Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شاپور مسعودی فر پیش از ظهر امروز در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا شهرستان دزفول که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه جندی‌شاپور برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمار کشوری، استان خوزستان در حال حاضر از حیث شیوع و آمار بستری و فوت پایین‌تر از میانگین کشور است اما این به معنای مطلوب بودن وضعیت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به قرمز شدن وضعیت ۹ شهرستان در خوزستان اشاره کرد و افزود: خوزستان از نظر تخت آی. سی.یو در شرایط اضطراری قرار دارد. شهرستان دزفول نیز که تا هفته گذشته در وضعیت زرد قرار داشت، اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد و اگر میزان رعایت پروتکل‌ها کاهش یابد به زودی وارد وضعیت قرمز می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول عنوان کرد: پیش‌بینی شده بود که پس از برگزاری برنامه‌های عزاداری در دهه اول محرم، آمار کرونا با شدت بیشتری افزایش یابد اما این‌گونه نشد که این امر ناشی از رعایت مطلوب پروتکل‌های بهداشتی از سوی بسیاری از هیئت‌های مذهبی در شهرستان است.

مسعودی فر به بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: این بازگشایی صرفاً تأثیر کوچکی بر افزایش آمار دارد و اگر اکنون شرایط عمومی جامعه مناسب نیست به این دلیل است که مردم دیگر همانند اوایل شیوع کرونا، نگرانی و ترس ندارند و گویا شرایط برای آنها عادی شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۳ هزار و ۴۸۵ تست کرونا در شهرستان دزفول گرفته شده است، افزود: از این تعداد، تست کرونای هشت هزار و ۲۲ نفر مثبت بوده است که از این تعداد تاکنون هفت هزار و ۴۰۰ نفر بهبود یافته و یا مرخص شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۳۳۶ نفر در شهرستان دزفول بر اثر ابتلاء به این ویروس جان خود را از دست دادند. در زمان پیک کرونا در برخی روزها آمار فوتی‌های دزفول به هشت نفر نیز می‌رسید اما اکنون این آمار به دو فوتی در هفته کاهش یافته است و تلاش می‌شود این رقم به صفر برسد.

مسعودی فر همچنین چگالی موارد مثبت در دزفول را ۳۴ درصد عنوان کرد و افزود: در زمان پیک این چگالی تا ۵۸ درصد نیز رسیده بود به گونه‌ای که گاه از ۹۰۰ تست نتیجه بیش از ۴۰۰ تست مثبت اعلام می‌شد اما در حال حاضر شرایط به آن وخامت نیست اما افزایش روزانه موارد، نگران‌کننده است.

رعایت ۸۳ درصدی پروتکل‌های بهداشتی در دزفول

وی بر لزوم تشدید بازرسی‌ها به منظور افزایش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه تأکید کرد و گفت: از ۲۸ شهریور تا ۴ مهر امسال، ۹۷۵ بازرسی از مساجد و اماکن متبرکه به عمل آمد که میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌ها در این اماکن مقدس ۸۷ درصد بوده است.

مسعودی فر ادامه داد: بر اساس بازرسی‌های صورت گرفته در چند روز اخیر، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس ۸۴ درصد، در مهدکودک‌ها ۸۳ درصد، آرامستان‌ها ۸۰ درصد، مطب‌ها ۸۸ درصد، مراکز شماره‌گذاری و معاینه فنی ۷۱ درصد، پاساژها ۵۰ درصد، پایانه مسافربری برون‌شهری (زمینی، هوایی، ریلی و دریایی) ۴۰ درصد و پایانه مسافربری درون‌شهری (تاکسی و اتوبوس) ۶۹ درصد بوده است که بر این اساس بدترین وضعیت بهداشتی مربوط به پایانه‌های مسافربری برون‌شهری است.

وی با بیان اینکه به طور کلی میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان دزفول ۸۳ درصد است، اضافه کرد: در حال حاضر میزان استفاده از ماسک در دزفول ۷۳ درصد است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در پایان به وجود بیش از ۱۲ هزار مرکز تهیه و توزیع در شهرستان دزفول اشاره کرد و گفت: در چند روز اخیر از ۶۰۰ مرکز بازرسی بهداشتی به عمل آمد که ۸۰ مرکز به مراجع قضائی معرفی و ۲۷ مرکز نیز به دلیل سرپیچی از موازین بهداشتی پلمب شدند.

کد خبر 5034317

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی دزفول ویروس کرونا شیوع کرونا قربانیان کرونا ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا شیوع کرونا بوشهر دفاع مقدس جنگ تحمیلی کرمانشاه شهرکرد دفاع مقدس گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل میزان رعایت پروتکل ها پروتکل های بهداشتی شهرستان دزفول مسعودی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • ضرورت هم‌افزایی تمام ارگان‌ها برای رفع مشکلات کشتارگاه اراک
  • سراب سفره کوه سلسله
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • عملیات ساخت ۴ واحد آموزشی در شهرستان صومعه سرا
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • زنده گیری یک حلقه مار توسط آتش نشانان در دزفول