Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@00:30:34 GMT

راهکارهای جبران کاهش درآمدهای نفتی

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۱۱۱۹

راهکارهای جبران کاهش درآمدهای نفتی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حمید نجف درباره راهکارهای جبران کاهش درآمدهای نفتی ابراز عقیده کرد و گفت: در شرایط حاضر نگاه ما باید به تولید داخلی و استفاده از ظرفیت بخشهایی همچون کشاورزی باشد. طبعا بخشهایی مثل گردشگری یا خدمات به دلیل کرونا آسیب دیده اند و نمی توان انتظار درآمدزایی یا ارزآوری از آنها داشت اما با توجه به جمعیت کشور نباید از بازار ۸۰ میلیونی داخل غافل شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: درست است که به دلیل کرونا و فشارهای اقتصادی در صادرات بخشی از محصولات کشاورزی دچار مشکل شده ایم ولی در عوض بسیاری از محصولات تولیدی با قیمت مناسبتر به دست مردم رسید. شاید در گذشته به دلیل افزایش صادرات، نمی توانستیم از تنوع محصولات داخلی بهره مند شویم ولی اکنون به راحتی محصولات کشاورزی و تولیدی در اختیار مصرف کننده است؛ ‌لذا معتقدم که باید در این شرایط نگاهمان به تولید و صنعت داخلی باشد و تولیدگران و صنعتگران حمایت کنیم.

این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه باید برای شرایط سخت و موقعیتهای بحرانی یک چشم انداز تعریف کنیم، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر روی برنامه های کوتاه مدت و گذرا تمرکز کرده ایم، در حالی که باید به برنامه های بلندمدت بیاندیشیم. شاید اگر ۱۰ سال در قالب یک چشم انداز بلندمدت برای زمان حاضر برنامه ریزی می کردیم و به توسعه صادرات غیر نفتی و گسترش صادرات محصولات باغی، دامی و زراعی فکر می کردیم، با کمترین آثار و پیامد ناشی از تکانه های اقتصادی مواجه می شدیم.

نجف افزود: ممکن است اقتصاد ما تحت تاثیر فشارهای بیرونی قرار بگیرد، بنابراین باید برنامه ریزی کنیم که اگر بحرانی پیش آمد در چه زمینه هایی فعالیت کنیم و از چه بخشهایی اندوخته و درآمدزایی داشته باشیم.

به گفه وی، سالهای سال از محل درآمدهای سرشار نفتی هزینه می کردیم و این درآمدها بسیاری از چاله های اقتصادی را پر می کرد ولی امروز دیگر نمی توانیم به دلارهای نفتی اعتماد کنیم و باید به سمت اشتغال پایدار و توسعه صادرات ارزآور برویم و صرفه جویی در هزینه ها را در پیش بگیریم.

پربیننده ترین اقتصاد ایران بر سر دو راهی تاریخی/ خطر تکرار شونده سیاست‌گذاری اقتصادی ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۷/۴ تشکیل جلسه حاجی بابایی و نوبخت برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان جزییات تغییر سن‌بازنشستگی در سازمان تامین اجتماعی ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۷/۵

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بحران مالی درآمدهای نفتی اقتصاد نفتی ویروس کرونا اقتصاد نفتی ایران کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

به گزارش قدس آنلاین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت در حضور خبرنگاران گفت: فروردین ماه، ماهی است که کشورهای خارجی برخلاف کشورمان، چندان تعطیل نیستند و طبیعتاً انتظار می‌رفت تراز تجاری فروردین ماه که همیشه در گذشته منفی و کمتر بود به همان صورت باشد، ولی خوشبختانه در فروردین ۱۴۰۳، هم تراز به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته و هم حجم صادرات و واردات افزایش داشته است.

وی‌افزود: ان‌شاءالله این نشانه‌ای باشد بر سالی که نکوست از بهارش پیداست و امیدواریم با همین دست فرمان امسال را با منابع ارزی خوبی جلو ببریم.

سخنگوی دولت با اشاره به بخش تسهیلات تکلیفی دولت گفت: در حوزه تسهیلات تکلیفی دولت نگاهی روشن دارد و در این زمینه با کسی شوخی ندارد.

وی‌افزود: هم در جلسات شورای عالی مسکن به طور مستمر نگاه دولت روشن است و هم مرکز سازمان مالیاتی در حوزه ای که قانون برای عدم پرداخت تسهیلات مسکن، ضمانت اجرایی پیش بینی کرده است. از سویی اقداماتی صورت گرفته است و قبل از آن هم عملکرد و نگاه دولت روشن است.

سخنگوی دولت بیان کرد: در اصلاح ترازنامه بانک ها، برنامه اصلاحی داده شده و اینکه بانک هایی که برنامه اصلاحی لازم را رعایت نکنند، تصمیمات لازم در مورد آنها گرفته خواهد شد. بنابراین امیدواریم امسال دولت با جدیتی که نشان داده بتوانیم تسهیلات تکلیفی را بهتر پرداخت کنیم.

سخنگو دولت گفت: متاسفانه یک دوره مشق اقتصادی ما مشق نگاه های سیاسی بوده و چهره های سیاسی برای کشور تصمیم گیری های اقتصادی می کردند و با سوابق سیاسی عمل می شد.،لذا نتایج این عملکرد روشن بود. نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصد که در ابتدا تحویل این دولت وجود داشت نتیجه عملکرد همان ها بود.

وی اضافه کرد: طبیعی است که وقتی آن چهره های سیاسی می بینند که مدیریت اقتصادی دولت موفق شده و آن نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصدی را به ۲۳ درصد کاهش دهند، برای عدم مقایسه عملکرد ها با عملکرد های مدیران اقتصادی روز، مقایسه ای می کنند و مدل مدیریت سیاسی خود را رسانه ای می کنند.

بهادری جهرمی با اشاره به مدل اقتصادی دولت، خاطرنشان کرد: مدل دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه عملکرد عزیزان سیاسی نیست، لذا برای دیده شدن راهکار های مختلفی وجود دارد و البته دیگران هم می توانند در مدل های دیگریی اظهار نظر کنند.

وی افزود: امیدواریم با دیدگاه اقتصادی بتوانیم مشکلات به ارث رسیده و تورم های بالا و نرخ رشد نقدینگی بالا و نرخ بیکاری بالا و رکود اقتصادی که همه در مسیر درمان قرار گرفته اند را با سرعت بیشتری حل و فصل کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • راهکارهای کاهش استرس