Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@18:19:55 GMT

بازآفـرینی هویت بلدیه

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۶۱۴۰

بازآفـرینی هویت بلدیه

همشهری آنلاین_فاطمه عسگری نیا:   درباره روند اجرای این پروژه با دکتر «مصطفی حسینی کومله» معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری منطقه ۱۲ به گفت‌وگو نشستیم.

مصطفی حسینی کومله/معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری منطقه ۱۲

 ساماندهی میدان امام خمینی(ره) امروز در چه مرحله‌ای است؟  
طرح ساماندهی میدان امام خمینی(ره) امروز در ابعاد مختلف دنبال می‌شود، از احیای شخصیت تاریخی و هویت این میدان گرفته تا آرام‌سازی ترافیک و اصلاح هندسی آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 بازگشت به هویت تاریخی در میدان امام خمینی(ره) چگونه دنبال خواهد شد؟  
تاریخچه میدان امام خمینی(ره) به دوره تغییر حصار تهران از حصار طهماسبی به حصار ناصری بر می‌گردد و از این رو، هویت این میدان به نوعی با ورود تجدد و ساختارهای سازمانی و اداری جدید در کشور گره خورده است. یکی از مهم‌ترین ارکان احیای ابعاد تاریخی میدان، بازسازی عین به عین ساختمان بلدیه قدیم یا همان خانه شهر است که با جدیت از سوی شهرداری تهران در حال پیگیری و اجراست. ساختمان بلدیه یکی از ارکان هویت‌بخش این میدان واجد ارزش و حامل بخشی از خاطرات جمعی تهرانی‌هاست و ما می‌کوشیم با بازآفرینی و ساخت این مجموعه که در دهه ۴۰ به‌طور کامل تخریب شده بود، خاطرات مردم شهر و ویژگی‌های تاریخی میدان امام خمینی(ره) را زنده کنیم.  
 مردم سالیان سال است که به اجرای این پروژه چشم دوخته‌اند، علت این همه تأخیر چیست؟  
سال ۹۵ ساخت ساختمان بلدیه با هدف احیای ابعاد تاریخی میدان امام خمینی(ره) طبق مصوبه کمیسیون ماده ۵ در دستور کار شهرداری منطقه ۱۲ و شهرداری تهران قرار گرفت. هرچند عملیات اجرایی پروژه به دلیل برخی مشکلات اعم از مسائل پیش‌آمده در خصوص مالکیت زمین به کندی پیش رفت تا اینکه به مدت ۳ سال تقریباً شاهد تعطیلی پروژه بودیم. اما امروز در سایه توجه شهرداری تهران و حمایت‌های اعضای شورای شهر، شاهد از سرگیری روند اجرای پروژه هستیم و و امیدواریم بلدیه تهران یا همان خانه شهر به سرعت تکمیل شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.  
 با ساخت ساختمان بلدیه چه اتفاقاتی در تاریخی‌ترین میدان شهر رخ می‌دهد؟  
اهمیت ساخت ساختمان بلدیه در بازگرداندن هویت و شخصیت تاریخی میدان است و در مقابل این ساختمان شکل‌گیری یک عرصه عمومی شهری در همسازی با کارکرد عمومی آتی این بنا، عرصه میدان امام را به یکی از با اهمیت‌ترین فضاهای انسانی شهروندگرا در شهر تهران بدل خواهد کرد.  
 برای آرام‌سازی میدان چه اقداماتی در دست اجراست؟  
طرحی که از ابتدای امسال تا به حال اجرا شده طرح ساماندهی ترافیکی و پیاده‌راه‌سازی عرصه شمالی میدان امام خمینی(ره) است. تغییر جریان ترافیک در این محدوده تا به حال رخ داده و در تلاشیم تا با اصلاح کفسازی عرصه شمالی، شاهد ایجاد یکی از عرصه‌های پیاده‌راهی واجد ارزش در تهران باشیم که مردم بتوانند با حضور در این پیاده‌راه خاطرات خوش گذشته را فارغ از ترافیک سرسام‌آور میدان و ترس از بروز هر حادثه‌ای مرور کنند.  
 این پیاده‌راه‌سازی در راستای اولویت‌های کلان شهرداری تهران در حوزه توسعه پیاده‌راه‌ها صورت می‌گیرد؟  
مدیریت شهری تهران نگاه ویژه‌ای به موضوع پیاده‌راه‌ها و انسان مداری در توسعه شهری دارد. این نگاه نوید زندگی آرام و انسانی را برای شهروندان در محله‌ها و مناطق بزرگ و کوچک شهر دارد؛ موضوعی که سال‌های سال در سایه نگاه مدیریت شهری به پروژه‌های کلانشهری و توسعه افسار گسیخته شهر فراموش شده بود. توسعه پیاده‌راه‌ها و توجه به حمل‌ونقل انسان محور در منطقه ۱۲ یکی از اولویت‌های اصلی شهرداری منطقه است و می‌کوشیم زمینه حضور مردم به‌صورت پیاده را در منطقه بیش از گذشته فراهم کنیم، چراکه منطقه ۱۲ به‌عنوان قلب تاریخی تهران از ظرفیت‌های گردشگری بسیاری برخوردار است که ناشناخته مانده‌اند و علت آن، غلبه سهم خودروها بر انسان‌ها در توسعه شهری بوده است. تبدیل فضای مقابل ساختمان بلدیه به عرصه پیاده‌راهی در همپیوندی با شبکه پیاده‌راهی پیرامون بازار و سایر عناصر واجد ارزش تاریخی از جمله خیابان لاله‌زار و میدان بهارستان، از مصادیق توجه مدیریت شهری به انسان‌محوری و پیاده‌محوری در شهر است.

 
 در منطقه ۱۲ اتفاقات خوب دیگری مثل احیای خیابان گوته هم در حال وقوع است. درباره این پروژه توضیح می‌دهید؟  
در دهه ۷۰ با بهره‌گیری از تکنولوژی قدیمی «کات‌اند کاور» و سیستم «ترانشه باز» موضوع ساخت تونل امیرکبیر با نگاهی ترافیک محور دنبال شد. در این دوره املاک زیادی در جنوب محله ایران تملک شد. این اقدام با مسائل و مشکلاتی برای محله‌های ایران و آبشار همراه شد، از تشدید اختلاف کیفیت و قیمت‌های املاک در محدوده‌های شمالی و جنوبی عرصه گرفته تا انقطاع ۲ محله و همچنین شکل‌گیری فضاهای رهاشده و نقاط بی‌دفاع شهری. اصلاح این موارد در دستور کار قرار گرفت تا کار با محوریت ایجاد پیوستار شهری در بافت محله‌های ایران و آبشار دنبال شود. احیای خیابان گوته هم در این راستا دنبال می‌شود. برای حفظ بافت مسکونی در این منطقه که به دلیل افزایش بافت تجاری‌ و اداری در معرض خطر بوده، این املاک بناست به خدمات عمومی ‌نظیر فضای سبز و خدمات محلی نظیر بازارچه میوه تره‌بار و همچنین ساخت مجموعه‌ای مسکونی در تطابق باارزش‌های کالبدی، تاریخی و اجتماعی محله با هدف ایجاد و تقویت پیوستار شهری اختصاص یابند تا توسعه بر مبنای تثبیت حضور شهروندان ساکن در این قسمت هدفگذاری شود.  
 گفت‌وگو را با یک خبر خوب از بوستان زندگی تمام کنیم؟  
بله. بوستان زندگی به‌زودی افتتاح رسمی‌ می‌شود. بخش شرقی این بوستان در سال ۱۳۹۷ افتتاح شد و بهره‌برداری از مجموع این بوستان که حدود ۲۴ هکتار است طی یک ماه آینده اتفاق خواهد افتاد.  

کد خبر 552229 برچسب‌ها حقوق شهروندی همشهری محله نوسازی منطقه ۱۲ تاریخ - آثار باستانی شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حقوق شهروندی همشهری محله نوسازی منطقه ۱۲ تاریخ آثار باستانی شهرداری میدان امام خمینی ره ساختمان بلدیه شهرداری تهران شهرداری منطقه تاریخی میدان توسعه شهری پیاده راه منطقه ۱۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است/ ترافیک صبحگاهی تهران چگونه بود؟

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ضمن تشریح وضعیت ترافیک صبحگاهی در معابر تهران اعلام کرد که ماموران پلیس راهور برای مدیریت ترافیک عصرگاهی نیز از آمادگی لازم برخوردارند.

سرهنگ اسماعیل احسان پور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ترافیک صبحگاهی شهر تهران گفت: در رصدهای پلیسی مشخص شد که از حوالی ساعت ۶:۳۰ صبح امروز، ترافیک در بیشتر معابر پر تردد پایتخت آغاز شده است. این ترافیک از غرب، شرق و جنوب تهران به سمت مراکز و شمال شکل گرفته و در حال حاضر از حجم آن کاسته شده است. با این وجود با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود از حدود ساعت ۱۷ ترافیک عصرگاهی آغاز شود، ماموران پلیس راهور از آمادگی لازم برای مدیریت ترافیک برخوردارند. لازم است مردم نیز از ترددهای غیرضروری با خودروی شخصی خود در ساعات پیک ترافیک خودداری کنند.

وی درباره معابر و بزرگراه‌های دارای بار ترافیک صبحگاهی نیز گفت:‌ در بزرگراه تهران - کرج، بزرگراه شهید سلیمانی در محدوده بزرگراه شهید صیاد شیرازی ، بزرگراه شهید بابایی محدوده خیابان نیروی زمینی، بزرگراه شهید زین الدین در محدوده صدف ، بزرگراه علامه جعفری در محدوده شقایق ، بزرگراه امام علی (ع) در محدوده جانبازان، بزرگراه شهید لشگری در محدوده شیشه مینا و رسالت قبل از پل سید خندان ترافیک پرحجم اما روان بود. 

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد:  در بزرگراه‌های شیخ فضل الله نوری در محدوده بزرگراه یادگار امام (ره )، بزرگراه شهید آبشناسان در محدوده سردار جنگل، بزرگراه شهید همت در محدوده جنت آباد ، بزرگراه شهید چمران در محدوده پارک نهج البلاغه ترافیک نیمه سنگین بود. همچنین در مسیر غرب به شرق خیابان آزادی در محدوده شهیدان، خیابان جانبازان در محدوده میدان میدان امام رضا (ع) نیز وضعیت مشابه گزارش شده است.

احسان‌پور افزود:‌ در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شهید نواب صفوی از انتهای بزرگراه شهید چراغی تا ورودی تونل توحید، بزرگراه آیت‌الله سعیدی از میدان فتح تا میدان آزادی و بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در محدوده ستاری نیز ترافیک صبحگاهی نیمه سنگین بود.

وی با تاکید بر اینکه تردد موتورسیکلت از تونل‌های درون شهری ممنوع است، گفت: لازم است موتورسواران از تردد از داخل تونل‌های شهری پرهیز کنند. همچنین عابران پیاده نیز حتما از گذرگاه‌های مخصوص عابرپیاده تردد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تردد موتورسیکلت در تونل‌های شهری
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است
  • تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است/ ترافیک صبحگاهی تهران چگونه بود؟
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم