نتیجه اجرای طرح ملی کهاب(کاهش، انتقال ، هدایت بخارات بنزین) که حدود دو دهه از عمر آن می‌گذرد چه شد؟

 گفتنی است سرمایه گذاران این حوزه و جایگاه داران از وضعیت اقتصادی و بازدهی سرمایه گذاری خود و عدم تناسب درآمد با هزینه‌های مرتبط در پمپ بنزین گلایه دارند.

در نهایت می‌توان تکرار حوادث زنجیره‌ای در جایگاه‌های عرضه سوخت اعم از گاز طبیعی و سوخت مایع را در اجرای معیوب و پر از اشکال طرح برندینگ و  نظارت ضعیف بر عملکرد جایگاه‌ها، ضعف آموزشی کارکنان و عدم به کارگیری کارگران ماهر به دلیل اقتصاد ضعیف پمپ بنزین‌ها دانست و به نظر می‌رسد در صورت عدم پیشگیری و اجرای بازرسی دقیق بازهم باید شاهد رخداد چنین حوادث تلخی باشیم.

پربیننده ترین صادرات حداکثری نفت ایران به رغم فشار حداکثری ترامپ/ رشد فروش نفت به بالاترین سطح ۱۸ماه اخیر آغاز فروش اوراق سلف تولید برق در بورس از یک‌ماه آینده نقشه راه ایران در دنیای بدون نفت استفاده از LPG در خودروها نسبت به CNG ایمن‌تر است شرکت شل اولین محموله نفتی از بنادر لیبی را بارگیری می‌کند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محمد عبدی جایگاه بنزین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران طرح برندینگ محمد عبدی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت جایگاه های سوخت طرح برندینگ پمپ بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند

علی حدادی در گفت و گو با خبرنگار مهر در حاشیه مراسم طرح افزایش ایمنی تردد موتور سواران و عابران پیاده در روستای هادی کیاشهر بخش کلاچای اظهار کرد: اجرای طرح کاهش حوادث و تلفات جاده‌ای بسیار مهم و تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های ترافیکی به کاربران آسیب پذیر جاده‌ها در دستور کار اداره کل قرار دارد، گفت: طرح آموزش ایمنی تردد عابران و موتور سواران در روستاهای شهرستان‌های رشت، صومعه‌سرا، شفت، آستانه، تالش، بندرانزلی، خمام، لنگرود، و رودسر آموزش ایمنی تردد عابران و موتورسواران برگزار شده است.

حدادی کاهش خطرات حین تردد و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار ترافیکی را از اهداف این طرح عنوان کرد و افزود: سالانه تعداد بسیار زیادی از عابران پیاده و موتورسیکلت سواران به علت رعایت نکردن ایمنی عبور و مرور با انجام رفتارهای پرخطر، با معرض خطر قر دادن دیگران، جان خود را در راه‌های برون‌شهری از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح افزایش ایمنی گفت: تلاش بر این است که با اجرای این طرح علاوه بر آموزش به یک فرهنگ در جامعه تبدیل و در نهایت ایمنی در جاده‌های استان افزایش و کشته‌های حوادث کاهش یابد.

حدادی ادامه داد: آشنایی موتورسواران با مقررات راهنمایی و رانندگی، رعایت نکات ایمنی در هنگام موتورسواری، افزایش اطلاعات ترافیکی و پیشگیری از وقوع تصادفات از اهداف اجرای این طرح به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث و تلفات رانندگی در گیلان شامل موتورسیکلت سواران و عابران پیاده است، گفت: ۶۵ درصد تلفات جاده‌ای گیلان را راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده تشکیل می‌دهند.

حدادی با بیان اینکه این طرح از سال ۸۷ به عنوان پایلوت در استان گیلان اجرا گردید که خوشبختانه همچنان مستمر و پایدار است، افزود: امسال این طرح در ۵۰ روستا اجرا و هزار کلاه ایمنی در بین موتورسواران توزیع شد.

معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره کل راهداری گیلان آمار کشته شدگان سال گذشته را ۶۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این آمار ۳۵۰ نفر موتور سوار و عابر پیاده بودند که آمار تکان دهنده‌ای است.

کد خبر 6095491

دیگر خبرها

  • معمای بنزین در ایران
  • ۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین