Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو حزب اعتدال و توسعه تاکید کرد که تجربه احزاب در جهان بیش از 200 سال است اما ما هنوز در ابتدای این مسیر قرار داریم.

«اسماعیل شجاعی»، عضو حزب اعتدال و توسعه، درباره لزوم اصلاح ساختار سیاسی کشور برای انتخابات 1400 به خبرنگار سیاسی برنا گفت: اگر قرار است در انتخابات سال 1400 اتفاقی رخ دهد مبنی بر اینکه نتیجه‌اش شایسته‌سالاری، توسعه کشور و کاهش فساد اقتصادی باشد باید احزاب حرفه‌ای داشته باشیم که نیروهای کارآمد در آنها شناسایی و فعال شوند و همچنین، ساختار سیاسی و اداری کشور، مجددا سازماندهی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با روش‌های کنونی و ساختار موجود سیاسی که تناقض‌های متعددی در آن وجود دارد و نتیجه اش ناکارآمدی و فساد موجود شده است، باید طرحی نو دراندازیم که حاکمیت مردم به شکل حرفه ای محقق شود. لذا برای محقق شدن دموکراسی علاوه بر قوای سه گانه که باید مستقل از هم باشند دو قوه دیگر هم نیاز داریم که آن را به فراموشی سپرده‌ایم. اول رسانه‌ها که رکن چهارم دموکراسی هستند و قوه بعدی احزاب است که از نظر من رکن پنجم دموکراسی، محسوب می شوند. احزاب و رسانه ها دو بال مهم یک نظام دموکراتیک است که اگر ضعیف و ناتوان باشند، آن نظام سیاسی توان بالندگی و پرواز را از دست می‌دهد و دچار رخوت و رکود می‌شود.  بنابراین باید رسانه‌های آزاد و حرفه ای و احزاب سراسری و قدرتمند شکل بگیرند تا منافع ملی را حفظ کنند.

این چهره سیاسی ادامه داد: برخی از فعالان سیاسی معتقدند که برای انتخابات سال 1400 بهتر است ساختار سیاسی کشور به نظام پارلمانی تغییر کند و با تشکیل یک مجلس سنا (خبرگان) از همه اقشار جامعه حاکمیت کشور حرفه ای و هزینه های حاکمیت کمتر و نقش مشارکت و نظارت مردمی، افزایش پیدا کند. بنابراین باید گفت برای انتخابات 1400 موضوع اینکه چه شخصی کاندیدای ریاست جمهوری می شود مهم نیست. اگر قرار است اتفاقی بیافتد که نتیجه اش شایسته سالاری و توسعه کشور باشد، باید احزاب حرفه ای داشته باشم که نیروهای کارآمد در آنها شناسایی و فعال شوند. متاسفانه ما در این موضوع کاستی زیادی داریم و اقدامات مناسبی را هم برای رفع آن انجام نداده‌ایم. تجربه احزاب در جهان بیش از 200 سال است اما ما هنوز در ابتدای این مسیر قرار داریم.

اسماعیل شجاعی عنوان کرد: یکی از نکات دیگر این است که برخی نهادهای مهم را در ساختار سیاسی کشور نداریم و از مزیت آن بی بهره هستیم. مثلا بیشتر کشورها به این نتیجه رسیدند که یک مجلس عالی از نخبگان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مثل مجمع عمومی شرکت‌ها می‌تواند، برای تشخیص مصالح ملی تشکیل شود و بالاترین مقام اجرایی چه نخست وزیر باشد چه رییس جمهور، برای تصمیمات مهم باید از آن اجازه بگیرد. بنابراین مجلس سنا با حداقل 100 نفر از نخبگان و خبرگان کشور در حوزه های مختلف  که صاحب دانش و تجربه لازم برای تشخیص مصالح ملی هستند ضروری است تشکیل شود و این تجربه، بسیار ارزشمند جهانی در اداره دموکراتیک کشورها، بهتر مورد توجه قرار گیرد.

این عضو حزب اعتدال و توسعه بیان کرد: لذا برای افزایش کارایی و بهبود تصمیمات عالی در کشور یکی از ساختارهای ضروری تشکیل  مجلس سنا (خبرگان) است.  البته ما مجلس سنا را پس از انقلاب حذف کردیم اما ناچار شدیم برای پرکردن خلأ آن؛ چندین شورای عالی را تشکیل دهیم که نه تنها کارایی لازم را نداشته بلکه تعدد مراکز تصمیمات عالی مشکلاتی را هم ایجاد کرده است.  در حالی که با ادغام نهادهایی مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام  و شورای نگهبان و سایر شوراهای عالی می‌توانیم، مجلس سنا با نمایندگان منتخب مردم تشکیل دهیم  و قطعا  اگر ساز و کار، درستی در انتخاب سناتور ها وضع کنیم، منافع ملی بهتر تشخیص داده می‌شود و همچنین، مانعی جهت جلوگیری از  انحرافات در تصمیمات کلان و استراتژیک کشور نیز شکل می گیرد.

او اضافه کرد: البته سناتورها ‌می‌توانند از میان وزرا، معاونین وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بزرگ، نمایندگان مجلس، روسای سازمان‌های مهم کشور و اساتید دانشگاه توسط مردم انتخاب شوند و افرادی که با دارا بودن تجربه کشورداری، مصلحت کشور و منافع ملی را به خوبی تشخیص دهند، می‌توانند زمینه بهتری برای رسیدن به دموکراسی و تحقق رشد و توسعه ملی را فراهم آورند.

شجاعی اشاره کرد: بنابراین پس از سالها تجربه در ساختار سیاسی و مشخص شدن موانع و چالش‌ها بهتر است، برای رسیدن به رشد و توسعه همه جانبه ساختارهای کلان کشور را بهبود ببخشیم و اصلاحات حرفه‌ای برای تحقق منافع ملی را انجام دهیم. در این زمینه گاهی شنیده می‌شود که بهتر است نظام پارلمانی در کشور ایجاد کنیم اما در عین حال، باید بدانیم که برقراری نظام پارلمانی خود مستلزم داشتن نهاد مهم جامعه مدنی با عنوان حزب است که اگر چنین تصمیمی داریم، باید ابتدا اجازه دهیم احزاب حرفه‌ای و ملی در تشکیل شود. همچنین ساختاری را ایجاد کنیم که رسانه‌ها بر قوای سه گانه نظارت کنند نه اینکه قوای سه گانه بر رسانه‌ها کنترل داشته باشند.3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پیش بینی انتخابات 1400 ساختار سیاسی کشور منافع ملی مجلس سنا رسانه ها حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه اعتراضی نمایندگان مجلس به وزیر کشور+جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید علی یزدی خواه نماینده مردم، تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی از تدوین نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خبر داد که در آن به تصمیمات برای تقسیمات جدیدی کشوری و تعرض به یکپارچگی شهرستان ری اعتراض شده است.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، متن این نامه که به امضای جمعی از نمایندگان تهران رسیده به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر وحیدی

وزیر محترم کشور

سلام علیکم؛

با صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص)؛ همانگونه که استحضار دارید، ملک ری یکی از کهن ترین شهرهای جهان با قدمت بیش از ۸ هزار سال بوده و شیخ البلاد و عروس جهان اسلام با هویت تاریخی، تمدنی و مذهبی خود با تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب به عنوان قبله تهران معرفی گردیده است.

پیرو اخبار واصله در خصوص طرح تشکیل استان های تهران غربی و شرقی، تاکید می گردد طرح مذکور به هیچ وجه نباید منجر به جابجایی محدوده جغرافیایی فعلی شهرستان ری و بخش های پنجگانه ... ری گردد.

هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده سیاسی کنونی، علاوه بر صدمه به هویت و تاریخ این شهرستان، خسارات جبران ناپذیری بر سرمایه های مادی و معنوی مردم ولایت مدار شهرستان ری وارد و موجبات اعتراض شدید اهالی و ساکنین را فراهم می آورد.

لذا تقاضامند است دستور فرمائید از هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده جغرافیایی شهرستان ری احتراز و قبله تهران بدون کوچکترین خدشه و به صورت یکپارچه در حریم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) حفظ گردد و جزیی از استان تهران مرکزی باقی بماند.

بدیهی است با توجه به مطالبات مردمی جهت تحقق این مهم، از همه اختیارات و ظرفیت های قانونی مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد گردید.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900155

دیگر خبرها

  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • نامه اعتراضی نمایندگان مجلس به وزیر کشور+جزئیات
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟