Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-قرق‌های خصوصی، اراضی ملی کشورمان هستند که مدیریت آن‌ها به شکارچیان سپرده می‌شود.قرق‌های اختصاصی شکار با اهداف اولیه خود فاصله زیادی گرفته و به تجارت برای شکارچیان تبدیل شده است

خبرگزاری میزان - تسنیم نوشت: چند سالی است واژه جدیدی در ادبیات محیط زیست کشور رواج پیدا کرده و آن "قُرق‌های اختصاصی" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قُرق‌های اختصاصی، اراضی ملی کشور هستند که مدیریت این اراضی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و اخذ مجوز توسط سازمان جنگل‌ها و مراتع، به شکارچیان داده می‌شود و به شکارچیان نیز در اصطلاح "قرق‌دار" می‌گویند که این افراد طبق شرایطی که برایشان تعریف شده، موظف به ایجاد فضایی برای بهبود حیات وحش منطقه هستند، اما نکته قابل توجه ماجرا این است که این شکارچیان در ازای افزایش جمعیت حیات وحش منطقه، حق برداشت و شکارفروشی دارند که این خود، با حفظ محیط زیست و حمایت از اراضی و حیات وحش منطقه منافات دارد.

**چند منطقه قرق اختصاصی در کشور وجود دارد؟

سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون یک "قرق اختصاصی در استان کرمان و سه قرق اختصاصی در استان یزد را به متقاضیان که عمدتاً شکارچیان محلی بوده‌اند، واگذار کرده و به تازگی با موافقت سازمان محیط زیست و شورای عالی حفاظت محیط زیست، منطقه "جاشلوربارِ" سمنان نیز به عنوان پنجمین قرق اختصاصی کشور در این فهرست قرار گرفته است تا در این منطقه نیز به همین روش شکار صورت گیرد!

در حال حاضر قرق‌های "دربید"، "علی آباد چهل‌گزی" و "روزباز" در استان یزد و "منصورآباد" در استان کرمان جزو قرق‌های اختصاصی هستند که همان طور که در بالا اشاره شد، قرق "جاشلوربار" در استان سمنان نیز به آن‌ها اضافه شده است.

از طرفِ دیگر، نکته حائز اهمیت در زمینه قرق‌های اختصاصی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که شرایطی برای صدور مجوز شکار در این مناطق در نظر گرفته شده نرخ آن، رقمی حدود ۲۲ تا ۲۵ هزار دلار است که با دلار فعلی در بازار آزاد کشور، بیش از ۵۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود، اما از این مبلغ فقط ۳ هزار دلار و یا به عبارتی، یک‌سوم از بهای مجوز دولتی هر رأس چهارپا که در نهایت ۷۵۰ دلار است، به خزانه دولت واریز می‌شود و باقیمانده آن سهم قرق‌داران و تور‌های شکار است!

سازمان محیط زیست، شکارفروشی، شکار.

بر اساس این گزارش، این‌ها بخش‌هایی از مشکلات موجود در اعطای مجوز‌ها برای قرق‌های اختصاصی است؛ ظاهر قضیه نشان می‌دهد که شاید هدف از اعطای این مجوزها، حفظ محیط زیست و حمایت از حیات وحش منطقه باشد، اما در عمل به کام شکارچیان و نابودی محیط زیست تمام می‌شود.

قرق‌های اختصاصی تاکنون موجب انتقادات متعددی از سوی نمایندگان مجلس، کارشناسان و علاقمندان به حفظ محیط زیست بوده است، در همین زمینه علی ابراهیمی؛ عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس دهم که در دوره نمایندگی‌اش انتقادات بسیاری به موضوع قرق‌های اختصاصی داشته است، معتقد است که قانون شکار باید از سوی نمایندگان مجلس اصلاح شود.

سازمان محیط زیست، شکارفروشی، شکار.

وی افزود: اگر قانون شکار اصلاح شود، دیگر مجالی به شکارچیان برای ضربه محیط زیست و از بین بردن نسل حیوانات بومی در منطقه داده نمی‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دهم همچنین خاطرنشان می‌کند که سمن‌های زیست‌محیطی و مردم باید در جریان اطلاعات کامل راه‌اندازی قرق‌های اختصاصی قرار گیرند تا بتوانند با ارائه گزارش‌های دقیق بر وضعیت آن‌ها رسیدگی کنند.

بیشتر بخوانید: تصرف اراضی ملی به بهانه حفاظت از حیات وحش/ افزایش قرق‌های غیرمجاز شکار در یزد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: محیط زیست قرق اختصاصی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست قرق اختصاصی قرق های اختصاصی حیات وحش منطقه قرق اختصاصی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۵۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، علی مرادی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت:  با توجه به اینکه پتانسیل‌هایی در لایحه‌های اجتماعی وجود دارد و در بحث زیست محیطی استفاده میشود ،مخاطبین اثر گذار یک بخش شورا‌های اسلامی شهر هستند که در تبیین مسائل و اهداف محیط زیستی مشترک دارند.
وی افزود: این جلسه با حضور رئیس محیط زیست کشور و معاون رییس جمهور و شورا‌های عالی استان‌ها در کل استان‌های کشور به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • بازدید کارشناسان مرکز بهداشت مهاباد از پناهگاه حیات وحش تالاب بین المللی کانی برازان
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر