Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:02:52 GMT

نقش زنان در تمامی عرصه‌ها مورد توجه قرار گیرد

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۷۱۲۷

نقش زنان در تمامی عرصه‌ها مورد توجه قرار گیرد

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی گفت: نه تنها در دوران دفاع مقدس، باید به نقش و مشارکت زنان در تمامی عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و.. به طور جدی توجه کنیم.

رقیه صادق‌زاده روز یکشنبه در وبینار "نقش زنان در دفاع مقدس" با اشاره به نقش برجسته زنان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: امسال در چهلمین سالگرد دفاع مقدس قرار داریم و جا دارد که یاد و خاطره شهدای گرانقدر کشورمان را گرامی بداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که در راستای گرامیداشت دفاع مقدس، یک سری برنامه‌ها تدارک دیده شده و از خردادماه تا اسفند ماه به ترتیب برگزار خواهد شد، افزود: همه ساله در راستای گرامیداشت نقش زنان در دفاع مقدس اقدام به برگزاری یادواره ۲۶۷ شهیده زن استان و همایش نقش زنان در دفاع مقدس می‌کردیم که امسال این همایش به صورت وبینار برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که باید به خاطر داشته باشیم که طی دوران دفاع مقدس، شش هزار و ۴۲۸ زن به شهادت رسیدند که حدود ۵۰۰ نفر از آنها رزمنده بودند، اضافه کرد:‌ ۲۲۸۰ امداد گر و حدود ۲۰۰۰ پزشک زن نیز در دوران دفاع مقدس خدمت رسانی می‌کردند.


حضور اجتماعی بانوان در دروان مقدس بی‌نظیر و بی‌همتا بود

خانم «مریم آبزن»، امدادگر دوران دفاع مقدس و فعال فرهنگی نیز در این وبینار با بیان خاطرات خود از دوران دفاع مقدس، به نقش برجسته زنان در این رابطه اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم نیز هرکجا که یکی از مردان الهی به کمال رسیده، در کنارش زنی بوده است، چنانچه ساره در کنار حضرت ابراهیم و حضرت خدیجه در کنار پیامبر خاتم(ص) بود، بر این اساس از ابتدای نهضت الهی زنان، حضور موثری داشته‌اند.

وی با بیان این‌که در نهضت تنباکو، کشف حجاب رضا خانی و... نیز نمونه‌هایی از حضور سیاسی زنان به چشم می‌خورد اما این حضور در دوران انقلاب و دفاع مقدس بسیار پررنگ بود، ادامه داد: زنان در دوران انقلاب و دفاع مقدس، با باوری عمیق وارد عرصه شدند، چنانچه گاردین در این رابطه نوشت که انقلاب اسلامی، انقلاب چادرها است، چراکه بانوان حضور مستمری در عرصه داشتند.

امدادگر دوران دفاع مقدس با بیان این‌که مردم از همان اولین روز آغاز جنگ وارد صحنه شده و هرگز فرار نکردند، افزود: اگر کمک‌های مردمی نبود، کادر درمانی توانایی رسیدگی به آن همه مجروح را نداشت؛ مردم برای اهدای خون صف می‌کشیدند و وقتی کیسه خون تمام می‌شد، تا صبح در صف‌ها منتظر می‌ماندند تا کیسه خون برسد.

وی با بیان این‌که دفاع مقدس از ابتدا تا انتهایش سرشار از عشق و ایثار بود، گفت: باید بدانیم که شهدایی که امروز از کنار تصاویرشان در کوچه و خیابان رد می‌شویم، فرزندانی هستند که در دامان مادران با ایمان تربیت شده و مادران از عزیزان خود گذشتند تا آزادی و امنیت کشورمان تامین شود، چنانچه همسر شهید تجلایی نقل می‌کرد که علی تجلایی چند بار مجروح شده بود و یکبار که خواست لباس‌های خونی‌اش را بشوید، مادرش آمد و گفت عهد کردم که لباس خونی فرزندم را بشویم. این‌ها نشان از ایمان و اعتقاد دارد.

وی با اشاره به نقش ایمان و اعتقاد بانوان در دوران دفاع مقدس، ادامه داد: امام جمعه اصفهان نیز زمانی که مادر سه شهید را نزد امام خمینی(ره) می‌برد و معرفی می‌کند، امام راحل محزون می‌شوند و دستمال به دست می‌گیرند که گریه کنند، اما مادر شهید خطاب به ایشان می‌گوید که من سه فرزندم را دادم تا شما محزون نباشید و اگر لازم باشد همه چیزم را فدا می‌کنم.

آبزن در ادامه با تاکید بر این‌که حضور اجتماعی و سیاسی زنان در دوران دفاع مقدس چشمگیر بود و در سطح دنیا نظیر ندارد، اظهار کرد: زنان ایرانی همانند حضرت زینب(س) که با بصیرت و آگاهی وارد کربلا شده بود، وارد عرصه شدند و یکی از محورهایی که امروز باید در حوزه نقش زنالن در دفاع مقدس، برجسته شود، بصیرت زنان مسلمان در جامعه ایرانی و حضور با بصیرت‌شان در اجتماع است.

وی با بیان این‌که حضور رزمی زنان ایرانی در دفاع مقدس دومین نکته‌ای است که باید بدان توجه کرد، افزود: زنان خرمشهری همپای مردان در رزم بودند و نگهبانی می‌دادند و این حضور در جبهه و پشت جبهه کاملا آگاهانه بود که باید این حماسه به نسل جوان و دختران جوان منتقل شود؛، زنانی که کوکتل مولوتوف درست می‌کردند.

وی با بیان این‌که هرچند امکانات نبود اما مردم همه در صحنه بودند و در همین دانشگاه تبریز، دانشجویان از ابتدایی‌ترین وسایل، ابزارهای دفاعی می‎ساختند، اظهار کرد: مردم ایران در دوران دفاع مقدس با بصیرت و محکم ایستادند و لحظه‌ای هم شکایت نکردند.

امدادگر دوران دفاع مقدس با بیان این‌که حمایت عاطفی نیز از مهم‌ترین نکاتی است که در دوران دفاع مقدس باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: وجود زن منبع عاطفه است و زنان ایرانی به قدری بصیر بودند که حتی مادر شهید به فرزندش می‌گوید: شیرم را حلال نمی‌کنم اگر در این کارزار لحظه‌ای سستی کنی. مادران و همسران شهدا در دوران دفاع مقدس از جایگاه عاطفی خود در جهت تامین امنیت جامعه استفاده می‌کردند.

وی با تاکید بر این‌که تمامی کارهایی در جبهه لازم بود پشتیبانی و تدارک دیده شود، توسط بانوان انجام می‌شد، ادامه داد: جهاد مالی زنان در دفاع مقدس باید مورد توجه قرار گیرد، اگر به اسناد جنگ مراجعه کنیم می‌بینیم کمک‌های زنان ایرانی که حاصل یک عمر پس اندازشان بود، معادل کمک‌های کشورهایی عربی به صدام بود. امروز هم باید این نقش در راستای مقابله با جنگ اقتصادی احیا شود و بانوان وارد عرصه شوند.

آبزن با بیان این‌که اگر در این شیبیخون فرهنگی، فرهنگ غنی دفاع مقدس را منتقل نکنیم، قطعا ضرر کرده‌ایم، گفت: در رابطه با ایثار و فداکاری زنان ایرانی در دوران دفاع مقدس، چیزی که لمس کرده‌ام نه در تاریخ چنین چیزی را یافته‌ام و نه در متون ادبی و کلاسیک. معتقدم بعد از واقعه‌ی عاشورا زنان مسلمان تنها در دوران دفاع مقدس این حد از ایثار و مجاهدت را نشان دادند.

وی تاکید کرد: امروز در مقابل فرهنگ دفاع مقدس وظیفه داریم که نقش زنان را در تمامی سطوح جامعه فعال کنیم، نه فقط در ادارات و مسئولیت‌های اجتماعی. مگر دفاع مقدس را کسانی را اداره کردند که صاحب شغل و اداره‌ای بودند؟ امروز باید حقوق فرزند و همسر به بانوان شناخته شود، نه اینکه در سایه شبیخون فرهنگی، زن را در مقابل مرد قرار دهیم.

«وبینار نقش زنان در دفاع مقدس» با همکاری اداره کل امور زنان و خانواده استانداری و معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری چهل سالگی دفاع مقدس نقش زنان در دفاع مقدس دوران دفاع مقدس دوران دفاع مقدس زنان ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با سالگرد عملیات بیت المقدس در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، مصاحبه ای از سرتیپ بازنشسته توپخانه و ستاد «مسعود بختیاری» از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، افسر عملیاتی قرارگاه کربلا از طراحان عملیات بیت المقدس(عملیات آزادسازی خرمشهر) در خصوص نحوه طرح‌ریزی، اجرای و در نهایت موفقیت عملیات بیت‌المقدس در سایت جماران منتشر شد.

در بخش ابتدایی این گفتگو امیر بختیاری توضیحاتی درباره نقش ارتش در مدیریت جنگ پرداخته و می گوید؛« مدیریت صحنه جنگ را ارتش بر عهده داشت. به این دلیل که در آن زمان هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انسجام سازمانی پیدا نکرده بود. اساساً سپاه به عنوان فرماندهی کل تشکیل نشده بود و به صورت سپاه شهری با وظیفه انتظامی عمل می‌کرد. آقای ابوشریف و مرتضی رضایی که هر دو به فرماندهی سپاه منصوب شدند، اساساً معتقد به جنگیدن سپاه با دشمن خارجی نبودند و اعتقاد داشتند که سپاه وظیفه دیگری دارد. اما تعدادی دیگر که از فرماندهان سپاه که عمدتاً متعلق به استان خوزستان بودند مثل آقای شمخانی، سردار رشید، احمد غلامپور و شهید احمد سوداگر اعتقاد داشتند که سپاه باید در جنگ برون مرزی نیز شرکت کند. غرض این بود که بگویم در سال اول جنگ مدیریت صحنه بر عهده ارتش است، زیرا نیروهای سپاه هم فاقد سازمان و هم فاقد تجربه هستند.»

خبرآنلاین در بازنشر این گفتگو در رسانه خود، این بخش از اظهارات امیر بختیاری را محور تیتر خود قرار داده و سهوا نام آقای محسن رضایی را به جای مرتضی رضایی آورده بود، که به این وسیله از این اشتباه سهوی عذرخواهی می کند.

متن کامل این گفتگو با تیتر «امیر سرتیپ بختیاری: در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند» را بخوانید.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901285

دیگر خبرها

  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می‌کنند
  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • میزبانی دانشگاه قم از یک لاله‌ گمنام دفاع مقدس
  • گناوه میزبان شهید دوران دفاع مقدس خواهد بود
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • یادواره شهدای کارگر مازندران برگزار شد
  • هویت ۲ شهید دوران دفاع مقدس در البرز شناسایی شد
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من